BLACKHAKAN
Üye
-
Konu Sahibi
-
Doğru diyorsun ama 1.8'lik bir eski nesil bir işlemci ile 3 hatta 4 ghz'lik Phenom işlemci bir olamaz.işlemcileri hızlarına göre değerlendirmek yanlış olur. Eğer aynı işlemcinin overclock yapılmış hali ise tabiki overclocklusu normal hızından daya iyidir. İşlemcide ghz den çok mimarisi, çekirdekleri gibi özellikleri önemlidir. Overclock yapmak tabikide performansı etkiler ancak çol bir artış beklemeyin belki 3 4 fps oynar oynamaz.3 4 fps sizin işlemciniz için söylediğim ileri seviye işlemcilerde gözle görülür fark oluyor
İş Ghz ile bitmiyor. İntel çok büyük bir firma istese 4 Ghz yapamıyor mu da AMD yapıyor. Mesela İntel i7 4770K 4 çekirdek ve 3.5 Ghz ama 8 çekirdekli ve 4.0 Ghz'lik bi AMD FX-8350'den daha üstün.tamam zaten ben dediğinizin aksi bir şey demedim mesela bir p4 işlemcinin 3.0 hali overclocksuz olsun o işlemciye 3.6 ya falan çıktımı ilk haliye kıyaslama yapıldımı performans artışı olmuştur. Ama eski bir p4 gibi işlemci şimdiki i3 i5 amd fx serisi gibi işlemcilerin ghz lerine bakarak kıyaslamak tabiki saçmalık
Ben de aksini iddia etmiyorum kardeşim. Sorun yokama dediklerimi yanlış anlıyorsunuzben zaten sizin dediklerinizin aksini iddaa etmiyorum tabikide 4770k fx 8350den daha iyi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?