Irene Kasırgası'nı Böyle Bekliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Irene Kasırgası'nı Böyle Bekliyor


New York Belediye Başkanı Mike Bloomberg'in 'Irene kasırgası' uyarısının ardından sörfçüler, denize girenler ve güneşlenenlerle dolu Rockaway Beach'in kalabalığından eser kalmadı.

Irene hızını biraz kesse de, tam anlamıyla bir tecritin yaşandığı şehirde, halen birinci derece kasırga gelmesi bekleniyor. Ağır yağışlar ve denizin yükselerek karaya yaklaşması sonucu sel de olabilir. Hatta New York tarihinde çökme olabileceği korkusuyla ilk kez metro da kapatıldı.

Ancak bazı New Yorklular şehri terk etme uyarısının kişilerin kararına bırakılmasından dolayı, durumu fazla da ciddiye almadıklarını söylüyor ve baştakilerin sorumluluktan kaçmak için olayı abarttığını düşünüyor.

Bu kişiler dava açmanın bir kazanç kapısı haline dönüştüğü ABD'de yöneticilerin davalardan kaçmak için bu yolu seçtiğini öne sürüyor.

Rockaway Beach'i terketmeyen bu sakinler bir fırtına yaşanacağını bildiklerini ancak endişe edecek bir durum olmadığı için fırtına öncesi sessizliğin ve boş plajın keyfini çıkarmayı tercih ettiklerini dile getiriyor.

Bloomberg'in uyarısına göreyse Irene, 1938'den bu yana New York'ta yaşanması beklenen en büyük kasırga... Doğu yakasını vurması, sele, elektrik kesintisine ve yıkıma neden olması beklenen Irene ABD'ye 12 milyar dolara malolacak.

ABD'de 65 milyon kişinin yaşadığı bir alanı tehdit eden kasırgadan dolayı 470 bin kişiye evlerini terketme uyarısında bulunulmuştu.

LUFTHANSA'NIN ABD'YE OLAN ÇOĞU SEFERİ İPTAL EDİLDİ

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, ABD'nin doğu sahilini tehdit eden "Irene" kasırgasından dolayı birçok ABD seferini iptal etti. Lufthansa'nın, bugün için New York'a olan tüm seferleri, yarın için de New York, Philadelphia ve Boston'a yönelik tüm seferleri iptal edildi.

Şirlket sözcüsü Boris Ogursky, Washington seferlerini ise iptal etmediklerini belirterek, gerekli görüldüğü takdirde bu seferleri de iptal edebileceklerini söyledi. Ogursky, Pazartesi günü ise seferlerin normale dönmesini beklediklerini kaydetti.

NORTH CAROLINA'DA TOPRAK KAYMASINA NEDEN OLDU

Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi'nin verdiği bilgiye göre, Nort Carolina'nın doğu kıyısındaki Cape Lookout'ta toprak kayması meydana geldi.

Miami merkezli olan ve saatte 140 km ile esen Irene, olay sırasında saatte 22 km hızla ilerliyordu.

OBAMA TATİLİNİ YARIDA KESTİ

Tatilini planlanandan bir gün önce sona erdirerek Washington'a dönen Amerikan Başkanı Obama, "Eğer kasırganın güzergâhı üzerinde bulunuyorsanız, mutlaka güvenlik tedbirlerine göre hareket etmelisiniz" uyarısında bulundu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt