Iphone bataraya kafayı yedi... Neden acaba?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

allaturcha

Üye
    Konu Sahibi
Iphone bataraya kafayı yedi... Neden acaba?
Arkadaşlar merhaba...
1 yıldır 3GS kullanıyorum, ortalama hergün şarja takıyorum, yani yuvarlarsak 400 şarj falan olmuştur.
arasıra telefonu şarja taktığımda, pil yüzdesinde sapıtmalar oluyor. mesela yüzde10 da takıyorum, birden 40 a yükseliyor, falan...
Bazende, telefonu takıyorum şarja, normalde batarya simgesinin içinde yıldırım işareti olması gerekirken bir müddet sonra (yüzde 40 falan..) simgede kablo işareti çıkıyo ve şarjı kesiyo anladığım kadarıyla.
Son olarak, telefon yüzde3 iken prize taktım(orj. şarj cihazı) birden yüzde 100 oldu ve batarya simgesinde kablo işareti vardı. Kapadım açtım, bilgisayara bağladım, ordada durum aydı.
Acaba bu durumlar software ile ilgilimidir, yoksa pil ömrü bittimi? Ha birde bu anormallikler, telefonla çok oynamışsam ve ısınmışsa oluyor...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
anlattıklarınıza göre batarya bozulmuş yetkili bir serviste değiştirmeniz gerekiyor..

allaturcha

Üye
    Konu Sahibi

Garanti yok. serviste orjinal bataryayı kaça değiştiriler?

bu arada; aniden yüzde 100 olduktan sonra telefonu kullandım açık ama 100 den aşağı hiç düşmedi batarya, birkaç saat sonra aniden kapandı.

--------------- Ekleme ---------------

garanti yok...

son durum şöyle: kapandıktan telefonu açtım yüzde 8 iken prize taktım ama bir müddet sonra kapanmış telefon...

lost_des

lost_des

Üye
dediğin şeyin benzeri bende de oldu. uzun bi süre kullandım % 100 gösterdi hep. dedim bunda bi tuhaflık var. sonra bi anda kendiliğinden inmeye başladı şarj. 1-2 gün falan böyle devam etti. 1-2 dakika mesaj yazıyodum mesela, % 5 falan iniyodu. bi şarkı dinleyince hepten gidiyodu şarj. kapanma falan olmadı böyle bi bozukluk oldu. tekrar restore edip jailbreak yapmamı söylediler, onu yaptım düzeldi. bi daha bi şey olmadı. sadece geçenlerde bi gene uzun süre % 100 gösterdi, gene aynı sorun diye düşündüm. telefonu kapadım açtım bu sefer % 71'e düşmüştü. ama sonra normal şekilde indi. yani kapayıp açınca göstermesi gereken şarjı göstermiş oldu, tekrar bozukluk olmadı. bence restore etmeyi deneyebilirsin, işe yaradı bende.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt