İran uzaya maymun göndermedi mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
İran uzaya maymun göndermedi mi?
İran, 'Pişgam' (Öncü) adlı araştırma uydusuyla uzaya maymun gönderdiğini 28 Ocak'ta duyurdu. Açıklamada, uydunun başarıyla geri döndüğü ve maymunun da sağ olduğu belirtildi. Maymunun fotoğrafları ise olayla ilgili soru işaretleri yarattı.



İran devlet televizyonu IRINN, 28 Ocak günü içinde maymun bulunan ''Öncü'' adlı araştırma uydusunun başarıyla uzaya gönderildiğini duyurdu. Ancak maymunun uzaya gitmeden önce ve gittikten sonra çekilen fotoğrafları soru işaretleri yarattı.

Fotoğraflara göre, maymunların tüy rengi farklı. Uzaya gitmeden önce basına servis edilen fotoğrafta yer alan maymunun alnında ise kırmızı bir leke var.



İran, yeryüzünden 120 kilometre yükseklikteki irtifaya kadar çıkan uydunun başarıyla geri döndüğünü ve maymunun da sağ olduğunu açıkladı.

Bu uzay yolculuğu ile ilgili Batılı kaynaklar ise bir haber geçmedi, bağımsız bir doğrulama da gelmedi.

ABD uzay yolculuğu ile ilgili şüpheleri olduğunu açıkladı. Maymunun uzaya gönderildiği ve geri dönmediği yorumları da yapılıyor.

Havacılık ve uzay alanındaki çalışmalarını son yıllarda artıran İran, 2020'ye kadar ilk astronotunu uzaya göndermeyi hedeflediğini açıklamıştı.

İran daha önce uzaya fare ve kaplumbağa göndermiş, 2011'de maymun gönderme girişimi ise başarısız olmuştu.

'BU, UZAYA İNSAN GÖNDERMEDE İLK ADIMDIR'

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, devlet televizyonu IRINN'e verdiği demeçte, uzaya maymun gönderilmesiyle bu alanda büyük bir mesafe katedildiğini söylemişti.

''Öncü'' adlı araştırma uydusuyla uzaya gönderilen maymunun sağ salim döndüğünü belirten Vahidi, ''Bu, bir sonraki aşamada uzaya insan göndermede ilk adımdır'' demişti.

Vahidi, uzay çalışmalarına yönelik "yeni güzel haberlerin yakında açıklanacağını" sözlerine eklemişti.

NTVMSNBC
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt