En Tuhaf Yer İsimleri

Sponsorlu Bağlantılar

HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
En Tuhaf Yer İsimleri




Geçtiğimiz yıl İzlanda'yı ve daha sonra tüm Avrupa'yı dev bir kül bulutu altında bırakan Eyjafjallajökull yanardağının ismi başımıza bela olmuştu.





Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
Yeni Zelanda Yeni Zelanda'daki Kuzey Adası'nda bulunan 85 harfli bu ünlü tepe, Guinness rekorlar kitabında dünyadaki en uzun yer ismi. Kısaltması ise 57 harfle Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu Maori dilinde, "Büyük dizli, dağlara tırmanan, bu civarlarda dolaşıp toprakları yutan Tamatea'nın sevdiği kişi için burun flütünü çaldığı zirve." anlamına geliyor.






105 harfli bir versiyonu daha bulunan Taumata-whakatangihanga-koauau-o-Tamatea-haumai-tawhiti-ure-haea-turi-pukaka-piki-maunga-horo-nuku-pokai-whenua-ki-tana-tahu ise "Uzaklardan buralara sürüklenmiş olan, sünnetli bir penisi bulunan, dağlara tırmanırken dizlerini bereleyen, yeryüzüne düşen ve toprakları kuşatan Tamatea tarafından sevdiği kişi için çalınan flütün tepesi." anlamına geliyor.





Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ise İngiltere'nin Galler bölgesindeki Anglesey şehrinde bulunan bir kasaba adı. 58 harfli koyun isminin kısa versiyonu ise 20 harfli Llanfairpwllgwyngyll.Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch "Aziz Tsilio’daki kırmızı mağaranın yakınlarında hızla dönen kasırga rüzgarlarının ortasında beyaz ceviz ağaçlarının yer aldığı çukurluktaki Kutsal Meryem kilisesi" anlamına geliyor.






Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, ABD'nin kuzeydoğu kıyısında, New England bölgesindeki Massachusetts eyaletinde bulunan bir gölün adıdır. Dünyanın en uzun ve söylenmesi en zor isimli gölü olan Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, 45 harften oluşur ve içinde 15 'g' harfi vardır. Kısa hali ise 17 harfle "Lake Chaubunagungamaug"dur. "Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg" Kızılderililerin dili Nipmuck'da, "Sen kendi tarafında, ben kendi tarafımda balık avlayalım, ortada ise kimse avlanmasın" anlamına gelir.





Güney Afrika'da bir yer adı olan Tweebuffelsmeteenskootmorsdoodgeskietfontein, "Tek atışla iki mandanın öldürüldüğü membaa" anlamına gelir.





Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä Finlandiya'nın Lapland bölgesindeki bir yerin adıdır.





Pekwachnamaykoskwaskwaypinwanik Kanada'nın Manitoba ve Nunavut bölgesindeki bir gölün adıdır.



Venkatanarasimharajuvaripeta Hindistan'ın Andra Pradeş eyaletinde bir köyün adıdır.





Mamungkukumpurangkuntjunya Güney Avustralya'da bir tepenin adı olan Mamungkukumpurangkuntjunya Pitjantjatjara dilinde "Şeytanın işediği yer" anlamına geliyor.





Gasselterboerveenschemond Hollanda'nın Drenthe bölgesinde küçük bir köydür.





Kuchistiniwamiskahikan Kanada Quebec'de bir ada adıdır.





Parangaricutirimicuaro Meksika'nın Michoacán kentindeki bir kasabadır.





Drehideenglashanatooha İrlanda'nın Tipperary eyaletinde bir köprünün adıdır.





Siemieniakowszczyzna Polonya'nın Hajnówka eyaletinde bir köy adı.

Newtownmountkennedy İrlanda'nın Wicklow eyaletinde bir köy adıdır.





Thiruvananthapuram Hindistan Kerala'da bir şehir adı.





Hostotipaquillo Meksika Jalisco'da bir şehir adı.





Bullaunancheathrairaluinn İrlanda'nın Galway vilayetinde bir yer adı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dafny ve greenmile


greenmile

greenmile

Üye
Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä bir dahaki buluşmayı burda yapalım :D
 
byomer66

byomer66

Üye
İlginç... :)
 
Dafny

Dafny

Üye
Hostotipaquillo
bir tek bunu okuyabildim :ehe
 
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Eyjafjallajökull bura daha iyi buluşmak için sıkcak ortam :D
 


Üst Alt