iphone 4 şarj.

Sponsorlu Bağlantılar

bozzKurT

Üye
    Konu Sahibi
iphone 4 şarj.
merhaba arkadaşlar. yeni iphone 4 aldım. bataryayı en sağlıklı nasıl kullanabilirim? ilk şarj hakkında bilgi verir misiniz?
şarj tam bitmeden şarjetmek zarar verir mi?

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
öncelikle hayırlı olsun kardeşim her ne kadar telefoncular ilk gün şu kadar ikinci gün şu kadar şarj et diye tabiri caizse reçete gibi yazsalarda bunlar tamamen sallama bilgiler bu bataryalar zaten fabrikada ilk şarjı yapılıp telefona mont ediliyor yoksa kataloğunda ilk şarj süreleri yazardı zaten her bilgiyi yazıyorlarda bunu mu unutacaklar değil mi ? ister şarj uyarısı verdiğinde doluncaya kadar bekle çek istersen için rahat etsin diye ilk şarjda 8 saat bekle öyle çek şarjda fazla uzun tutmak bu yeni nesil bataryaları öldürüyor onun haricinde şarja tak uyarısı verdiğinde yani de şarja takarsın zaten bataryayı tamamen bitirme diye bişey yok şarj belli bir seviyeye düştüğünde telefon otomatik olarak kapanıp kendini korumaya alıyor

bende ilk aldığımda bu konuda çok titzdim ama zaten elektrk kesintisi yada şarja taktığında acil işinn çıkması telefonu şarjdan yarım çekmeni gerektirebiliyor :)
son diyeceğim için rahat olsun eski telefonlarda olan bi kaç kere yarım şarj edince ölen bataryalara benzemez telefonumuzdaki bataryalar
biraz sade bir açıklama yaptım lityum iyon(li-ion) pilleri anlatma gereği duymadım :) oky için rahat olsun arada yarım da çeksen batarya kolay kolay ölmez :oke:

• Beğen
Tepkiler: tahaberkan53
Takipçi Satın Al

Üst Alt