İşte 1 Milyon TL lik soru

Sponsorlu Bağlantılar

ümran

Üye
    Konu Sahibi
İşte 1 Milyon TL lik soru
Heredot'un yazdığı,Mısır Firavunun dilin
kökeni deneyinde,doğunca çocuğa
verilerek kapatılan,o dahil kimseyle
konuşturulmayan çocuğun söylediği ilk
kelime nedir? A)Ver B)Anne C)Ekmek D)Su

cevaplarınızı alalım

cardanadam

cardanadam

Üye
anne

riveryilmaz

riveryilmaz

Üye
A) Ver

ümran

Üye
    Konu Sahibi
daha cevaplanmdı ama ben ekmek olabilir diye düşünüyorum

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Heredot iki tane cocugu dogduklarinda cobana vermis ve o cocuklarin coban da dahil kimseyle konusmamasi gerektigi aoylemis cocuklar buyumus bir gun coban cocuklardn bir kelime duymus bu kelime frig dilinde ekmek demekmis buradan Heredot insanlarin kokeninin frigler oldugu ve en eski dilin de onlara ait oldugu sonucuna varmis

ümran

Üye
    Konu Sahibi
Heredot iki tane cocugu dogduklarinda cobana vermis ve o cocuklarin coban da dahil kimseyle konusmamasi gerektigi aoylemis cocuklar buyumus bir gun coban cocuklardn bir kelime duymus bu kelime frig dilinde ekmek demekmis buradan Heredot insanlarin kokeninin frigler oldugu ve en eski dilin de onlara ait oldugu sonucuna varmis

cevap ekmekmi ?

Akıncı

Akıncı

Üye
su olsun :bilmm

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
kız ne kadar ukala ya çok boş konuşuyo 2 saat

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
su :bilmm

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Doğru ekmek olabilir :hmmm

• Beğen
Tepkiler: tguzel7

.GaLaxY.

Üye
çok uzattı kız ya :S ekmek olabilir ama

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Arkadaslar cevap ekmek :D dilin kokeni deneyi bu onceden de biliyordum zaten :) heredotun deney icin cobana verdigi cocuklar bir kelime soylemisler aralarinda tam hatirlamiyorum o kelimeyi fakat frig dilindeki karsiligi ekmekmis bu kelimenin sonuc olarak insanlarin bilinen en eski atalarinin frig oldugu, diger tum dillerin frig dilinden geldigi sonucuna varmis

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Hala cevap gelmedimi,bende ekmek diyorum

MrTech

MrTech

Üye
Ekmek :good:

Metin137

Metin137

Üye
ben yarı yarıya joker hakkımı kullanmak istiyorum:D

CABBAR

CABBAR

Üye
Ekmek :oke:
tr.m.wikipedia.org/wiki/I._Psamtik

- - - Eklendi - - -

Arkadaslar cevap ekmek :D dilin kokeni deneyi bu onceden de biliyordum zaten :) heredotun deney icin cobana verdigi cocuklar bir kelime soylemisler aralarinda tam hatirlamiyorum o kelimeyi fakat frig dilindeki karsiligi ekmekmis bu kelimenin sonuc olarak insanlarin bilinen en eski atalarinin frig oldugu, diger tum dillerin frig dilinden geldigi sonucuna varmis

besko :oke:

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
marist

marist

Üye
:hmmm

Üst Alt