İsrail'den şaşırtan Gazze planı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
İsrail'den şaşırtan Gazze planı


İsrail'den şaşırtan Gazze planı

İsrail Dışişleri'nin sürpriz bir Gazze planı hazırladığı ortaya çıktı.


Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın hazırladığı plana göre, Gazze Şeridi üzerindeki ablukanın tamamen kaldırılacak, İsrail buradaki tüm sorumluluğunu sona erdirecek ve Hamas yönetimindeki bölge Avrupa’dan gelen destekle rehabilite edilecek.
İsrail’in Gazze’den tek taraflı olarak çekilmesinin üzerinden beş yıl geçmesinin ardından, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail’in bölgedeki tüm sorumluluklarını sona erdirecek yeni bir planı gündeme getirdi.
Lieberman, Gazze’deki İsrail yerleşimlerinin tamamen boşaltılmasına ve İsrail askerlerinin tamamının bölgeden çekilmesine rağmen, bunun uluslararası kamuoyu tarafından kabul edilmemesinden ve yabancıların halen İsrail’den Gazze halkının temel ihtiyaçlarının karşılanmasını talep etmesinden rahatsız.
Dışişleri Bakanı’nın planına göre Gazze, Avrupa’nın da desteğiyle tamamen bağımsız bir bünye haline gelecek. Lieberman bu yolla, dünyanın İsrail’in buradaki işgalini tamamen sona erdirdiğine ikna olacağını umuyor.
Geçtiğimiz günlerde Lieberman’a gönderilen gizli bir belgede, “ABD’ye, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a ve tanınmış uluslararası hukuk uzmanlarına başvurup, işgalin sonunun uluslararası kamuoyunda tanınması için gerekli gördükleri şartların ne olduğunu anlamalıyız” ifadelerine yer verildi.
HAMAS'LA İLİŞKİLERE ODAKLANALIM
Özünde, Dışişleri Bakanı’nın planı, İsrail’in dikkatini Filistin Yönetimi’yle ilişkilerden Hamas’la ilişkilere kaydırmasını öngörüyor.
Lieberman, Batı Şerialı Filistinlileri kontrol altında tutan Filistin Yönetimi’ne daha fazla taviz verilmesine karşı çıkıyor. Dışişleri Bakanı’nın geçtiğimiz günlerde yapılan kapalı toplantılarda, “Biz Filistin Yönetimi’ne ne önerirsek önerelim, onlar İsrail tarafına hiçbir karşılık vermeksizin daha fazla şey isteyecekler” dediği öğrenildi. Bakan, “Mahmud Abbas’la doğrudan görüşmeler başlasa bile onlardan hiçbir şey beklememeliyiz” dedi.
Gazze ablukasını neredeyse kutsallaştıran politikalara karşın, Lieberman’ın planları ablukanın tamamen kaldırılmasını ve Gazze’ye giden gemilerin İsrail tarafından denetlenmeden doğrudan bölgeye girişine izin verilmesini öngörüyor. Kıbrıs Rum Kesimi ya da Yunanistan’da denetlenen gemiler doğrudan Gazze’ye girebilecek.
GAZZE SINIRI TAMAMEN KAPATILSIN
Teklife göre, İsrail aynı zamanda Avrupa ülkelerinin Gazze halkının hayat kalitesini artırmayı hedefleyen projelerini uygulamaya koymasına da izin verecek. İsrail’in Hamas yönetimindeki bölgeyle sınırı ise tamamen kapatılacak.
Lieberman, planını önümüzdeki hafta İsrail’e gelecek olan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanı Catherine Ashton’a sunmayı düşünüyor. Ashton’ın yanı sıra ülkeye altı Avrupa ülkesinin dışişleri bakanları da gelecek.
Lieberman’ın Avrupalı mevkidaşlarından Hamas’a elektrik üretmek için yeni bir santral, bir deniz suyu arıtma tesisi, bir de atık su arıtma tesisi kurması yönünde teklif götürmelerini istemesi bekleniyor.
SINIRA YABANCI ASKERLER GELSİN
Dışişleri Bakanı aynı zamanda Gazzeliler için toplu konutlar inşa edilmesini öngören her türlü planı da destekliyor. Dahası Lieberman, Avrupalıların İsrail-Gazze sınırına, üzerinde mutabık kalınacak herhangi bir anlaşmanın uygulanmasını sağlamak için uluslararası askeri güç göndermesini de istiyor.
Dışişleri Bakanlığı’nın gizli belgesi aynı zamanda hükümete Fransız Yabancı Lejyonu’ndan bir birliğin ve diğer Avrupalı ordulardan komando birliklerinin Gazze’ye silah kaçakçılığını önlemek için bölgede konuşlandırılması çağrısında da bulunuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: kol@j
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Neden böyle yaptıklarını anlamadım :hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
340
spy ghost
greenmile
Cevap
1
Görüntüleme
400
anılbaran
Cevap
0
Görüntüleme
254


Üst Alt