Püf Noktası İşlemciler arasındaki farklar neler?

Sponsorlu Bağlantılar

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
İşlemci arasinda ddr farkı ve bit farkını senden duydum kardes:) ddr farkı ve bit farki ekran kartları arasinda vardir.islemciler arasında ise ghz, transistor sayisi, uretim teknolojisi (nm), on bellek farkı, çekirdek sayisi gibi faktorler vardir..
Kullandıkları ram standartı veya bulundurdukları lv3 veya vl2 cache ye göre hızları değişir
Bit derken 32 veya 64 den bahsetmiş

Polymath

Polymath

Üye
Kullandıkları ram standartı veya bulundurdukları lv3 veya vl2 cache ye göre hızları değişir
Bit derken 32 veya 64 den bahsetmiş

Onlar ayri ama artik 32 bit işlemci kalmadi gibi birşey. İşlemciyi ayiran asil yonler bit degildir sonuçta:)

Gönüldaş

Gönüldaş

Üye
mediatek ile sapdragon karşılaştırması yapsa biri harbiden makbule geçer
Sana katılıyorum arkadaşım mediatek ile sapdragon karşılaştırması yapsa çok iyi olur. Bu konu hakkında pek bilgi yok.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç-01
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Sana katılıyorum arkadaşım mediatek ile sapdragon karşılaştırması yapsa çok iyi olur. Bu konu hakkında pek bilgi yok.
Mimari farkı var
Hanı haswell broadwell skylake gibi farkı mimariler var
Önemli olan mimari

osmnbabaoglu

osmnbabaoglu

Üye
İşlemci düşük güç gerektiren işlemlerde az ghz olanı çok güç gerektiren işlemlerde çok ghz olanı kullanıyor 10 çekirdek bile olsa hepsi yüksek performansta çalışmıyor.

Seglopsi

Seglopsi

Üye

yapabilirim hangi modelleri karşılaştırmak istiyorsan yaz kendince yorumları yazayım. işlemci modellerini yazman yeterli. genel olarak karşılaştırma yapmak pek mümkün değil ikisi de arm mimarisi kullanıyorlar sonuçta, farklı mimarilerde olan kıyaslama ilk sayfada mevcut sanıyorum
İşlemci düşük güç gerektiren işlemlerde az ghz olanı çok güç gerektiren işlemlerde çok ghz olanı kullanıyor 10 çekirdek bile olsa hepsi yüksek performansta çalışmıyor.

bu işlemcinin modeline gore değişir bazı işlemcilerde gelen iş sayısı bölünür bazısında bölünmez bazısı big.LITTLE gibi bir sistemdir bu işlemciye, modeline en onemlisi kernele gore değişir.
Onlar ayri ama artik 32 bit işlemci kalmadi gibi birşey. İşlemciyi ayiran asil yonler bit degildir sonuçta:)

arm mimarisinde yaygın olarak kullanılmakta halen 64 bit mimariye yeni geçildi desek yeridir. acikcasi fazla gerek olmasa da geçilmesi iyi oldu.
Şu ana kadar gördüğüm en iyi cevaptı, gerçekten açıklayıcı olmuş[emoji106] [emoji106]

teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Gönüldaş

Üst Alt