İsrail Türkiye'yi Belaltından Vurmaya Hazırlanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İsrail Türkiye'yi Belaltından Vurmaya Hazırlanıyor


İsrail'in 'şahin' Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, Ankara'nın yaptırımlarına misilleme olarak, Türkiyeyi sert önlemlerle 'cezalandırmaya' karar verdiği bildirildi. Liebermanın formüle ettiği önlemler arasında 'PKK liderleriyle toplantılar ve ABD'deki Ermeni lobisiyle işbirliğinin' bulunduğu belirtiliyor.


Yedioth Ahronoth gazetesi, "İsrail, Türkiye’yi ‘Cezalandıracak’" başlığını kullandığı haberinde, İsrail’in filo baskını nedeniyle özür dilemediği için getirilen yaptırımlara karşı önlemler alacağını duyurdu.

Gazete "Dışişleri Bakanı Lieberman, Türkiye’nin adımlara karşı bir dizi sert önlem formüle etti. İsrail, ABD’deki Ermeni lobisi ile işbirliği yapıp Kürt isyancılarına askeri destek önerebilir" diye yazdı.

-TÜRKİYE’YE MİSİLLEMEYİ GÖRÜŞMEK İÇİN TOPLANDILAR-

Üst düzey İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Perşembe günü bir araya gelerek Cumartesi günü Lieberman ile yapılacak toplantı için hazırlıklar yaptıklarını kaydeden gazete, "Cumartesi oturumu, İsrail’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son tehditlerine ve Ankara’nın Kudüs ile diplomatik bağların düzeyini düşürme kararına İsrail’in vereceği yanıtı görüşülmesine yönelik" dedi.

Haberde Perşembe günü yapılan toplantı ardından İsrailli yetkililerin, Türkiye’nin İsrail’in özür dilemesi ile pek ilgili olmadığı, Kudüs ile ihtilafını, Ankara’nın Müslüman dünyasındaki statüsünü güçlendirmek için kullanmayı tercih ettiği değerlendirmesinde bulundukları belirtildi. Ayrıca "Böylece Lieberman’ın özür dilemek için yaratıcı formüller aramaya gerek olmadığına karar verdiği, bunun yerine de İsrail’in Türkiye’yi cezalandırma çabalarına odaklanmasını tercih ettiği" kaydedildi.

-"DİPLOMATİK VE GÜVENLİK" YAPTIRIMLARI-


Şimdi dışişleri bakanlığının "Türklere karşı kullanılacak bir diplomatik ve güvenlik ‘alet çantası’nı formüle etmeyi kararlaştırdığını" kaydeden gazete, ilk adım olarak da İsrailli eski askerlerden Türkiye’ye yolculuk etmemelerinin, vatandaşlardan Türkiye aktarmalı yolculuklardan vazgeçmelerinin isteneceğini kaydetti.

-LİEBERMAN, ERMENİ LOBİYE KONGRE’DE İŞBİRLİĞİNİ ÖNERECEK-

Diğer planlanan önlemler arasında Ermenilerle işbirliğinin kolaylaştırılmasının bulunduğunu belirten gazete "Lieberman’ın bu ay ABD’ye yapacağı ziyaret sırasında Ermeni lobi liderleriyle buluşması ve Kongre’deki Türkiye karşıtı işbirliğini önermesinin beklendiğini" belirtti.

Bu adımın "dünya çapında Ermeni holokostunun tanınmasını teşvik çabalarına İsrail’in katkısının yapması" anlamına geldiği yorumu yapılan haberde bunun da Türkiye’ye "ciddi bir biçimde zarar vereceği" öne sürüldü, İsrail’in "Ağrı Dağı ile ilgili anlaşmazlıkta Ermenistan’a destek verebileceği" de belirtildi.

-"LİEBERMAN PKK LİDERLERİYLE TOPLANTILARI DÜZENLEMEYİ PLANLIYOR"-

Haberde PKK ile işbirliğinin yapılacağına da dikkat çekilirken de "Lieberman, aynı zamanda Kürt isyancı grubu PKK liderleri ile Avrupa’da toplantıları düzenlemeyi de planlıyor. Amacı, onlarla ‘işbirliğini yapmak ve onları mümkün olan her alanda güçlendirmek’. Bu toplantılarda Kürtler, İsrail’den eğitim ve silah biçiminde askeri yardım isteyebilir, böyle bir adım gerçekleşirse büyük bir Türkiye karşıtı pozisyon olur."

-"DİPLOMATİK KAMPANYA DA YÜRÜTÜLECEK"-

Yedioth Ahronoth, haberinde ayrıca Lieberman’ın "alet çantası"nda bir "diplomatik kampanya"nın da bulunduğunu, bu bağlamla dünya çapındaki İsrail temsilciliklerine "Azınlıklara karşı herhangi bir Türk girişimiyle mücadeleye katılma ve bilgilendirme talimatı verileceğini" yazdı.

Gazete "Lieberman tarafından formüle edilen sert yanıt, diğer bazı şeyler arasında dışişleri bakanının Erdoğan’a, İsrail karşıtı hareketlerinin ‘tek yönlü bir sokak’ olmadığını net bir biçimde gösterme arzusundan kaynaklandığı"nı da kaydetti.

Bu çerçevede gazete, haberini, Lieberman’ın, "Erdoğan’a, kendisine İsrail’e bulaşmanın pek karlı olmadığını kanıtlayacak bir bedel ödeteceğiz. Türkiye, bize saygı ve nezaket gösterirse iyi eder" sözleriyle noktaladı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
446
Eren Değerli
greenmile
Cevap
1
Görüntüleme
400
anılbaran
ALPARS™
Cevap
0
Görüntüleme
421
ALPARS™


Üst Alt