Wazzyp
Üye
-
Konu Sahibi
-
Çok haklısınız nasıl gelmedi aklıma fanların tozlanması. Bilgisayarı aldığımda içinde sadece 1tb hdd vardı. İnternetten m2 ssd sipariş edip kendim takmıştım ama bilgisayar yeni olduğu için sadece ssd yi takıp tekrar takmıştım kapağı yani fanlara falan hiç dokunmamıştım. Sanırım hem termal macun değişimi hem de fan temizliği yapacağım veya yaptıracağım uygun bi zaman bulup. Teşekkür ederimHer daim bilgisayarı yoracak şekilde oyun ile vakit geçiriyorsanız 14 ayda termal macunun işlevsiz kalması ve tabii fanların toz bağlaması olağan bir durumdur. Eğer laptopu parçalayıp tekrar eksiksiz şekilde toplayabaileceğinize inanıyorsanız termal macun alıp kullanın, bunu yaparkende fanı/fanları temizlemek fayda sağlayacaktır.
Odanın camını aç öyle oyun oyna. Isınma olayını çözen garanti yöntemlerden biriÇok haklısınız nasıl gelmedi aklıma fanların tozlanması. Bilgisayarı aldığımda içinde sadece 1tb hdd vardı. İnternetten m2 ssd sipariş edip kendim takmıştım ama bilgisayar yeni olduğu için sadece ssd yi takıp tekrar takmıştım kapağı yani fanlara falan hiç dokunmamıştım. Sanırım hem termal macun değişimi hem de fan temizliği yapacağım veya yaptıracağım uygun bi zaman bulup. Teşekkür ederim
Dizüstü bilgisayarlarda pek işe yarayacağını sanmıyorumOdanın camını aç öyle oyun oyna. Isınma olayını çözen garanti yöntemlerden biri
İçerisi 5 derece olsun her türlü işe yarar.Dizüstü bilgisayarlarda pek işe yarayacağını sanmıyorumhele benimki gibi 95 derece ısılara karşı
MX4 tavsiye etmem yukarıda önerdiğimi alın, bu macunların ısıl iletimi iyi ama çok çabuk özelliğini kaybediyor, istersiniz araştırabilirsiniz...Bilgisayarı fazla kullanmamaya çalışıyorum fakat kullandığım zamanlarda da çok yüksek ısılara çıkmaması için işlemci performansını max %80e aldım öyle kullanıyorum. Şuan en fazla 70 derecelere çıkıyor birkaç gün içerisinde temizliğini ve macun değişimini yapacağım ama merak ettiğim bir şey var. Şimdi termal macun alıp kullandıktan sonra tüpte kalan macunu 6 ay veya 1 yıl sonra falan tekrardan kullanabilir miyiz yoksa tüpü açtıktan sonra kullanıp atıyor muyuz?
Ve de termal macun için MX-4 düşünüyorum ne dersiniz?
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
tamamdır teşekkür ederimKardeşim macununun hava ile temasını kes kapalı olarak muhafaza et 2 sene sonrada kullanırsın kendim denedim oradan tecrübe ile sabittir yani. Markaya gelince onuda başka bir arkadaş paylaşsın en iyisi bu şu diyemem pek çeşit kullanmadım.
fiyatı diğerine göre biraz daha yüksek olsa da eğer dediğiniz gibi fark varsa aralarında dediğinizi alırım teşekkür ederim iyi ki sormuşum yoksa mx-4 alacaktımBunu alın, bildiğim kadarıyla 8 yıla yakın kıvamını koruyabilen piyasanın en kaliteli macunu diğerleri hem bunun kadar iyi ısıl iletim yapmıyor hemde 6 ay geçmeden uçup, kuruyup kayboluyor, biraz pahallı ama bunu tavsiye ederim... Sizde araştırabilirsiniz mastergelin birkaç çeşidi vardır, dikkat edin.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızMedyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bilgisayarı ne amaçla kullandığın önemli. Oyun pc'si alırsan bu dediklerinin olmasına imkan olmaz ama normal pcde oyun oynarsan ısınması normal. MSI kullanmadım ama oyun ve üstün performans için casper excalibur araştırıyorum. fena özellikleri yok. Isınma sorunu zaten pc'de yok. şu pcMerhaba. MSI dizüstü bilgisayar kullanıyorum. 14 ay kadar oldu alalı. İlk aldığım zamanlarda işlemci ve ekran kartı sıcaklığı oyun vs. açıkken 80-85 dereceye kadar çıkıyordu (fanlar full hızda çalışırken). Şu son zamanlarda farkettim ki ekran kartı sıcaklığı yine 80-85 derece iken işlemci 95 dereceye kadar çıkıyor. Fanlar son hızda çalışıyor ama yine de soğutmaya yetmiyor işlemci 95 dereceyi görüyor ki çok yüksek bi değer. Müsait olunca termal macun değişimi yapmayı düşünüyorum fakat 1 senede termal macun işlevini kaybeder mi yani sorun termal macundan kaynaklı mı bilemiyorum. Forumda konu açayım sorayım dedim ben de. Ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz? Bu arada işlemcim i5-8300H ekran kartı 1050
O nm değerine göre iyibenim 10 yıllık bilgisayarın ısısı nasıl kötümü çok termal macun yenilettim + fan değiştirtim 1 yıl oldu
Boştaysa biraz yüksek.benim 10 yıllık bilgisayarın ısısı nasıl kötümü çok termal macun yenilettim + fan değiştirtim 1 yıl oldu
Boştaysa biraz yüksek.
Yük altındaysa veya uzun zamandır çalışıyorsa normal.
Çok sayılmaz. Bu cihazların soğutması iyidir.sabahtan beri çalışıyordu
borsa programı açık + youtube den şarkı açık + 5 tane internet sayfasıda açıktı o resimi paylaştığımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?