İsrail Pes Etti

Sponsorlu Bağlantılar

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
İsrail Pes Etti
Filistin halkının kararlı direnişi karşısında pes eden İsrail hükümeti, Mescid-i Aksa’da cuma namazına yaş sınırlamasını kaldırdı. Yaş sınırlamasının kaldırıldığının açıklanması üzerine Filistinliler, Mescid-i Aksa’ya akın etti. Müslümanlar Aksa’nın avlusunu da doldurarak cuma namazını kıldı. Cuma namazının ardından herhangi bir gerginlik yaşanmadı.



Filistin halkının direnişi zorba işgal devleti İsrail’i pes ettirdi. İsrail hükümetinin cuma namazına yaş sınırlamasının kaldırılmasının ardından Müslümanlar Mescid-i Aksa’ya akın etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Ürdün’ün başkenti Amman’da Kral Abdullah ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinin ardından yaş sınırlamasının kaldırıldığının açıklanması üzerine Müslümanlar, Aksa’nın avlusunu da doldurarak cuma namazını kıldı. Cuma namazının ardından herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

Kerry, Ürdünlü mevkidaşı Nasır Cude ile dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail ile Ürdün’ün, Müslümanlar ve Yahudiler için kutsal olan Mescid-i Aksa ve çevresinde tansiyonun düşürülmesi ve Ürdün’ün buradaki statüsünün korunması hususunda hemfikir olduklarını belirtmişti.

Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililerin ihlalleri nedeniyle Mescid-i Aksa’da sık sık gerginlik yaşanıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: hasan3472ty

Benzer Konular

Türk-X
Cevap
2
Görüntüleme
382
Murat Alper
aLone
Cevap
4
Görüntüleme
891
aLone
NoScatter
Cevap
0
Görüntüleme
476
NoScatter


Üst Alt