Telefon Tavsiyesi Iphone 6 mı, Galaxy s6 mı, Sony z3 mü

Sponsorlu Bağlantılar

meyrock

meyrock

Üye
    Konu Sahibi
Iphone 6 mı, Galaxy s6 mı, Sony z3 mü
Ilerleyen vakitlerde telefon alacağım. Deneyimlerim ve alacağım telefonların artı eksilerini[ kendi ihtiyaçlarıma göre ] bildireceğim telefonları sizlerde beğeni ve artı eksileri ve bilmedigim diger özelliklerine göre seçmemde yardimci olunuz lütfen.

Öncelikle 3 yıla yakındır samsung s3 kullandım. Rot rom Kişiselleştirme yapma konusunda zirveleri yaşayıp kitkat sonrası bu modelin unutulmasının bıkkınlığını yaşayan biriyim.
.

İphone 6 nın benim için artıları:

stabilitesi ve Akıcılık performansı üzerine siri özelliğinin gayet başarılı olması sebebi ve piyasa değerinin geç düşmesi benim için yeterli büyük artılarıdr.

Eksileri olarak :

androidin kullanıcıya kısıtlama yapmayan nimetlerinden ikisi olan veri transferi sağlayıcıları olarak WifiDirect ve Bluetooth olmaması benim için can sıkıcı bir eksik. Ve sanırım android gibi root ve kişiselleştirilebilirlik rahatligi gibi benzeri birşeyinin olmadığını bildigin eksikleri dışında Başka bir eksiği yok benim için.

Bilmediğim performansi : kamera ve şarj performansı

S6 :

Artıları : Alışık olduğum bir işletim sistemi olması. Rom root vs yapılabilirlik. Ve daha fazlası.

Eksileri : siri gibi stabil bir uygulamasının olmaması. Piyasa değerinin kısa sürede düşmesi. [ olası geri satma da fiyati cok düşüyor ]

Bilmediklerim : Kamera ve şarj performansı

Z3 :

Artıları :

arayüzü samsung android benzeri olması ve işletim sisteminin bana yabancı olmayan android olmasi. Ozellikle kamera performansının iyi olduğunu görüp duymam...

Eksileri : Görüntülü konuşma

Bilmediklerim : Şarj performansı ve stabilite...
.
.

Şimdi bu arti eksileri ve bilmediklerime göre sizlerde fikirlerinizi beyan ederek hangi telefona yönelmemi tavisye edersiniz?..

Not : Yazıyı biraz uzun tuttum çünkü; değerli fikirlerinize direkt ulaşmakya yardimci bir yol olduğunu düşündüm diyedir...

Teşekkür Ederim...

FK5896

FK5896

Üye
kamera konusunda s6 hepsinden iyi diye biliyorum. işlemci olarakta z3 ten daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: meyrock
yeumyang

yeumyang

Moderator
iphone 6 eger sizin icin ios işletim sistemi sorun olmazsa uzun zaman android cihaz kullanmışsınız ios a alışmak biraz zor olacaktır androide göre kısıtlı gelecektir ama android e devam derseniz root la falan ugraştıgınızı yazmışsınız s6 yı öneririm z3 ten kamarası iyi ama batarya olarak z3 daha iyi

• Beğen
byAndroid

byAndroid

Üye
Android kullanması iyidir. S6 kamera performansta z3 ezer. Pil konusu z3 te daha iyi ama bu konuya şöyle bakmak lazım s6 bir saatte tam sarz olabiliyor z3 ise 3 saatte. Ben s6 öneriyorum

• Beğen

Silinen Üye 2505573

Kapalı Hesap
vaktin varsa paran varsa z5+ al

• Beğen
Marco Laren

Marco Laren

Üye
iphone6 al

• Beğen

H0lligan

Üye
Aslinda ios da da root gibi jailbreak var jailbreak den sonra cydia store u geliyor ordaki bir tweak le bluetooth dan dosya alabilirsin ama jb root gibi degil cok tehlikeli bir islem :ünlem:

• Beğen

Silinen Üye 2505573

Kapalı Hesap
vakti parasi varsa bence z5+ alsin 2 yil otede bir telefon

• Beğen

KAYIP-ADAM

Üye
Galaxy S6 benim hoşuma gitmişti tasarımı. Hepsini inceleyip karar vermeni tavsiye ederim 3'üde seni uzun süre idare edecektir

• Beğen
0343434

0343434

Üye
Z3 zaten bu telefonlarla kıyaslanabilecek bir durumda değil. O seçeneği fiyat problem olmayacaksa ele. S6 ve Iphone 6 arasında ise sistem farkı var ama Cydia Store üzerindeki iyi tweakler çoğunlukla ücretli oluyor istersen başka bir repodan bulabilirsin ücretsizini ama onlarda telefonda sıkıntı yaratabiliyor. Kamera olarak Iphone 6 çok iyi slowmo video çekiyor ama geri kalanında S6 önde kalır. Şarj süresi ise S6 şarj olma konusunda çok önde ama süreleri birbirlerine yakın. Peformans ise yine ikisi de birbiriyle yakın. Yani android önceden kullanmışsın ama S3 olunca bayağı bir fark görürsün S6 modelinde ama Iphone ise daha uzun güncelliğini korur. Burada artık neyden fedakarlık yapmak istediğin önemli.

0MG90

0MG90

Üye
Madem o kadar para verebiliyosun yeni cihazları bekle

• Beğen
meyrock

meyrock

Üye
    Konu Sahibi
Değerli yorumlarinizdan ötürü teşekkür ediyorum.

Gönlüm üçünde de var. Ama biri birinden iyi özelliğe sahip diye kafam karışık. Bende bi telefon alınca 3-4 kullanan biriyim. Bu yüzden 3-4 yıl boyunca beni kısıtlamasn istiyorm.

Mesela z5+ demiş bir iki kişi. Vaktinin üstünde telefon demiş. Ilk kez duydum. Ne zaman çıkıyor o telefon?

0MG90

0MG90

Üye
Z5 serisinin gelmesine daha var
iPhone 6 yerine 6S'i düşün derim, 3 gün sonra tanıtılıyor bu ay sonu da ülkemize gelebilir

• Beğen
meyrock

meyrock

Üye
    Konu Sahibi
Z5 serisinin gelmesine daha var
iPhone 6 yerine 6S'i düşün derim, 3 gün sonra tanıtılıyor bu ay sonu da ülkemize gelebilir
evet konuyu açarken 6s haberini sonradan gördüm. zaten burdan alacagım karar iphone olursa 6 degilde 6s i alacagım...

hala kararsızım 6s cıkana dek bu konuda ki yoorumları dikkate alıp son kararı verecegim...

wwwhmz

wwwhmz

Üye
batarya dışında en iyi telefon s6

• Beğen
meyrock

meyrock

Üye
    Konu Sahibi
batarya dışında en iyi telefon s6
incelemelere bakıyorum. s6 iphone6 dan donanım olarak çok üstün ... ama iphone s6 daan daha stabil ve pazar payı daha kalıcı oldugundan çekimserim...

0343434

0343434

Üye
Pazar payında bizim Türkiyedeki vatandaşlar gibi Apple telefon algısı olduğu için 60 yaşındaki teyzemiz amcamız bile gidip o cihazı alıyor. Ama ben her zaman bir cihazın bana sağladığı kolaylıklara bakarım ki ios stabil olabiliyor ama sırf bir wifi ayarı için bile menüden menüye atlıyorsun. S6 da ise romlar ile birlikte daha da kullanışlı bir yazılım oluşturma şansın oluyor. Burada yine nelerden fedakarlık yapmak istediğini senin seçmen gerek. Ama S3 kullandığına göre androidin en azından kurcalanabilir kısmını biliyorsun. Bunu bir ios tabanlı cihazda uygulamak çok daha zor ve sistemi bozan sorunlarla karşılaşman fazla oluyor. Eğer Note 5 alabilecek durumda isen S6'ya göre daha fazla öneririm. Çünkü Ram miktarı ve batarya daha fazla. Daha uzun götürür seni ama daha büyük cihaz tabi. İphone alırım dersen ise 6S Plus'ı bekle. Bu modellerde batarya daha büyük oluyor. Ama ben en az 3200 liradan(şu anki kurla) çıkacağını düşünüyorum. Ki bence çok gereksiz bir para bir akıllı telefon için. Onun yerine 6 Plus bile alsan seni en az 3 sene götürür. Tabi S6/Note 5 de aynı şekilde.

• Beğen
0MG90

0MG90

Üye
Pazar payında bizim Türkiyedeki vatandaşlar gibi Apple telefon algısı olduğu için 60 yaşındaki teyzemiz amcamız bile gidip o cihazı alıyor. Ama ben her zaman bir cihazın bana sağladığı kolaylıklara bakarım ki ios stabil olabiliyor ama sırf bir wifi ayarı için bile menüden menüye atlıyorsun. S6 da ise romlar ile birlikte daha da kullanışlı bir yazılım oluşturma şansın oluyor. Burada yine nelerden fedakarlık yapmak istediğini senin seçmen gerek. Ama S3 kullandığına göre androidin en azından kurcalanabilir kısmını biliyorsun. Bunu bir ios tabanlı cihazda uygulamak çok daha zor ve sistemi bozan sorunlarla karşılaşman fazla oluyor. Eğer Note 5 alabilecek durumda isen S6'ya göre daha fazla öneririm. Çünkü Ram miktarı ve batarya daha fazla. Daha uzun götürür seni ama daha büyük cihaz tabi. İphone alırım dersen ise 6S Plus'ı bekle. Bu modellerde batarya daha büyük oluyor. Ama ben en az 3200 liradan(şu anki kurla) çıkacağını düşünüyorum. Ki bence çok gereksiz bir para bir akıllı telefon için. Onun yerine 6 Plus bile alsan seni en az 3 sene götürür. Tabi S6/Note 5 de aynı şekilde.
iOS kullanması en kolay işletim sistemlerinden biri. Siz nasıl sorunlar yaşadınız anlamadım.

• Beğen

Emre

Üye
S6.

• Beğen
hikmet366

hikmet366

Üye
Ben bile s6 kullanıyorum

Ama iphone tavsiye ederim neden stabil bir sistemi var