işlemci fanı güç farkı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
rizeli53100

rizeli53100

Üye
    Konu Sahibi
işlemci fanı güç farkı
arkadaşlar işlemci fanını temzilerken pervanesini kırdım başka bitane taktırdım.eski fan 0.20 amperlik bi fandı.yeni taktırdığım 0.60 amperlik bi fan.acaba işlemciye bi zararı olurmu bunun.bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

--------------- Ekleme ---------------

tenezzül edip cevap vermeyen arkadaşlara teşekkür ederim.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Madem tenezzül etmiyorsunuz konu açmayın...Herkesin işi gücü var burada sizi bekleyemez...Biraz sabırlı olun...Fanın işlemciye bir zararı olmaz ama anakarta olabilir...Çünkü 0.60 amperlik bir fan çok fazla enerjiye ihtiyaç duyar...Yetersiz kaldığı durumlarda mosfet'e zarar verebilir ama işlemciyi çok iyi soğutur...Yani bu şu demek oluyor...İşlemciye nekadar çok yük bindirirseniz , mosfet okadar tehlikede olur...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Konu ilgili bölüme taşınmıştır...

rizeli53100

rizeli53100

Üye
    Konu Sahibi
verdiğin bilgiler için sağol arkadaşım.onun yerine 0.14 amperlik taktım bi sorun olmaz dimi.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
İşlemcinizin marka , model ve saat hızını belirtin...

rizeli53100

rizeli53100

Üye
    Konu Sahibi
işlemcim intel pentium dual cpu E2200 ghz.

LGA 775 cpu.

nedemek istediğini ilkten anlamadım arkadaşım.işlemcim intel pentium dual cpu LGA 775.işlemcimin saat hızı 2650 civarı geziyor.cpu sıcaklığı 16-18 derece arası değişiyor.sistem sıcaklığı 44 derece.

nedemek istediğini ilkten anlamadım arkadaşım.işlemcim intel pentium dual cpu E2200 LGA 775.işlemcimin saat hızı 2650 civarı geziyor.cpu sıcaklığı 16-18 derece arası değişiyor.sistem sıcaklığı 44 derece.

hocam saat hızı derken neyi kastettiğini anlamadım.işlemcim intel pentium dual cpu E2200 ghz lga 775.rpm değerlerini soruyorsan 2560 lerde ama mhz sini soruyorsan bilmiyorum be hocam nasıl öğrenebilirimki.sen anlarsın belki verdiğim bilgilerden.
fan değerleri
cpu 16 ile 18 derece aralarında oyun oynarken 20 lere falan çıkıyor.
cpu rpm 2650 civarlarında.
ekran kartı fanı 35 derece
sys fan diyor 44 derece
sys fan rpm 1900 civarı

şimdiden vereceğin bilgiler için teşekkür ederim hocam.ben çok detaylı anlamıyorum bilgisayardan.belki ayrıntılı sormamın nedenide budur.fazla soru sordum mazur gör hocam.

hocam biostan baktım fsb 800 mhz yazıyordu.

hocam biostan baktım fsb 800 mhz yazıyordu

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Tamam anlaşılmıştır...Değişmene gerek yok...

rizeli53100

rizeli53100

Üye
    Konu Sahibi
tamamdır dimi hocam bi sorun yok.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Tamamdır hocam...Eğer sıcaklık değerleri yazdığınız gibiyse bir problem yok demektir...Hatta oyun esnasında bile gayet yeterli...

rizeli53100

rizeli53100

Üye
    Konu Sahibi
verdiğin bilgiler için çok sağol hocam.anakarta zarar vermekten kurtardın verdiğin bilgilerle.ALLAH razı olsun.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Rica ederim senden de...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...