İstanbullunun Ulaşım Çilesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
İstanbullunun Ulaşım Çilesi
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı,İstanbul'da da gece boyunca devam etti.İstanbul'un genelinde etkisini artırarak süren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Ana yollarda kar küreme çalışmalarının hemen ardından, kuvvetli kar yağışı yeniden yolu kar tabakasının altında bıraktı.

Belediye ekipleri yollarda sürekli olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Yer yer anayollarda da sorunlar yaşanırken, bazı ara sokaklar ve yan yollarda araçlar ilerleyemedi. Köprülerde yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu.

Gece saatlerinde kar yağışını eğlenceye dönüştürenler de oldu. Her yaştan vatandaş, gece geç saatlere kadar sokakta kar topu oynadı. Bazıları ise yokuş aşağı olan sokaklarda altlarına naylon poşet ve leğenlerle kayarak doyasıya eğlendi. Beyaza bürünen sokaklarda ise kartpostaları aratmayan görüntüler oluştu.

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı seferleri iptal etti.

İDO’dan alınan bilgiye göre, İDO’nun, saat 08.00 Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ve saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

İDO’nun saat 17.15 Bostancı-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu deniz otobüsü seferinin de yapılamayacağı belirtildi.

İDO daha önce saat 07.00’deki Yenikapı/Bandırma hızlı feribot seferi ile 07.30’daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini, 18.30’daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferlerinin de hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacağını bildirmişti.

HAVA ULAŞIMINDA İPTALLER DEVAM EDİYOR

İstanbul’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan sabah saatlerinde iç ve dış hatlarda yapılması planlanan 87 uçuş iptal edildi. İptallerin 41’i dış hat seferlerinde 46’sı da iç hat seferlerinde oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri gece ve gündüz pistlerde ve apronda çalışmalarını sürdürerek karla mücadeleye aralıksız devam ediyor. Ekipler gece boyunca buzlanma tehlikesine karşı buzlanma önleyici solüsyon kullanırken, kar küreme araçları pistleri temizleyerek havalimanının uçakların iniş ve kalkışlarına uygun hale getirmek için yoğun çaba gösterdi. Uçuşları iptal edilen çok sayıda yolcu geceyi terminal içinde bulunan banklarda uyuyarak geçirirken, transit yolcular da otellere yerleştirildi.

İSTANBUL'UN KARLA İMTİHANI

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı, İstanbul'da da gece boyunca devam etti. İstanbul'un genelinde etkisini attırarak süren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ana yollarda kar küreme çalışmalarının hemen ardından kuvvetli kar yağışı yeniden yolu kar tabakasının altında bıraktı. Belediye ekipleri yollarda sürekli olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Anayollarda büyük sorunlar yaşanmazken, bazı ara sokaklar ve yan yollarda araçlar ilerleyemedi. Köprülerde yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu.

İSTANBUL’DA KAR KALINLIĞI 47 CM’YE ULAŞTI

İstanbul’da dün akşam 21.30 civarı yeniden kuvvetlenen ve hiç durmaksızın yağan kar, mevcut kar kalınlıklarının 8 ila 25 cm arasında artmasına neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nden yapılan açıklamaya göre bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları şu şekilde:

" Eyüp, Aksaray, Beşiktaş:15 cm, Şile, Silivri, Bağcılar: 20 cm, Bakırköy, Bayrampaşa: 25 cm, Kağıthane, G.O.Paşa, Avcılar, Maltepe, Ümraniye: 28 cm, Kartal, Beykoz, Kayışdağ: 38 cm, U.Mumcu, Kurtköy, Çekmeköy, Çavuşbaşı, Hadımköy, Arnavutköy: 47 cm."

KARI EĞLENCEYE ÇEVİRDİLER Gece saatlerinde kar yağışını eğlenceye dönüştürenler de oldu. Her yaştan vatandaş, gece geç saatlere kadar sokakta kar topu oynadı. Bazıları ise yokuş aşağı olan sokaklarda altlarına naylon poşet ve leğenlerle kayarak doyasıya eğlendi. Beyazabürünen sokaklarda ise kart postalara aratmayan görüntüler oluştu.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ KAR YAĞI UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılanaçıklamada, kar yağışının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Artvin ve Hopa ile öğle saatlerine kadar, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan diğer bir açıklamadaise, karın yanında bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu. Rüzgarın; Marmara, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars,Tunceli, Malatya, Elazığ) ile Sivas, Kayseri , Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada, vatandaşların bu nedenle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği de ifade edildi.
KAYNAK:

BAZILARINI SİZİN İÇİN GETİRDİM BUYRUN;
 


OBD

OBD

Üye
İstanbul denilince herkes ürküyor biraz, neymiş efendim trafik sorunuymuş. Kimse bardağa dolu tarafından bakmaz ki, martıları, balık ekmekleri, köprüyü, Sultanahmet'i söylemez ki!
 
minoo

minoo

Üye
Üff tam bi felaket gerçekten ya dün yolda kaldık biz de somuru:
Alışık değiliz biz. Zaten trafik kötü, şimdi hiç içinden çıkılamaz hale geldi.
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
havayolu lâzım artık bize :ehe
 
minoo

minoo

Üye
Jetgiller misali :D
 
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
hazırlayın uçağımı demek isterdim ama olmuyor işte :d: pınar alışmalısın trafiğe geçen sene özel halk otobüsünde 4 saat geçirdiğimi hatırlıyorum akşam 5 çıktık yola akşam 9:30 evdeyim
 
minoo

minoo

Üye
hazırlayın uçağımı demek isterdim ama olmuyor işte :d: pınar alışmalısın trafiğe geçen sene özel halk otobüsünde 4 saat geçirdiğimi hatırlıyorum akşam 5 çıktık yola akşam 9:30 evdeyim

Cano sen ne diyon ben burdan gündüz vakti Taksim'e 4 saatte gittiğimi biliyorum :D
 
  • Beğen
Tepkiler: spy ghost
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
o da bi şey mi ben beşiktaş üsküdar 1 saatte gittim :kop2:
 
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi


Cano sen ne diyon ben burdan gündüz vakti Taksim'e 4 saatte gittiğimi biliyorum :D
istanbul trafiği gün geçtikçe artıyor yatırım yapılmazsa bu alanda sonumuz hayrola
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
756
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
267
Selim Baltaci
FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
719
FatoŞ


Üst Alt