İphone yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

asdasfasdas32

Üye
    Konu Sahibi
İphone yardım
Merhaba arkadaşlar ..Turkcell den iphone 4 veya 3gs almak istiyorum fakat bazı şeyler sormam gerek :) Cevaplayacağınızı düşünüyorum :) İlk önce 3gs 8 gb kaç tane uygulama alabilir ? Bu Firmware olayı ne ? sim kartını kesmek gerekiyormu (girişi küçükmüş öyle duydum) jailbreak ne ? İtunes ne işe yarıyor ..4 alırsam anten sorunu nasıl giderilir ? hepsinde var mıdır ? türkçesi yok mu ? ( telefonun menüsünün ingilizce olduğunu duydum herşeyinin yani..Türkçe kullanım klavuzu yok mu ?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar lütfen ' İphone'u ne yapcaksın ya git n8 al gibi yorumlar istemiyorum :)

_Faruk

Üye
n8 i ne yapacaksın git ipyone al :D

öncelikle sim kart kestirme i4 lerde var onlar microsim kullanıyo normal simlerin çip kısmı kadar
3gs 8 gb kaçtan uygulama alması uygulamadan uygulamaya değişir 1gb uygulamada var 5 mb lıkta bu senin ne kullanacağına göre değişir genelde kaliteli oyunlar büyük oluyo 400mb - 1gb arası falan ama 8 gb yetersiz mi dersen aynı anda tüm uygulamaları kurmak zorunda değilsin ama 3gs düşünüyorsan normal mağazalarda belki 16-32 isini bulabilirsin
firmware olayı yani ios sürümü bu telefonda kurulu işletim sisteminin modeli sürekli yenileniyo yeni şeyler geliyo ama artık iphone 3g lere yeni ios gelmiycek bu olay zamanla 3gs e de olacak büyük ihtimal o yüzden bu yönüyle i4 almanı tavsiye ederim ama en azında önümüzdeki aylarda çıkcak ios5 3gs te olcak
jailbreak telefonu kırma işlemi ayrıca telefonu para harcamadan kullanmanın tek yolu denebilir bunun sayesinde en basit olarak ve genelde jailbreak nedeni appstore daki uygulamalar genelde ücretli bu uygulamaları ücret vermeden crackli versiyonları yüklemen için bu şart bu olmadan sadce appstoredakileri yükleyeblirsin bu işlemde korkulcak bişey yok birçok kişi garantiden çıkıyo falan filan konuşuyorlar ama ben telefonu elime aldığım hafta yaptım
itunes olmadan telefona muzik bile atamazsın telefonu güncellediğin oyunları kurduğun(oyunlar telefondanda kurulabilir) muzik resim film attığın yer pc suite yani
i4lerde anten sorunu kalktı diye duymuştum yenilerde yani onun dışında kenarına kılıflar var onu takıncada problem kalkıyo diye biliyorum ama net bi bilgim yok
telefonun türkçesi var menüsü türkçe sadece kalvye de ç ü gibi harfleri ç için c ye bi süre basılı tutarak yazıyorsun onun dışında tel türkçe
kullanım klavuzu diğer telefonlardaki gibi 100 sayfa kullanım klavuzu yok kitap şeklinde

yardımcı olabildiysem ne mutlu başka soruların varsa bildiğim kadarıyla cevaplarım onun dışında sen teli al her sorun çözülür kullanmaya başlayınca diğer tellerden farkını anlarsın bi çok kişi o fiyata değmez cart curt konuşur sadece adı var filan alakası yok bizim arkadaş sözde i4 ten daha hızlı 1 gb ram li tel aldı boş telefon angry birds ü kasıyo :P :D

asdasfasdas32

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler Kardeş :) Sanırım 8 gb yetmez :) Uygulama seven bir insanım ,,aynı zamanda müzik resim video İphone 4 32 gb a bakıcam 24 ay son ayda 370 tl aylık 89 lira normal midir sence ? Turkcell den ? Alırsam Yazılım nasıl güncellenir ?? Unlock Nedir _?_

_Faruk

Üye
bence boşuna turkcelle uğraşma normal mağazalarda al yada vodafone dan onlar daha ucuz diye biliyorum
unlock genelde yurtdışından alınan telefonlar simkilitli oluyor sadece o hatla çalışıyor bunu kırmaya unlock deniyor
yazılımıda itunesa bağlıyorsun update diyorsun o kadar :D ios 5 te teldende yapılabilcekmiş

asdasfasdas32

Üye
    Konu Sahibi
vodafone da ön ödeme 600 12 ay 99 lira turkcell den ön ödemesiz 24 ay 105 lira İphone 4 32 Gb beyazı çok karizmatikmiş :D yani hoşuma gitti :D jailbreak te garanti dışı saymıyor mu makinayı ?

emreilhans

emreilhans

Üye
dostum türkcell e vodafone ye bulaşma :)
garantili alıp ne yapcanki bişey olmuyo mala zaten kolay kolay :)
ama tek şey olursa değişim ihtimali çok yüksek buda zaten ip alıcılarını cezbediyor :)
yurtdışı FU 4 ler 1300 gibi filan daha ucuzu da vardır zaten

asdasfasdas32

Üye
    Konu Sahibi
Aylık Ödeme fiyatları uygun o yüzden :) İnşallah alıcam :) Garantisiz olsa bile değişim ihtimali var mı ?

emreilhans

emreilhans

Üye
dostum 2 yıl ödemek insanı ne hale düşürür varya :D
yurtdışında değişim ihtimali yok ancak yiçi alırsan kullanıcıdan kaynaklanan bir sorun olmadığı sürece yenisini yoluuyorlar

technoblue

technoblue

Üye
garantisiz cihaz alırsan hiç bir hak idda edemezsin. değişim yapılması çok zor bir ihtimal sadece onarım yapılır onarımın ücreti de senden alınır. misal şöyle gerçek bir örnek vereyim. iphone4'ler de çıkan arızaların %80'i speaker sorunu yani cihazdan kulaklıkla konuşma hariç ses alamıyorsun. kulaklıkla müzik dahi dinleyemiyorsun sadece konuşma yapabilirsin kulaklıkla. ve bu sorun fabrika çıkışlı bir sorun. eger cihazın garantiliyse (ki bildiğim kadarıyla garantili olarak sadece turkcell, vodafone gibi operatörler satıyor ve genpa garantili oluyor) garanti servisi onarıma çalışıyor eğer onarım mümkün olmazsa değişim yapılıyor. ama garantisiz olursa dediğim gibi paran cebinden çıkar. ver bu bahsettiğim işlemin fiyatı 250 ile 400 tl arasında değişiyor. ayrıca jb yaptırdığında cihazın garanti dışı kalmıyor.

asdasfasdas32

Üye
    Konu Sahibi
Vay kalmıyor mu ? İyi ozaman ..Problem yok..Evet Emre 2 yıl ama napim .. :) 32 gb istiyorum ve en hesaplısı turkcell geldi :)

gunesinoglu

gunesinoglu

Üye
benimde merak ettiğim xp kurulu netbook a itunesi kurdum ancak tlfnu nasıl tanıtacağım onu bilmiyorum :) tlf 3g 8gb
jailbreak yapılmış cydia ve installous yüklü versiyon 4.1
şimdiden tşkler

asdasfasdas32

Üye
    Konu Sahibi
3gs alsam avantajlı olur muyum yinede ? desteğini fln keser mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt