ismi en zor söylenen gölü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

paratoner

Üye
    Konu Sahibi
ismi en zor söylenen gölü
ABD'nin Massachusetts eyaletinin Nipmuck Kızılderililerinin yaşadığı orta kesimlerinde bulunan bir gölün 45 harften oluşan ismini telaffuz etmek neredeyse imkansız.
Dünyanın en uzun ve söylenmesi en zor isimlerinden birine sahip olan ''Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg'' gölünün adı zaman zaman değiştirilmek istenmiş, ancak tepkiler nedeniyle bundan her seferinde vazgeçilmiş.
İsminde 15 ''g'' harfi bulunan göl ile ilgili çok sayıda şiir yazılmış, beste yapılmış. 15 ''g'' harfinden sadece ikisinin isimden çıkarılması girişimleri 1949'daki kampanyayla engellenmiş.
''Telaffuz sorunu'' nedeniyle pek çok kişinin ''Webster'' gölü diye adlandırdığı 'Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg''un Nipmuck Kızılderililerinin dilinde, ''Sen kendi tarafında, ben kendi tarafımda balık avlayalım, ortada ise kimse avlanmasın'' anlamına geldiği iddia ediliyor.
Çevre sakinleri, gölün isminin Guinness Rekorlar Kitabı'na alınmasını istiyor, ancak rekorlar kitabında ''en uzun göl ismi'' kategorisinin bulunmadığı belirtiliyor.
Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki en uzun yer isminin de resmi kayıtlarda bulunan Bangkok'taki ''krungthephphramahanakhon bowonratanakosin mahintharayuthaya mahadilokphiphobnovpharad radchataniburirom udomsantisug''a ait olduğu bildiriliyor..

- Milliyet -
 


symbianboy

Üye
türkiyede olsa herhalde şöyle olurdu şu köşe yaz köşesi şu köşe kış köşesi ortada su şişesi filan olurdu :lol2: :lol2:
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İlginç.. :wacko:
 
FrontmaN

FrontmaN

Üye
15 ''g'' harfi bulunan göl de mi varmış
 

paratoner

Üye
    Konu Sahibi
demekki varmis...
 

vormound

Üye
olmasa yazmazdı heralde paratoner abımız... :D
 

ringwraith

Üye
böle bişi olamaz yaw gerçekten garip
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt