franzliszt
Üye
hayir derdim kamera degil demek istesidigim apple e basarisiz teknolojileri birlestiriyor diyor lumia 900 u ove ove bitiremiyor teknoloji harikasi diyor lumia 900 1080 p video cekemiyor 4 sene onceki cpuyu kullaniyor yorum yaziyorsunuz tarafsiz degerlendirin
yani pes diyorum millete bu kadar yalan yanlış bilgi verilir
appleın tek yaptığı iş başarısız teknolojileri birleştirmek öylemi ? neleri başaramadı acaba ? oyunmu ? müziğimi ?kamerayımı ? internetimi , program havuzunumu ?başarıları göz önünde oyüzdenmi nokiadan çok sattı üst seviye cihazları , oyüzdenmi rağbet görüyor acaba . yani herşey reklamsa millet gerizekalı ozaman sadece gidip reklama kanıp markaya kanıp alıyor öylemi.yoksa iphone4s cpu gpu donanımda programsal olarak çok üstün cihazda oyüzdenmi nokiacılar cevap veremeyip varsayımlarla konuşmaya başlıyor misal;sen demişsin tarayıcı daha iyi ? bir sürü testi mevcut gerçek nokia yanlısı olmayan büyük sitelerin incelemelerinde iphone4s farkı koyuyor ama ve o atmosfer testinide apple ipad den çaldılar gerçeği budur;Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bu sorunun tek cevabı iphone4s dir kusura bakmayın nokia iyi olsaydı nokia daha iyi derdim yanlı taraftar olmadan ..ama adam gidip alıcak sonra gelip bize saydırmasın niye nokia aldırdın diye çünkü adam oyun program yani gerçek bir performans istiyor gpu çift kanallı 1080p bluray açıyor bu sayede işlemci çift çekirdek bir kere ios hız bakımından kendini hayli ispatlamış ne denir bilemiyorum tek önerim yeni iphone u al alacaksan yaklaşık aynı fiyatı vereceksin çünkü biraz bekle derim.
Erdem abi daha cevap yazamadın mı?Geldim gittim hala yok...
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
komik olan sizin kendi kendinizi kandırmanız kusura bakmayın eğer gerçekleri görebilecek kadar açık fikirli olsaydınız size daha güzel bilgiler paylaşabilirdim lakin gerçeği bile bile nokia nın iphone4s den üstün nokia firmasınında appledan daha iyi işler çıkardığını söylemeniz teknoloji ve bilgi hakkındaki birikimlerinizi ortaya koydu sadece chip den alıntı yapmanızYine mi bu video? Bunu açıklamakta bıktım. İngilizce bilmiyor musun yoksa videoyu dinlemedin mi? Adam Lumia 900'ü tercih edeceğini, 900'ün LTE'de iPhone 4S'ten kat kat daha iyi olduğunu söylüyor. Bu da ekstra komik oldu.
komik olan sizin kendi kendinizi kandırmanız kusura bakmayın eğer gerçekleri görebilecek kadar açık fikirli olsaydınız size daha güzel bilgiler paylaşabilirdim lakin gerçeği bile bile nokia nın iphone4s den üstün nokia firmasınında appledan daha iyi işler çıkardığını söylemeniz teknoloji ve bilgi hakkındaki birikimlerinizi ortaya koydu sadece chip den alıntı yapmanız
gerek iphoneun işlemcisinden tutup tüm donanımının sizin fikrinize göre nokia kadar performans gösteremediğinden tutupda nokialardaki işlemcinin donanımın yeterli olduğundan bahsettiniz. ozaman bana söyleyin ;
bu lumia bir bluray açabilirmi ? lumiaların grafik işlemcileri nasıl oluyorda glbencmark testlerinde yerlerde sürünüyor bir 2.1 testlerini bile veremezken iphone ve ipad çift hatta 4 kanallı gpu lar zirvelerde .
demişsinizya insanlar gerizekalıdır kesinlikle değildir aksine insanlar yaratıcı olanı tercih ediyorlar bu yüzden süregeleni devam ettiren yani gelenekçi yeniliği yakalayamamış sistemler (ki nokia yı söylüyorum ) sadece bakıyor ve eleştiriyor ,sindiremiyor ilk önce o bundan iyidir demek için bir satış oranlar iphoneları geçsin , bir 1gb lık oyun açabilecek kapasitelere gelsin öyle konuşalım daha facebook bile windows mobile 7.5 e yeni güncellemeyi yaptı biz şakır şakır kaçkere güncelledik , bu işler boş lafla değiş icraatla ayrıca iphoneun gpu sgx543 m2 çift kanal işlemcide öyle ilk önce bir donanımda geçsin sonra sizde kuru sıkı atın. maxpayne çıktı geçen gün oynaması ayrı zevk öneririm .benim paylaştığım videoda iphone4s in sayfalarda açık ara önde bitirdiğinide göre göre lumia yı övmeye çalışması 'çünkü diyorki farklı platform, değişik cihazlar, çok güzel browser falan filanda yine iphone önde açıyor sayfaları öyle iphone4sden kat kat iyi olduğunu nerde söylüyor paylaşırsan sevinirim ben rastlamadım , kamera açma testindede daha hızlı iphone4s
lumiaya o donanım yakışmıyor ben sizin gibi marka fanatiği değilim bildiğim doğruları söylüyorum yanlış yönlendiriyorsunuz çünkü , ben o lumiaya en azından çift çekirdek ve 1gb gibi ram lerin iyi olacağı kanatindeyim ayrıca kasmadan oynatması için çift hatta 4 kanallı ipad 3 dende gördüğümüz gpu lar lazım nedenmi açıklayayı ;
-birincisi çözünürlükler yükseliyor kalite artıyor grafikler büyüdükçe yük artıyor her zaman gpu çok güçlü olmalı
-hd video oynatmanın sorunsuzca olması için dts ses gömülü internette dolaşan blurayleri oynatmak içinde iyi bir işlemci ve gpu olması lazım eğer çift kanallı gpu kullanılırsa takılmadan veri aktarılır , örneğin atom işlemcili netbooklar 1080p oynatamıyor kasım kasım kasılırken benim küçük iphone4s dts li blurayleri açıyor garip trajikomik ama gerçek.
-işte bu yüzden nokianın daha baba tabir edilen cihazı yok kusura bakmayın samsungda s2 ile bu kervanda boy gösterirken nokia daha göstermedi ama lumialar güzel cihazlar ben kötülemiyorum bu cihazları sadece rakip değil bu yüzden apple samsung çok satıyor . olayın özü bu.
ve bu yüzden oyunlar o kadar kaliteli ve glbencmark gibi grafik test eden siteler hep apple ve tabletleri test ediyorlar orda listelemiş herifler . burda yanlılık yapmanın anlamı yok . nokia kötümü bence değil ama bukadar abartmak bence komik.
---------- Eklendi @ 18:46:20 ---------- Yazıldı @ 18:32:52 ----------
bu arada geçen yazılarda gördüm nokianın medya anlamında çok ileride olduğunu söylüyorlardı daha 4gb üstü video alamayan, yani torrentten indirdiğiniz 4.4gb lık filmi atıp izleyemeyecekseniz onu hdmi ile aktaramayacaksan ne anladım ben bu işten 1080p filmler genelde iyi kaliteyse hep 7,8 25 gb lık bile var ve daha fazlası , ama !!!nokia fat sistemli cihazlar yani sistem 4gb üstü veri almıyorsa ne anlamı kaldı , gpu nda oynatamıyorsa (yükek kalite mesela mpeg2 veya dts sesli orjinal sesleri ile ) sözüm nokiayaya çünkü apple 4gb üstü veri alıp gpu ile dts gömülü blurayleri açıp hdmi ilede akratıyor halen teknolojiden bahsediyorsunuz.bunu yapabilen cihazları ipad 2 iphone4s ve ipad3. buda bir gövde gösterisidir film önemli
Nokia kötü, Apple harika diyorsun. Kusura bakma, sen hayatı toz pembe görüyorsun.
İyi de arkadaş Nokia kötüdür demedi ki?!
Nokia teknolojinin gerisinde kalmış, Nokia gelenekçi, Nokia şöyle, Nokia böyle. Kısaca, Nokia kötüdür demektir bu. Nokia benim dünya görüşüm, siyasi partim, gelecekteki işim, gençlik arzum, çocukluk hayalim, en sevdiğim rüyam, kolumdaki dövme ve alışveriş merkezine gittiğimde daima ziyaret ettiğim tek mağazadır. Onu savunacağım elbette.
işte bu yüzden anlamıyorsunuz siz bir nokia taraftarısınız bense insanlara doğruları söyleyenim duymak istediklerini söyleyen değil. nokiayada kötü demedim gerçek bunu yansıtıyorsa appleların başardığını nokia başaramıyor ise bunun suçlusu ben değilim kulanıcı olarak sizin cihazınızdan beklentileriniz olmalı halen o olacak bu olacak la bu işlerin olmadığını anlamıyormusunuz o olacak dediğinizi zaten apple yapmışda biz kullanıyoruz . şuan itibariyle ben bluray izlerken senin donanımın açamıyor,ios program havuzuna kafa tutması tırnak içinde yazim ' imkansız ' nedenmi senelerin ürünü birikimi planı . olay herzaman nokianın geriden gelmesi ben bu durumu yakıştırmıyorum kötü demiyorum ben işin içinde çok olmasam nokiayaya güvenip alırım ama asla ama asla şuan apple ın cihazlarına karşılık veremezler bu noktayı kabullenmeniz lazım ve varsayımlardan kurtulup gerçeklerden bahsetmeniz lazım.programsal platformda apple nokiadan daima üstün olacaktır bu değişmeyecek.Nokia teknolojinin gerisinde kalmış, Nokia gelenekçi, Nokia şöyle, Nokia böyle. Kısaca, Nokia kötüdür demektir bu. Nokia benim dünya görüşüm, siyasi partim, gelecekteki işim, gençlik arzum, çocukluk hayalim, en sevdiğim rüyam, kolumdaki dövme ve alışveriş merkezine gittiğimde daima ziyaret ettiğim tek mağazadır. Onu savunacağım elbette.
bu arada geçen yazılarda gördüm nokianın medya anlamında çok ileride olduğunu söylüyorlardı daha 4gb üstü video alamayan, yani torrentten indirdiğiniz 4.4gb lık filmi atıp izleyemeyecekseniz onu hdmi ile aktaramayacaksan ne anladım ben bu işten 1080p filmler genelde iyi kaliteyse hep 7,8 25 gb lık bile var ve daha fazlası , ama !!!nokia fat sistemli cihazlar yani sistem 4gb üstü veri almıyorsa ne anlamı kaldı , gpu nda oynatamıyorsa (yükek kalite mesela mpeg2 veya dts sesli orjinal sesleri ile ) sözüm nokiayaya çünkü apple 4gb üstü veri alıp gpu ile dts gömülü blurayleri açıp hdmi ilede akratıyor
atom işlemciden dolayı değil gpu dan dolayı açmamaktadır bunu anlatmama gerek varmıydı bilmiyorum
Kardeşim boş konuşuyorsun adam 808'de kutuna hdmi kablosu koymuş var mı ötesi???
Symbian gibi programlara bağlı kalmayacağın sistemi koymuş.
Şimdi ısrarla bu cihazın dts gömülü videoları açamayacağını iddia ediyorsun. N8'den konuşmak kolay tabi onda bcm2727 vardı bunda bcm2763 var. Tam 4 kat daha güçlü ve kapasiteli. Eğer video oynatacak bir cihaz arıyorsan bcm2763 işini rahatça görür. Tamamen fotoğraf video gibi amaçlar için üretilen en güçlü gpu'lardan birisi. artık bu iphone daha iyi medya oynatıyor saçmalığını bırak cihazın pc programları, hdmi adaptörü ve ecplayer olmadan ne yapabiliyor onları söyle. onlar olmadan bir hiç!!! Ama bakıyorum 808'e, direk telefona bile o 4gb'ı indirip, bilgisayarla muhattap bile olmadan gerçek kalitede dolby'li, hdmi kablosu ile ÇATIR ÇATIR video oynatıyor. Bunu iphonunla yapamıyorsun o yüzden artık 808'e çamur atmayı bırakacaksın. Biz kutumuzdan çıkan kabloyla zahmetsiz işimizi görelim. Ama unutmuşum, cihaz arayüzünü jailbreak olmadan ekrana gönderemiyordun değil mi? Bak onu symbianlı n95 bile zahmetsiz yapıyor. Lumia konusunda dediklerinin bir kısmına katılıyorum ama işi tüm nokia cihazlarına bindirirsen fan olursun.
Ve son olarak atom işlemcili netbooklar işlemciden dolayı mı 1080p açamıyor yoksa zayıf GPU'dan dolayı mı? Sen atom işlemciyi iphone'a tak, o cpu gpu kombinasyonu ile pc oyunu bile açarsın.cortex a9 işlemci iyidir ama atom'dan iyi denirse adama gülerler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?