iphone 4

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
selly1310

selly1310

Üye
    Konu Sahibi
iphone 4
Arkadaşlar kardeşim almanyadan iphone 4 getirdi.Kendisi taksi söförü almanya.Müsterinin birisi takside unutmuş.Şimdi ben bu telefonu türkiyede kullanmak icin ne yapmam gerekioyr.
1.Pasaport kayıt imeil kayıt kaca tl oldu.eskiden 5 tl felan dı şimdi 100 tl olmuş.dogrumu bu.

Birde bu iphone icin simlock felan lazım .bunu ben kendimn yapabilirmiyim veya yaptırsam bana kaca patlar.peki ben bu iphone 4 bu durumda türkiyede satabilirmiyim.alır mı birisi.telefoncular felan.

yada bunu ben kendim yapabilirmiyim.ne bilim gevey kartı ,jailbreak felan filen.birde telefonu acmak icin illaki simkart lazım ilk etapta

Epple

Epple

Üye
Oncelikle bi vicdanina sormasi gerekiyor. Acaba kaybolan bi mali kullansam ne olur diye -tabi burasi beni ilgilendirmez- . Vicdanindan onay aldiktan sonra son 30 gun icerisinde Turkiye'ye giris yapan bir pasaport sahibi ile vergi dairesine gidiyor. 100 TL yatiriyor ve dekontunu aliyor. Daha sonra bu dekont ile abone merkezine gidiyor. Artik abone merkezi 10 TL mi 15 TL mi ne kadar alirsa aliyor. Eger telefon sim kilitli degilse hat taktginda direk calisir. Sim kilitliyse artik unlock yada gevey ugrasir durur yaparsin biseyler. Sim kart ilk basta kutusundan cikarir cikartmaz setup icin gerekiyor. Daha sonrasinda sim kartsiz calisir

Bu islemleri yapmazsan ne olur? İlk bir ay -sim free ise- rahatlikla sim kart takar kullanirsin telefonu. 15. Gunde filan mesaj gelir kayit disidir kapanacaktir filan diye.

Bu arada hatirlatiyim. Eger kaydettirecegin pasaport Turk pasaportu ise sorun olmaz. Ama baska bi ulkenin pasaportuysa, pasaport sahibinin ikametgah belgesi ile vergi dairesine gitmesi gerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt