Irmik helvasi tarifi yeni

  • 6 Nisan 2013
  • 894 Okunma
  • 4 Cevap

  1. [SIZE="3"][I]
    < Resmi açmak için tıklayın >


    Malzemeler:

    1 su bardağı irmik
    2 su bardağı süt
    1 su bardağı şeker
    1 yemek kaşığı un
    Yarım su bardağı ceviz kırığı
    100 gr margarin veya tereyağı
    1 adet limonun kabuğu
    (ceviz istemezseniz çam fıstığı kullanabilirsiniz)
    Yapılışı:

    Süt ve şekeri kaynatıp hazır bekletelim.
    Tenceremize yağ, irmik, un ve cevizi koyup ocağın altını açalım ve yaklaşık beş dakika hiç bırakmadan karıştırarak kavuralım..(Burası önemli) Bırakırsanız aynı oranda kavrulmaz irmikler..
    Kaynar haldeki şekerli sütümüzü ilave edip hızlıca karıştıralım ve çok kısık ateşte biraz pişirelim. İnerken limon kabuğunu ekleyip karıştıralım.
    Piştikten sonra demlendirelim.Tarçın ve cevizle servis yapalım. Afiyet olsun…
    [/I][/SIZE]
     


    Yazan: hikmet366
    eren366 ve Byhaydar bunu beğendi.
  2. [SIZE="2"]hiç sevmem hatta geçenler bir komşumuz yapmıştı tadına bakayım dedim kusacakdım nerdeyse[/SIZE]
     
  3. [SIZE="3"][I]
    İyi o Zaman Sen Yeme Bende Sevmiyorum fazla anca 1 2 tane anca
    [/I][/SIZE]
     
  4. Teşekkürler. Fazla Sevmem
     
    hikmet366 bunu beğendi.
  5. [SIZE="3"][I]
    rica ederim
    [/I][/SIZE]
     

Hızlı Cevapla

Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
14/12/2018 - 18:05