iPhone X'e Nasıl Home Butonu Eklenir?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iPhone X'e Nasıl Home Butonu Eklenir?
Geçtiğimiz yıl akıllı telefon üreticileri arasında Apple'ın ardından popüler olan çentikli ekranlar sebebiyle ekran kasa oranı yüksek modeller piyasaya sürülmeye başlamıştı. Birçok firma farklı tasarım anlayışı ile adından söz ettirirken çentikli ve yüksek ekran kasa oranına sahip öncü modellerden biri olan iPhone X ilk defa home butonu kullanılmayan Apple modeli olarak karşımıza çıkmıştı.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Kullanıcılar ilk başta biraz zorlansalar da home butonunun yokluğu bir süre sonra unutuldu diyebiliriz. Elbette yılların getirdiği bir alışkanlık olarak bu butonu isteyen kullanıcıların sayısının da pek az olduğunu söyleyemeyiz. Bu yazımızda sizlere iPhone X'e nasıl home butonu eklenir bunu göstereceğiz. Aşağıdaki yöntem sayesinde iPhone X'e sanal home tuşu ekleyebilecek ve eskisi gibi cihazınızı kullanabileceksiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

iPhone XS serisi veya iPhone X'e sanal home tuşu ekleme için öncelikle cihazın ana ekranında yer alan en alttaki uygulamaları başka bir yere taşıyın. Ardından Assistive Touch adı verilen sanal gezinti tuşunu açın. Bu özelliği açabilmek için ayarlar menüsünden genel kısmına girin ve ardından erişilebilirlik menüsü altından Assistive Touch sanal butonunu aktif hale getirin. Bu sanal tuşu home butonu olarak çalışacak şekilde ayarlayın.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Daha sonrasında sanal gezinti butonunu daha öncesinde temizlediğiniz en alt kısmın ortasına yerleştirin. Artık tuşa basarak sanal home butonunu kullanmaya başlayabilirsiniz. En azından alışkanlıklarını bırakmak istemeyen kullanıcılar için yararlı bir paylaşım olacağını düşünüyoruz.
 

Ekli dosyalar

Benzer Konular



Üst Alt