İstanbul Kar, Tipi ve Soğuk Havaya Teslim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul Kar, Tipi ve Soğuk Havaya Teslim
Karayel fırtınası İstanbul ve çevresine sabah saatlerinde tipi şeklinde kar getirdi. Sıcaklık sıfırın altında.. Kent 6 yıl sonra ciddi bir karakış sınavından geçiyor.



TEM TEK YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI
Fırtına geceyarısından sonra şiddetini artırdı. İstanbul ve çevresi soğuk ve tipi şeklinde kar yağışının etkisi altına girdi.. Hava sıcaklığı sıfırın altına düştü.. Kar yağışı gece saatlerinden itibaren Büyükçekmece, Silivri, Esenyurt, Hadımköy ve Avcılar'da etkili oldu. Sabah ise Avrupa yakasının büyük bir bölümünde tipi şeklinde kar yağışı görüldü. Karayolları ve belediye ekipleri yollarda çalışmalar yaptı. Ancak TEM'in Edirne istikameti trafiğe kapatıldı. Ootomobil ve otobüsler E-5'e yönlendiriliyor.

FIRTINA VE BUZLANMA NEDENİYLE OTOBÜS SARAMPOLE YUVARLANDI
1 ÖLÜ, 6 YARALI
Edirne-Ankara seferini yapan 34 ZZ 7109 plakalı otobüs, saat 02.30 sıralarında, 0-2 Otoyolu Kınalı Kavşağı'nı İstanbul yönünde geçtikten yaklaşık 1.5 kilometre sonra, fırtına ve buz nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Yaklaşık 3 metre aşağı uçan otobüs ters döndü. İçerisinde personel dahil 7 kişi bulunan otobüste soyadı belirlenemeyen Meral adlı bir kadın ile bebeği ve 30 yaşlarında bir erkek yolcu koltukların arasında sıkıştı.

FIRTINA AMBULANS KAPISINI KIRDI
Kaza sonrası otobüsün sürücüsü, muavin ve 2 yolcu kendi imkanları ile otobüsten çıkmayı başardı. Ancak koltukların arasında sıkışın anne, bebek ve diğer yolcuyu kurtarmak için bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. Hava sıcıklığının eksi 4 derece olması ve yollardaki buz, kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı. İtfaiye önce anneyi yaralı olarak kurtardı, ancak kucağındaki bebeğin öldüğü belirlendi. İtfaiye diğer yolcuya, otobüsün kaportasını portatif metal kesme makinasıyla keserek ulaştı. Bu yolcu da ağır yaralı olarak kurtarıldı. Yaralıyı almak için bekleyen bir ambulansın açık olan arka kapısı aşırı rüzgar nedeniyle kırıldı. Silivri'deki hastanelere kaldırılan yaralılardan anne ve son kurtarılan yolcunun durumunun ağır olduğu belirtildi. İtfaiye ve jandarma yetkilileri otobüste az sayıda yolcu bulunmasının büyük bir faciayı önlediğini belirtti. Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan yol, bir süre sonra kontrollü olarak tekrar trafiğe açıldı.

TEM OTOYOLU SULTANGAZİ MEVKİNDE ZİNCİRLEME KAZA
Kaza akşam saatlerinde TEM otoyolu Sultangazi mevki Edirne istikameti meydana geldi. Yağış nedeni ile kontrolden çıkan 68 EN 358 plakalı TIR yolda döndü. Arkadan gelen içinde yolcu bulunmayan 34 EM 675 plakalı servis otobüsü sürücüsü Muzaffer Sönmez kazayı görerek frene basınca önce bariyerlere ardından TIR'a çarptı. Kazayı son anda fark eden Bekir Kiraz'ın kullandığı 34 DS 0284 plakalı bir kamyonet de duramayarak otobüse arkadan çarptı.
Kaza sonrası yaralanan TIR sürücüsü ambulans ile Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeni ile Edirne istikametine yol tamamen kapandı. Olay yerine polis ve kurtarıcı ekipleri sevk edildi. Olay yerine sevk edilen vincin çalışması ile trafik yaklaşık kazadan 1 saat sonra trafiğe açıldı.

FIRTINA ÇATILARI UÇURDU
İstanbul'da gece boyunca devam eden yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Pendik Abdi İpekçi Caddesi Yasin Sokak'ta bulunan bitişik 2 binanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çevredeki binaların pencerelerini kıran çatılar sokakta park halinde bulunan 3 aracı üzerine düştü. Üzerine tente ve tahta parçaları düşen araçlarda maddi hasar meydana geldi. Esenler Selimiye Caddesi üzerinde 5 katlı binanın çatısı fırtına nedeniyle park halindeki araçların üzerine uçtu. Üzerine tente ve tahta parçaları düşen 6 araç hasar gördü. Bazı evlerin camlarının kırıldığı olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Araç sahipleri şiddetli fırtınanın çatıyı uçurduğunu ve çatıdan kopan parçaların araçların üzerine düşerek zarar verdiğini anlattı. Zabıta ve itfaiye ekipleri olay yerinde önlem aldı.

GECEKONDUNUN ÜZERİNE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ
Sarıyer Derbent Şen Caddesi'nde yağmurun zemini kayganlaştırması nedeniyle saat 01.00 sıraları cadde üzerinde bulunan istinat duvarı Yunus İyik'e ait gecekondunun üzerine çöktü. Deprem olduğunu zannederek dışarı çıkan ev sakinleri olayı görünce itfaiye ve polise haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Doğalgaz ve elektrik kaçağı ihtimaline karşı yetkililer de incelemelerde bulundu. Ölen ve yaralananın olmadığı olayda gecekondu kısmen zarar gördü. Ev sahibi Yunus İyik, "Sarsıntı oldu, deprem olduğunu zannetim, dışarıya çıktım, eşyalarımın durumu ne halde bilmiyorum, korkudan giremiyoruz. Ama birşey olduğunu da zannetmiyorum". dedi. İyik daha önce belediye ve muhtarlığa duvar konusunda başvurduklarını da belirtti. Yetkililerin daha önce konuyu dikkate almadığını söyleyen İyik, soruna çare bulunmasını istedi.


SABAH EVLERİNDEN ÇIKAN VATANDAŞLAR YÜRÜMEKTE BİLE ZORLANDI
İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Sabah işyerlerine gitmek için evden çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fırtına nedeniyle yürümekte zorlanan vatandaşların toplu ulaşım araçlarını kullandığı görüldü. Kar ve tipi ulaşımda da aksamalara neden oluyor.

 


|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
seviyorum seni istanbul :)
 
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
Ya bu ne bicim kar ya burada pendikte sabah yollar buz gibiydi bir sürü kar vardı çok sevindim :D
sonra bi güneş açtı eridir karlar buzlar felan ya öf :D
 
ouSahin

ouSahin

Üye
Resime bak Taksim Bembeyaz :) Sanki diger semtler günlük güneşlik :)..

Çok kötü bir soguk ve şiddetli kar var Allah dışarda kalanlara yardımcı olsun ...
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Çok soğuk sadece İstanbul değil çoğu şehir öyle
 
MonRêve

MonRêve

Üye
Buz gibi hava ya bu ne soguk.
istanbul iyi yine edirne falan donuyo..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

mürteza16
Cevap
0
Görüntüleme
425
mürteza16
İnternettin HOCA
Cevap
1
Görüntüleme
411
ByKatre


Üst Alt