İsrail, ABD'den Yeni Silah İstedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
İsrail, ABD'den Yeni Silah İstedi
Savunma Bakanı Barak, yeni savaş ihtimaline karşı silah stokunu yara yarıya artırmak istediklerini açıkladı.

Gazze’ye yardım konvoyuna gerçekleştirilen kanlı baskından sonra Ortadoğu’daki tek müttefiki Türkiye’yi de karşısına alan İsrail, muhtemel bir savaş ihtimaline karşı ABD’den yeni silahlar istedi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da ayrıca acil durumda kullanılacak silah stoklarının yarı yarıya artırmayı istediklerini açıkladı.

TALEP ABD'YE İLETİLDİ

İndependent’ın Haaretz gazetesine dayandırdığı habere göre, Savunma Bakanı Barak geçen hafta yaptığı ABD ziyareti sırasında talebi Washington’a iletti.
Independent, silah ve cephane talebinin, İsrail’in bölgede kısa vadede yeni bir savaş beklentisine girdiğine dair endişelere yol açtığını bildirdi.
Gazete, talebin, Gazze’ye yardım gönüllülerine düzenlenen kanlı baskın nedeniyle uluslararası kamuoyunun İsrail’e baskı yaptığı bir döneme rastladığına dikkat çekti.

1.2 MİLYAR DOLARLIK SİLAH TALEBİ

Habere göre İsrail, acil durum stokunu yüzde 50 artırmak üzere ABD’den 1.2 milyar dolarlık yeni silah talebinde bulundu. Talep edilen silahlar arasında cephane, roket, bomba ve zırhlı araçlar bulunuyor.
Tel Aviv ayrıca ABD’den, JDAM diye bilinen ve uydu üzerinden yönetilebilen güdümlü bombalardan istedi. İsrail, “Müşterek Doğrudan Taaruz Mühimmatı” olarak da adlandırılan bu gelişmiş bombaları 2006'da Lübnan ve 2008'in sonlarında da Gazze saldırılarında kullanmıştı.

DHA

Revengeful

Emekli Yönetici
saldıracaklar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
Mademki başta israille olmak üzere terör yanlısı devletlerle ilşkiler eskisi gibi olmayacak- ki bu aşikar- o halde türkiye silah sanayini bir an önce geliştirmeli. Sadece aselsanla, havelsanla bu iş olmaz. Ne yapıcaksınız yarın israile karşı yeni silah gerektiğinde ABD den mi satın almak isteyeceksiniz! Kendiniz silah üretmediğiniz sürece hep risktesiniz. Düne kadar modernizasyonları israile veriyordunuz. Bu nasıl bir risktir böyle. Bir an önce silah sanayine teşvikler verilmeli ve sektörün yolu açılmalı! :hmmm

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Korktular 3.5 atıyorlar:D

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Bu böyle gitmez elbet bişeyler yapılacak ama ne zaman:hmmm

Onur Saka

Onur Saka

Üye
Bu böyle gitmez elbet bişeyler yapılacak ama ne zaman:hmmm
Mehmet Abi Gözünü Sevim yaa

Ulan Herifler Resmen Savaş ACıyor Afedersin Ama Bizim Hıyarlarda Hukuk Diyor Yemin Ediyorum Deli Oluyorum Yaa Bune Arkadaş Adamlar Savaş İlan Etti Resmen Bizim Bi b*k Yaptımız Yok Yok Yok. Meger 1 Ay Sürmez Sileriz Haritadan İsraili Ama Nerde Devlet Başları Yok Diyor Olmaz Diyor İnsanda Şüphe Oluyor Sanki Adamları Koruyor Bizim Başbakan.

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
║█►→ØиuЯ←◄█║;2376975' Alıntı:
Mehmet Abi Gözünü Sevim yaa

Ulan Herifler Resmen Savaş ACıyor Afedersin Ama Bizim Hıyarlarda Hukuk Diyor Yemin Ediyorum Deli Oluyorum Yaa Bune Arkadaş Adamlar Savaş İlan Etti Resmen Bizim Bi b*k Yaptımız Yok Yok Yok. Meger 1 Ay Sürmez Sileriz Haritadan İsraili Ama Nerde Devlet Başları Yok Diyor Olmaz Diyor İnsanda Şüphe Oluyor Sanki Adamları Koruyor Bizim Başbakan.
Savaş çözüm mü yani, insanların ölmesi...

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Bizimkilerin korkuğu yok işin rengi başka arkasında başkaları var bakma sen böyle göründüğüne israile savaş açalım bütün dünya karşımıza dikilir Kuranda bahsedilir "yahudiler israiloğularrı hiç bir zaman yerleşik yurt bulamayacaklar bulduklarında müslümanlara çok üzüntü çektirirler ama biz onların üzerine güçlü bir devlet gönderip yok ederiz" diye bak duruma pkk belası olmasa Türkiye 20 Türkiye daha olurdu en büyük destekçileri bunlar bizim güçlenmemizi engelliyolar elbet bu böyle gitmeyecek ama diyeceksin ne zaman kaç yıldır bu böyle dünya zamanı o kadar uzunki 100 yılın 200 yılın lafı olmaz bi laf var Allahın değirmeni o kadar ağır dönerki bazen müslümanlar bile şüphede kalır diye o güçlü devlet Türkiyedir bunlarda biliyor önümüze her engeli koyup yıllardır güçlenmemizi engelliyolar merak etme bu devran elbet değişecek

--------------- Ekleme ---------------

Savaş çözüm mü yani, insanların ölmesi...
başka çözüm önerin varmı bunların anladığı dil bu biz ne kadar sessiz kalıp barış istedikçe üstümüze geliyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt