İran şeriat mahkemesinden kısasa kısas

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
    Konu Sahibi
İran şeriat mahkemesinden kısasa kısas
İran şeriat mahkemesi, evlenme tekliflerini reddeden kadının yüzüne asit atarak gözlerini kör etmek suçundan yargılanan adamın gözlerinin asitle kör edilmesine karar verdi.

İtimad-i Milli gazetesinin haberinde, İran mahkemesinin söz konusu kararı, İslam hukukunda, "işlenen suça verilen adil karşılık" anlamına gelen "kısas" hükmü uyarınca aldığını duyurdu. Gazete, haberde ismi Mecid olarak geçen adamın, pek çok defa evlenme teklif ettiği, ismi Emine olarak açıklanan kadının teklifini her seferinde reddetmesi üzerine, 2004 yılında kadının yüzüne asit attığını yazdı.Haberde, Emine'nin asitten dolayı bozulan yüzünü ameliyat ettirmek üzere İspanya'ya gittiği, ancak tüm çabalara karşın gözlerinin kurtarılamadığı belirtildi.

Gazete, yaptığından pişman olmadığını söyleyen Mecid'in, "Sonsuza dek benim olması için yüzüne asit attım... Asidin yüzünde böyle bir etkisinin olacağını bilmiyordum" dediğini yazdı. Haberde, yargıçların kısas hükmü uyarınca Mecid'in gözünün asitle kör edilmesine ve Emine'ye tazminat ödemesine oy birliğiyle karar verdiği belirtildi.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Öfff... Yani bir şey diyeceğim bunlara ama... Değmez...

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Bunlarınki aslında ne kadar doğruda olsa bir okadar da yanlış.

iremm

iremm

Üye
kısas! bence yerinde bir karar verilmiş karşısındakine çektirdiği acıyı fark etmesi adına...;)

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
İslamiyet'te İbrahim (A.S) Döneminde Kast sistemi ( Yazıda kısas olarak alınmış ) caizdi. Çünkü o dönemde geçerli bir Adliye ve buna bağlı Mahkeme heyeti yoktu. İbrahim (A.S) Gönderilen kitapta da kast sistemi yer almaktadır.

Fakat İslamiyet'in gelmesi ile birlikte bu sistem kaldırılmıştr.

Geri kalmış zihniyetler, Kast Sistemini hâlâ gereklilik sayıyor. Öte yandan ise Kadına olan değer bu ülkelerde maalesef verilmiyor.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Kısas ceza değil, insanlık ayıbıdır.

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Günümüzde öyle. Ama önceleri gereklilikti.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
"Ceza vermek" zaten yüzyıllardır tartışılagelmiştir. Nasıl vermeliyiz? Ne kadar vermeliyiz? Amaç ne olmalı?..

Hukuk fakültelerinde bir sene bunu anlatırlar yine de ayrıca oturup kafa yormazsanız anlayamazsınız. Son olarak gelinen noktada toplumu mu düşünelim, mağduru mu düşünelim yoksa şuçluyu mu derken bir orta yol bulunmuş ve son olarak gelinen sistem gayet güzel oturmuştur.
Ama ne yazık ki sistemin önünde ciddi engeller var. İşini yapmayan, rüşvet alan, avantacı insanlar yüzünden ve tabii ki imkansızlıklardan dolayı suçun tespit edilip, cezanın verildiği sisteme saygı azalyor. Halbuki asıl sorun, cezanın infaz edildiği sistemdeki hatalar.

Konuyu ifade etmek güç. Ama -evet- şu an için, kısas, zihnimin dahi alamadığı, kabul edilemez bir insanlık suçudur!..

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Dün gördüğüm bir olayı anlatayım. Caddede yürüyordum, 3 tane bayanın arkasında 5 tane erkek dolanıyordum. Erkeklerden 2si bayanlara laf atmaya başladı. Erkekler de bunu fırsat bilip kadınların üstüne atladı, resmen gözümün önünde taciz etti. Orada bir polis memuru bulunuyordu. Uzun süre benimle birlikte izledi. Erkekler dağdan inme olduğu için, olayı abarttı ve kızları öpmeye, sonunda da tartaklamaya başladı. Polisin uzun izleyişi sonunda dediği tek kelime şu oldu. " Hey! Ne oluyor orada?"

Söyler misiniz bu insan müsvetteleri benim soluduğum havayı kirlet miyor mu?
Pisliği yapan erkekler de insan müsvettesi, olayı izleyen polis de.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Kısasa Kısas Türünden Cezalar Bana Göre İşlediği Suça Göre Değişmeli..
Yukarıda Örneği Geçen Örnek Mesela..
Caydırıcı Cezalar En İyisi..
Ne Kadar Büyük Bir Suç İşlediysen O Kadar da Büyük Ceza Alırsın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt