İstanbul Bu Suyu Mu İçiyor ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul Bu Suyu Mu İçiyor ?


CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Melen suyuna Düzce'nin kanalizasyonu ve sanayi atıklarının karıştığını, havzada herhangi bir koruma bandı olmadığını iddia etti.

Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un ciddi boyutlarda su sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu, buna karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ''su politikası olmadığı''nı öne sürdü. Geçen hafta İstanbul'un su sorununun çözümünde önemli proje olarak gösterilen Melen Çayı'nda incelemelerde bulunduklarını anlatan Tekin, ''İnceleme sonucunda gördük ki Melen suyuna Düzce'nin kanalizasyonu ve sanayi atıkları karışıyor, havzada herhangi bir koruma bandı yok, bu nedenle de hayvanlar rahatça dolaşıyor'' dedi.


Uğurluköy'deki Melen Çayı'nın İstanbul'a pompalanmadan önce depolandığı yerden numune aldıklarını ve Bakırköy İl Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda incelettiklerini dile getiren Tekin, şunları söyledi:
''Suyu, 'kuyu suyu' diyerek incelettirdik. Maalesef İstanbul'da Melen suyunu analiz yaptırabileceğiniz bir yer yok. Analiz sonucunda 1000 oranında koli basili çıktı. Normal şartlarda 200 koli basili olan yerlerde denize girmek bile tehlikeli. Analiz sonucunda İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik uyarınca içerisinde partiküller ve gözle görülen canlı organizma tespit edildiğinden suyun kullanıma uygun olmadığı belirtildi. Bu manzara hoş değil. Milyar dolarlık harcama yapılıyor, ama koruma bandı bile yok.''



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir an önce bu sorunu çözmesi gerektiğini ifade eden Tekin, suyu kirlettikten sonra arıtmak yerine suyun kirlenmesini önlemenin daha doğru olduğunu söyledi.
CHP İstanbul İl Başkanı Tekin, ''Her su arıtılabilir, ama suyun kirlenmemesi gerekir. Melen havzasında evsel ve sanayi atıklarının suya karışması engellenmiyor, havza koruma yönetmeliği yok. Bu konuda DSİ, Düzce Belediyesi ve İSKİ'nin el ele vererek havzayı koruması gerekiyor. Kirlenmiş suyu arıtmak son derece zor'' dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
627
Heroata
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
398
doctorrr
Cevap
3
Görüntüleme
337
_RYUK_


Üst Alt