Çirkin Müdahale

Sponsorlu Bağlantılar

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
Çirkin Müdahale
İsrail güvenlik güçlerinin cuma çıkışında Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.Olayda 1'i gazeteci 11 kişi yaralandı.
İsrail güvenlik güçlerinin cuma namazı sonrasında Mescid-i Aksa'da Filistinlileremüdahalesinde, biri gazeteci 11 kişinin yaralandığı, 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Cuma namazının ardından bir grup Filistinli, cami avlusunda İsrail hapishanelerindeki açlık grevi yapan tutuklulara destek gösterisi yaptı. İsrail aleyhinde slogan atan gruptakilere polis, gaz bombası atarak müdahale etti. Kaçamadıkları için Mescid-i Aksa’ya saklanan ve aralarında çocukların da bulunduğu cemaatten bazıları, polisin cami içine sıktığı gaz nedeniyle fenalık geçirip, öksürük nöbetine girdi. Yaklaşık 1 saat süren olaylar, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'yı terk etmesiyle sona erdi.

Mescid-i Aksa'da bulunan Filistin acil müdahale ekibi yetkilileri, yaptığı açıklamada, biri gazeteci 11 kişinin atılan gaz ve ses bombalarından sıçrayan metal parçalarla yaralandığını ifade etti.

İsrail Emniyet Müdürlüğü polis sözcüsü Micky Rosenfelt ise "İsrail polisine bir grubun taş atması nedeniyle çıkan olaylarda 5 kişi gözaltına alındı" dedi.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için "tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan bu süreyi 5 seneye kadar uzatabiliyor.

İsrail hapishanelerindeki 200 Filistinli, söz konusu uygulamayı protesto için 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor. O tarihten bu yana grevdeki tutuklularla "dayanışma etkinlikleri" düzenleyenFilistinliler, cuma günleri de Mescid-i Aksa'da İsrail aleyhinde gösteriler düzenliyor.
 


ARİF MARAŞ

ARİF MARAŞ

Üye
keşke gazla müdahale etseler daha neler yapıyorlar
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:sahan: serefsizler
 

Benzer Konular

Türk-X
Cevap
0
Görüntüleme
378
Türk-X
Türk-X
Cevap
2
Görüntüleme
417
Baydırman
TheNightMare.
Cevap
3
Görüntüleme
439
TheNightMare.
doctorrr
Cevap
5
Görüntüleme
499
Türk-X


Üst Alt