Iphone kendi kendine yandi !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alenkolik

alenkolik

Üye
    Konu Sahibi
Iphone kendi kendine yandi !

ABD’li Shibani Bhujile, iPhone’unun birdenbire yandığını ve asit sızdırarak telefonuna zarar verdiğini iddia etti.

ABD’nin New York şehrinde yaşayan Shibani Bhujile iPhone’undan garip bir koku geldiğini fark etti. Bhujilei telefonuna yakından baktığında ise iPhone’un yandığını ve dışarıya bir sıvı aktığını gördü.

Bu olay üzerine Apple mağazasına giden Bhujile, telefonunun değiştirilmesini istedi. Apple ise bu iddiayı kabul etmeyerek, sigorta şirketine 200 dolar ödeyerek yeni bir iPhona alabileceğini belirtti.

Bhujile başından geçenleri “Çok keskin bir koku almaya başladım. Bir şey yanıyordu. Telefonumu aldım ve çok sıcaktı. Patlayacağını düşündüm” sözleriyle anlattı. Bhujile, telefonun arkasını açarak pilinin eridiğini gördü. Daily Mail’in haberine göre, Bhujile telefondaki hasar yüzünden parmaklarını da yaktı.

Apple mağazasına giderek şikayette bulunan Bhujile, yeni bir iPhone istedi. Apple Bhujile’nin iddialarını kabul etmeyerek ancak 200 dolarlık telefon sigortasını yenilerse yeni bir telefon iade edeceklerini açıkladı.

Bhujile’nin ‘aşırı ısınan’ iPhone şikayeti ilk değil. 2011’de Avustralya uçusu sırasında bir iPhone’dan duman çıkmaya başlamıştı. 2008’de ise bir kişi cebinde duran iPhone’un aşırı ısınması sonucunda bacağının yandığını iddia etmişti.

Kaynak: mynet.com

PriZm

PriZm

Üye
iPhone'larda alışık olduğumuz bir durum.

alenkolik

alenkolik

Üye
    Konu Sahibi
Asit sizdirma olayi var ise durum gercekten çok ciddi.

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Bitti Artik IPhone Devri

avcitalip

avcitalip

Üye
denk gelmiştir her marka ve cihazda olabilir önemli olan firmanın bu tip arızalar karşısında verdiği cevaptır :evet:

Seglopsi

Seglopsi

Üye
asit iphone un icinde ne ariyor, bende bunu merak ettim simdi..

ZaZuM

ZaZuM

Üye
asit iphone un icinde ne ariyor, bende bunu merak ettim simdi..
hani pillerin içinde oluryor ya pil akması dedikleri şey aslında asidin pil dışına çıkması ve kanımca iphoneyi karalamak için yapılan bi haber

Seglopsi

Seglopsi

Üye

hani pillerin içinde oluryor ya pil akması dedikleri şey aslında asidin pil dışına çıkması ve kanımca iphoneyi karalamak için yapılan bi haber

pillerin icindeki asit telefonu yakacak kadar kuvvetli degildir aklim almadi bu isi.

- - - Eklendi - - -

ayrica asitler metaller harici tepkime vermezler, arka kapagin oldugu yer de metal mi tamamen?

alenkolik

alenkolik

Üye
    Konu Sahibi
Kapakla tepkime vermemiş zaten pil akmasiyla cikan asit icerideki metal donanimla etkileşime girmiş sanırsam çıkan ısıda telefona zarar vermeye yetmiş ne kadar doğru ne kadar gercek bilinmez.

PriZm

PriZm

Üye
Kapakla tepkime vermemiş zaten pil akmasiyla cikan asit icerideki metal donanimla etkileşime girmiş sanırsam çıkan ısıda telefona zarar vermeye yetmiş ne kadar doğru ne kadar gercek bilinmez.
bencede öyle olmuştur.Asit devrelere değdiğinde kısa devre yapıp yanmaya başlamıştır tahminimce.

Android Police

Android Police

Üye
Cok ilginc

Seglopsi

Seglopsi

Üye
board yanmaz malzemelerle yapiliyor diye biliyorum. zaten yanan bisey olsaydi lehim yapilmasi imkansiz olur. ayrica o nasil bir asit ki o kadar cok olsun bataryanin icinde. batarya mantigi kondansator mantigi gibidir. icindeki asidik sivi elektron tasima gorevi ustlenir. bataryanin icindeki plakalar birbirlerine o kadar yakindir ki milimetre bile uzak kalir. bu iki plakanin arasinda bu asidik sivi vardir ve miligramlar mertebesindedir agirligi. bu kadar asidin telefonu resimdeki gibi yapmasi bence imkansiz. hani bir tabir var "ates olsan curumun kadar yer yakarsin.." bu ona benziyor biraz. bence baska bisey bu.

CasuS_87

CasuS_87

Üye
alışık olduğumuz bi durum :hmmm

Jomolocco

Jomolocco

Üye
samsung nokia yanmasi normal iphone yaninca alistik devri gecti nedir bu cekememezlik arkadas

PriZm

PriZm

Üye
samsung nokia yanmasi normal iphone yaninca alistik devri gecti nedir bu cekememezlik arkadas
Bunda bir çekememezlik yokki.Gerçek böyle.iPhone'lar (özellikle 4s'de) fabrikasyon hata var bence.

Jomolocco

Jomolocco

Üye
Bunda bir çekememezlik yokki.Gerçek böyle.iPhone'lar (özellikle 4s'de) fabrikasyon hata var bence.

yok oyle bir sey cevremde onlarca iphone kullanan var hic bir sey yok

Sonucta bunlarda elektronik cihaz binde bir ihtimal her markada olabilir hemen her cihaza baglaman abes kacmis biraz. :dry:

Kerim.

Kerim.

Üye
İnanmiyorum ben bunlara

alenkolik

alenkolik

Üye
    Konu Sahibi
yok oyle bir sey cevremde onlarca iphone kullanan var hic bir sey yok

Sonucta bunlarda elektronik cihaz binde bir ihtimal her markada olabilir hemen her cihaza baglaman abes kacmis biraz. :dry:

Ama şöyle bi internetten kısa bi araştırma yaptım, özellikle iphonelarda telefondan (cepteyken) duman çıkıp yanma şikayeti oldukça fazla var. Bi telefondan durduk yere neden duman çıkar ki bende buna anlam veremiyorum. Tamam her tlfonda yanmalar patlamalar olur ama geneli durduk yere çıkan dumandan şikâyetçi. Iphone düşmanlığım yok yanlış anlaşılmasın.

enterneoll

enterneoll

Üye
Her markada olabilir ama iphoneda daha sık oluyor !!!!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt