gerçek bir olayda ben anlatayım:
bi rehberlik dersinde vakıfları işliyoruz.
hoca dedi okuduğğumuz vakıflara faydalı olmak için ne yapmalıyız yazın(vakıfların amacı vs)
bizim 5li grubun cevapları:
1.tema=Türkiye Erovizyon Merkezi Akbank (sonradan bunun türkiye olduğu nerden belli diye bir konuda geçti)
2.toprak kaymasını önlemek
3.kuraklığı gidermek
4.ağaçlandırma sağlamak
5.unutmayalım ki toprak bir gün bizede kayabilir
6.ne yapraklar gördüm ağaçta değil ne ağaçlar gördüm üzerinde yaprak yok
7.fidanlar ağaca ağaçlar ormana ormanlar yangına...
8.orman demek sadece ağaç değil bunun içinde sümüklü böceğinden tut da gergedanına kadar hayvan yaşar.
hatırladığım kadarıyla 13 tane yazmıştık ama ders sonunda hoca toplayacağını söyleyince silmeye(karalamaya) başladık

harbiden gerçek
--------------- Ekleme ---------------
ayrıca cmylmz da trabzonlulardan çok çekmiştir gerçek bir kaçörnek veriim
CEM YILMAZ KENDİNİ FIKRALARIN İÇİNDE BULDU
Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın, sadece bir kez geldiği Trabzon'da, neden daha çok program yapmadığına ilişkin soruya, "Karadeniz turnesinde enteresan şeyler yaşadık. Bir çok fıkrada rol aldık. Trabzon'a seyahat ediyorum, bir vatandaşa sorduk, 'havaalanına nasıl gidebiliriz?' diye, o da 'uçak havaalanı mı?' diye cevap verdi. Neden böyle oluyor sorusunun kaba bir cevabı yok. Trabzon'da bulunduğum 2 saatte 17 tane fıkra yaşayınca, ben niye burada sahneye çıkıp komiklik yapıyorum ki" şeklinde verdiği cevap, fıkra denince, neden Karadenizlilerin akla geldiğini anlatır nitelikte.
BÖLGEDEN FIKRA GİBİ YAŞANMIŞ OLAYLAR!
Ankara'dan ilk kez Trabzon'a gelen bir kişi, havalimanına otomobiliyle gelen ve şehrin yabancısı olan arkadaşıyla buluştuktan sonra, Trabzonlu tanıdıklarını telefonla arar. Trabzonlu, her ne kadar gelip sizi alayım dese de misafirleri, "otomobillerinin olduğunu, tarif etmesi halinde, Boztepe'de olduğunu söyleyen arkadaşlarının yanına gelebileceklerini" söyler ve yola koyulurlar. Tarif üzerine Yenicuma semtine kadar gelen bu kişiler, burada yolun ikiye ayrıldığını görünce, içinde bulundukları otomobilin camını indirerek, yol kenarındaki bir Trabzonlu'ya, "Boztepe'ye hangi yoldan gidebiliriz?" diye sorar. Trabzonlunun verdiği, "Şuradan dolmuş kalkıyor" cevabı, ilk kez kente gelenleri gülme krizine sokar.
hatta cmylmz trabzona geldiğinde tam hatırlamıyorum bi arkadaş demişti banada
bi adam ön sıralarda oturuyomuş. cmylmz buna sormuş bişe.
adamda kulağındaki kulaklığı çıkararak bir saniye penaltı atılıyo demişti ....
bunlarıda niye anlattığımı bilmiyorum neyse tşkr gzl paylaşım