bu telefon snrm kayıt altına alınmış o da vodafone hat ile kayıt altına alınmış şimdi sormak istediğim şu eger bu tlf türk pasaportu ile kayıt altına alınırsa tüm hatlar ile yabancı pasaport ile kayıt altına alınırsa sadece o hatta kilitli oluyor bence hangi pasaport ile kayıt altına alınmış bir sor bakim.2. si ise 2.2.1 sürümü çok eski sürüm sen bunu 3.1.2 çek jb yap ardından unlock işleminide redsnowl programı ile yapacaksınMerhaba arkadaslar elimde bir iphone 3g var versiyonu 2.2.1(5H11) simdi bu alet dubaiden babama gelmis oda pek anlamaz vermis bir kac kişe ne yaptılar bilmiyorum.Cihaz sadece vodafone hatla calısıyor.Simdi buna unlock yapmak istiyorum ama internette bayabi unlock proseduru var simdi alet ilk geldigi halini bilmedigim için ne yaptılar bilmiyorum ama urun turkce ve 2.2.1v uzerinde simdi bunu unlock etmem için yeni versiyon mu yuklemem lazım galia 3.1.3 gibi surum var.Herhalde jailbreak denen sey yapılıyor ama unlock olmuyor sanırım okadar cok sey okudum ki artık hangisisi ne oluyor karıstırdım.Simdi ogrenmek istedigim sen hangi surumle unlock yapılabiliyor.Yapılıyorsa benim en alt surumemi donmem gerekiyor.Bana yolu gosterirseniz gerisini kendim hallederim diye dusunuyorum.Simdiden yardımlar için tskler.
itunes tan silebilirsin direk olarak.categories ne olduğunu bende bilmiyorumArkadaşlar cydia den bu eklentiyi kurdum. istediğim klasörleri açıp istediğim şekilde kullanıyorum. Sorum; mesela bi oyunu açtığım klasöre atsam, daha sonra itunes tan o oyunu direk silebilir miyim? itunes görür mü ya da silerse, açtığım klasörün içinden de silinmiş mi olur? birde cydia de Categories ve birde CategoriesSB vardı. SB olanın farkı nedir? teşekkürler.
itunes sadece 2G de değil 3g ve 3gs de de çalışmıyor bunun seninle ilğisi yok itunes türkiyede yok o yüzden boşuna uğraşmaya benim iphone 2g var itunes bu ülkede desteklenmiyor diyor ne yapmalıyım
İtunestan free uygulama indir ilk önce yavaş yavaş ısınırsın cihaza biraz alışman lazım ve forum sitelerini gezmen lazım.ayarlar-genel-hakkında orda sürüm var ordan bak.akrkadaslr ıphonun versıyonunu nerden anlıyoz örn 1.0.4 gibi nerden bakıyoz buna
İPHONE dünyasına ilk defa adım atıyorum.
Ben IRAK ta calısıyorum ve buradan bir İPHONE 3GS almak istiyorum.size birkac sorum olacak umarım cevaplarsınız.
1-Telfonu ikinci el alacagım.Alırken nelere dikkat etmem gerek : telefon çizik olmasın ytr yani camına felan dikkat et
2-Hangi versiyonda olması gerek ve bunun 3g mi yoksa 3GS mi oldugunu,hangi versiyonda oldugunu nasıl anlarım ?Kısa yol tusu falan nedir.hani yıldız bilmem kac ve kare gibi? : en kolay yolu 3gs de pusula var bak menüde pusula varsa 3gs dir
3-Kasasında neler yazmalı ve ne ozellikler olmalı ?Çinliler saolsun kasasını dahi bire bir kopyasını yapmışlar bilmeyen biri zorlanır anlamaz onun için youtube tan yada başka yerden iphone videosunu izle o zmn çok kolay ayırt edersin.
4-Iraktan alıp TR de kullanacagım.Ve kendi pasaportuma işletecegim.TR deki operatorlerle calısırmı? ne yapılması lazım?cihazın hakkında menüsüne gir orda sürüm 3.1.2 yazıyorsa süper 3.1.3 yazıyorsa şimdilik beklemen lazım yurtdışı cihazları 3.1.3 sürümü ile çalışmaz.
5-İnternette biraz baktım ama kafam karma karısık oldu,Bir sürü işlem bir sürü terim var.CİLBERK midir,Milberk midir nedir ,bu olay nedir,Nasıl yapılır? İlla bunun yapılmasımı lazımdır falan?Telefondan zevk almak istiyorsan kessinlikle jailbreak yapman lazım ve yurtdışı telefonların TR de çalışması için bu maalesef şart ama şuan yurtdışı iphonelarda sadece 3.1.2 sürümü için jb var 3.1.3 ise bırak kalsın alma yada al bekle senin kararın bu.
Yeni İPHONE tel alan birisi ilk defa ne yapmalıdır,Telefondan en fazla nasıl verim alınır:Valla ilk alınca ben bir dua ettim Allah kaza bela vermesin diye...Kimi arkadaşlar kurban kesmiş ama ben o kadar abartmadımİtunestan free uygulama indir ilk önce yavaş yavaş ısınırsın cihaza biraz alışman lazım ve forum sitelerini gezmen lazım.
Arkadaslar tekrar edeyim Alırken aldanmamak için En onemli nelere dikkat etmem gerek.:Cihazın ne kadar temiz olduğuna dikkat et camın çevresinde metal kasa var onda darbe var ise bak bakalım darbe çevresinde camda kırık vidasına bak hoparlörün orda vidalarda oynama var mı diye açılmış olma ihtimali vardır.Home tuşu ki zaten tek tuş o cihazda o var onun altında metal aksamda kasılma var mı o varsa kesin cihaz açılmıştır alma sakın.
Bu sorularıma cevap verebilirseniz size minnetta olacagım.Sizlerden gelen yorumlara gore bekleyim alacagım.Şimdiden herkese cok teşekkür ederim.İyi günler:Sanada iyi günler
Çeşitli sitelerde tom tom yada başka navigasyon progrmaların .ipa uzantılı dosyaları indirmen lazım ordan da itunes aktarırsan sorun olmaz.Arkadaslar merhaba
Benim bir sorum olacak Iphone 3.1.3 jb yaptim installous tan tomtom yada baska gps leri yuklemeye calisiyorum ancak olmuyor Ornek olarak tt eu indirecegim installous tan tt eu i seciyorum download diyorum acilan ekranda linkler var 2shared yada mediafire yada zshare gibi bunlardan hangisini secersem seceyim daha sonra acilan ekranlarda ilerleyemiyorum hata msj'i veriyor yardim ederseniz sevinirim.
ALLAH Razı olsun degerli ustad.Valla cok onemli cevaplar vermişsin.Tamda merak ettiğim konular..Sordum burada her turlu versiyonu atarız dediler:Bu hallederiz Kadir ayaklarını hiç sevmem dikkatli ol derim.Apple dan daha mı büyük firma neyi hallediyor.
Cihazlar ingilizce ben Turkce olurmu dedim ,adam hemen cevap verdi hallederiz olur die.Yani 3.1.3 yada 3.1.2 surumu at die tercih sansım olurmu yoksa sadece belli bir sururmun degişik dillerdeki versiyonunumu atar.valla cok soru var aklımda ama hepsini yazsam sayfa almaz herhalde:Şimdi sana ingilizce olarak menüden yardımcı olacam Settings e var ana ekranda ona bas - General seçeneğine bas - About var en yukarıda onada bas - Sonra Version var orda 3.1.3 yazıyorsa ver adamın eline bana bunu 3.1.2 yap ver de.Yapabilirse al o cihazı yapamazsa ne oldu hallederiz kadir de türkçe söyleyeceğen içinde anlamaz muhtemelen de çek git alma o cihazı.
Siz bana baska neler yapmam lazım detaylı yazarsanız ona gore alısverisi yapacagım.Birde en fazla kaç para vereyim 3g yada 3gs ye?:Alacaksan kafadan başla 3g ile uğraşma derim ama versiyon 3.1.3 olursa başka cihaz bulamazsan 3g al ama 3.1.2 sürümlü olursa 3gs al derim.Fiyatınıda sakın pahalı olmasın TR de 2. elden 3G 8GB alırsan 700 - 800 TL 3GS alırsan 16 GB 1200 - 1300 TL bunun en az 300 tl altında al ki aldığına deysin.
Sence hangisini alayım,3G mi yoksa 3GS mi.Baslangıc olarak hangisiyle baslamam dogru olur?3G alman bence daha doğru olur hem jb yapman hemde unlocklarda açılması daha kolay olur.
Giden gitmiştir yapacak birşey yok ama şöle olabilir hiç denemedim ama belki olur diyorum çünkü bazen yedek alırken oluyor.Cihazı data kablosu ile takınca yedek alıyor hatta ekranda eşzamanlanıyor diyor yedeğini aldıysan ki umarım almışsındır.Restore ettikten sonra for back up yaparsan bu oyunları tekrar alma şansın var snrm.slm arkadaşlar.iki gün önce iphonun sarjı bitti kapandı sarja taktım acmaya calıstım ama logo cıktı uzun sure acılmadı. daha sonra üst tusa uzun sure bastım kapattım tekrar actım acıldıktan sonra iphone etkinleştirildi gibi bi yazı yazdı.bu olaydan sonra uygulamaları acmaya calıstım fakat hiçbirini acamadım acılır gibi oluyo fakat hepsi kapanıyo.appstore'dan yukleme yaptım bıkac tane bazıları su an acılıyo ama genelde ücretli yüklediğim uygulamalar acılmıyo.cok değerli uygulamalardı yardımcı olabilecek varsa lütfen yardım etsin şimdiden cok teşekkürler.
2 sorum var.
İphone 4 geldiğinde eskiden indirdiğimiz uygulamarı yüklüyebilecekmiyiz,yoksa ayriyetten tekrar mı indirmemiz gerekecek.
2.Suru:İphone 4 çıktı diyelim,jailbreak'i ortalma nekadar zaman sonra gelir...
Şimdiden teşekkürler...