İphone 4 Deneyimim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lohengram

Lohengram

Üye

frk uzn

frk uzn

Üye
Herkese merhaba; 2 gün önce samsung galaxy s4’ümü sattım ve forumda yapılan önerileri dikkate alarak apple iphone 4 aldım ve inceledim işte incelememin sonuçları...

Ekran:
Ekranı çok küçük bu yüzden bence kullanım keyfi yok! Çözünürlük oldukça yüksek 960x640. Retina display ekranı parlaklık sondayken gerçekten hoş görünüyor.Ama ekranı jelatin olmadan kesinlikle kullanmayın telefonu alalı daha bir gün geçmeden ilk çiziğimle tanıştım bile.Dokunmatiği bazen tek basmada algılamıyor sertçe basmadan sonra anca algılıyor, ayrıca klavyesinde çoğu zaman yazdığım harfleri yanlış algılıyor.

Ses:
Sesi berbat ötesi 2 hoporleri var ama ses diye bir şey yok, kulaklıkta iyi değil basslar yok!

Malzeme Kalitesi:
Camdan yapılmış gövde metaldan yapılmış kenarlar hoş bir his veriyor ama arka kapak çok çabuk çiziliyor kılıf yada jelatin kullanılması şart.

Kamera:
Çözünürlüğü düşük (5Mp) ama fotoğraf kalitesi fena değil hd video kayıt yapabilmesi güzel ama hd video çekimi yapsa daha iyi olurdu.

Performans:
Performans'ın p si bile yok sırf menü geçişlerinde iphone 4 kasmaz dediler diye aldım, ama çok fazla kasıyor takılıyor ve donuyor. Geç yanıt veriyor, yeni nesil oyunlarda çok kasıyor internet hızı çok düşük wifi hızı çok düşük kısacası performansı içler acısı galaxy ace bile bu cihazdan daha hızlı, yavaş olmasının nedeni içinde ios 6.1.3 var cihaz bu sürümü kaldıramıyor eski sürümlere dönüş seçeneğide yok!

İşletim Sistemi:
Babannemin telefonundan farkı yok bildiğin gps cihazı. Odun gibi arayüz. Ana ekran sadece menüden ibaret, sadece alttaki 4 simgenin altındaki tepsi çok şık olmuş onun dışında menü geçiş efektleri değişmiyor, tema değişmiyor ve launcher eklenemiyor, widget eklenemiyor, giriş ekranı yok, klawye değişmiyor, menü sona gelince tekrar başa dönmüyor, bildirim çubuğundan parlaklık ayarı yok wifi açılıp kapanmıyor hiçbir kısayol eklenemiyor,sadece hava durumu ve borsa var, mobil ağ kapanamıyor, geri tuşunun olmaması bazen sorun yaratıyor,bluetout'la diğer cihazlara veri gönderilemiyor. Hafızası artırılamıyor. Mp3’lerden zil sesi yapılmıyor.İtunes olmadan içine hiçbir şey atılamıyor.Yani iphone 5 de alsanız bu sorunlar aynen devam ediyor. Bana göre tek artısı uygulama mağzası ama ordada herşey paralı…

Sonuç:
Akıllı telefon kullanmak istiyorsanız bence apple iphone 4’ten uzak durun üst modellerde kasma takılma yok ama onlardada yukarıda bahsettiğim işletim sisteminin kapalı olmasının dezavantajları var. Hele birde benim gibi üst model android ceplerden apple’a geçiş yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız…
ayrıca ben açtığın konuyu hatırladım orda sen iphone menüde kasıyormu demiştin bizde kasmıyor dedik sana git s4 sat ip4 al demedik sadece ip4 ün bile kasmadığını söyledik ama dikkat edersen 5 i onerdik al diye

- - - Eklendi - - -

Karşılaştırır S3 ü bile geçemiyor o tel :)
doğru geçemiyor. o adamın karşılaştırması yanlış bikere. s3e gelelim hakikaten güzel olmuş arkadaşımda var kullanıcıya kolaylık özellikleri çok bak taraf tutsam bu yorumu yapmam :oke:

Lohengram

Lohengram

Üye
ayrıca ben açtığın konuyu hatırladım orda sen iphone menüde kasıyormu demiştin bizde kasmıyor dedik sana git s4 sat ip4 al demedik sadece ip4 ün bile kasmadığını söyledik ama dikkat edersen 5 i onerdik al diye

- - - Eklendi - - -

doğru geçemiyor çünkü s3 hakikaten güzel olmuş arkadaşımda var kullanıcıya kolaylık özellikleri çok bak taraf tutsam bu yorumu yapmam :oke:

Ama tutan çok bu forumda bu konuda zamanla göreceksin sıkı Iphonecuları :D

• Beğen
Tepkiler: .caner.
frk uzn

frk uzn

Üye
Ama tutan çok bu forumda bu konuda zamanla göreceksin sıkı Iphonecuları :D
ben çok gördüm sıkı ioscularıda androidçileride zaten millet ne konu açarsa sonu iosmu androidmi diye bitiyor ;) ne bu düşmanlık
herkesin kendine göre zevki var.

neksushot

Üye
Geç yalan atmayın ya s4 yok s3 oyun yokki s4 olsun sanki crysis oyunları var iphonede walkin dead oyunu var androidde yok geç s4 müs sizin gibi keklikleri kekliyolar işte gardaş sen iyi etmişin bu üyelerin mesajlarını ciddiye alma bende iphone 4s alcam

- - - Eklendi - - -

İphonenin stabilliği geçer s4 müş milleti kandırıolar

frk uzn

frk uzn

Üye
Geç yalan atmayın ya s4 yok s3 oyun yokki s4 olsun sanki crysis oyunları var iphonede walkin dead oyunu var androidde yok geç s4 müs sizin gibi keklikleri kekliyolar işte gardaş sen iyi etmişin bu üyelerin mesajlarını ciddiye alma bende iphone 4s alcam

- - - Eklendi - - -

kardeşim kimsenin kimseyi keklediiği yok zorla aldırmıyolar telefonu biz ip4 eski diyoruz ben 1 milyar verdim çünkü 4s veya 5 alcak param yoktu ama arkadaşta s4 var satsa veya kafakafaya takas etse ip5 alabilirdi gitmiş 4 almış şimdide kötülüyor. taraflı olmayın körü körüne bağlanmayın savununca para vermiyolar cihaz sonuçta elbet bi açığı çıkar en kötüsü insanoğlu yaptı ya dört dört lük olcak değil ya

neksushot

Üye
Kendikendini keklemiş arkadaş ozman diyecek bişey yok

fk555897

fk555897

Üye
Arkadaşlar benim anlamadığım bir şey var iPhone 4'ün ekranı çok iyi algılar ama arkadaş iyi algılamıyor demiş. Pek birşey anlamadım. Birde arkadaşım sen 2010'un telefonundan bahsediyorsun. Samsung marka olup da o kadar eski telefonlar çoktan tarihe karıştı sen şimdi kullanıyorsun ve şikayetçisin biraz garip bir durum.

Lohengram

Lohengram

Üye
Kendikendini keklemiş arkadaş ozman diyecek bişey yok

S3 var bende kardeşim ve Nova Serisi-Modern Combat Serisi-Real Racing 3-Crysis ve birçok oyun,oyun yok demişsin sen bulamıyorsan ne yapalım kardeşim.

MrExpert

MrExpert

Üye
Yetiştire bilirsem ip4 de mc4 kasıyor gtavc kasıyor diyenler için bir video hazırlayacam ha birde menü kasıyor diyenleride unutmadım tabi :D

• Beğen
Tepkiler: Türe
tapatalk

tapatalk

Üye
s2nin bile altında ki bir cihazı s4le nasıl değiştirdin aklım almadı

• Beğen
Tepkiler: ka_za
Türe

Türe

Üye
Hayir S4 un muadili 5'tir , ya da 5s olacaktir ama sen gitmis 2 yil onceki cihazi almissin sonra da kotuluyorsun pes.

Noobs please get out. :zzz:

Türe

Türe

Üye
Ben günlerdir burda diyorum IPhone 4 ve 4S den uzak durun hatta Iphone 5 den de uzak durun diye daha subway surfers'ta bile kasma[4-4S]yapan telefondan iyi birşey bekleyemezsin :oke:Alan çoğu kişi moda diye alıyor.S4 ile Iphone 5 kıyaslayanlarda sen neye göre kıyaslıyorsun bilemem daha S3 ü geçemeyen telefon Iphone 5 :hmmm

Neye gore gecemiyor ya allah askina ?

MrExpert

MrExpert

Üye
Menü Geçişleri donuyor diyen Arkadaş ve mc4te kasar diyenler için bir video çektim düzgün kamera olmadığı için görüntü biraz bozuk :oke:

[video=youtube;TVa255Zmem4]http://www.youtube.com/watch?v=TVa255Zmem4&feature=youtu.be[/video]

omeremre23

omeremre23

Üye
    Konu Sahibi
Hangi forumdaki önerileri dikkate alarak s4ü satıp i4 aldın?
Yazık olmuş hacı... Neyse sağlık olsun...
maxicep te önerdiler iphone kasmaz dediler bende s4'ümü arada kastığı için satıp iphone geçiyim dedim yok buzda kayar gibi akıcı yok dokunmatiği piyasanın en iyisi hepsi hikaye...

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

doğru geçemiyor. o adamın karşılaştırması yanlış bikere. s3e gelelim hakikaten güzel olmuş arkadaşımda var kullanıcıya kolaylık özellikleri çok bak taraf tutsam bu yorumu yapmam :oke:

sen demedin belki ama başkaları dedi git sat iphone al dedi inanmassan son mesajları oku :(

Invoke

Invoke

Üye
Ben günlerdir burda diyorum IPhone 4 ve 4S den uzak durun hatta Iphone 5 den de uzak durun diye daha subway surfers'ta bile kasma[4-4S]yapan telefondan iyi birşey bekleyemezsin :oke:Alan çoğu kişi moda diye alıyor.S4 ile Iphone 5 kıyaslayanlarda sen neye göre kıyaslıyorsun bilemem daha S3 ü geçemeyen telefon Iphone 5 :hmmm

İphone 5, s3ü ağlatır o kadar da değil. Neye göre yorum yapıyorsunuz?

- - - Eklendi - - -

maxicep te önerdiler iphone kasmaz dediler bende s4'ümü arada kastığı için satıp iphone geçiyim dedim yok buzda kayar gibi akıcı yok dokunmatiği piyasanın en iyisi hepsi hikaye...

Görseydik, dur derdik, iphone genel olarak kasmaz zaten. burda sen böyle deyince herkes bir çoşmuş, bende ki 3gs bile kasmıyor! Ki çevremdeki 4sleri 5leri de biliyorum, gayet iyi cihazlar. Sana burda "git s4'ü sat, i4 al" mı dediler? "i4, s4den iyi" mi dediler? Öyle dedilerse ayıp etmişler, s4 basit uyumsuzluk sorunları vardı, bir iki güncellemeye akar o cihaz... i5 falan alsan neyse...

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

zaa noob...
bu lafta milletin ağzına sakız olmuş, "o kadar donanımı napacan telde crysis mi oynayacan?"
boş boş yorum atmayın milletten duymuşsun "iphone stabilliği" diye burda konuşuyorsunuz...

tapatalk

tapatalk

Üye
s4 de ui ve uyum sorunu var o zaten halledilcekti gidip m.ö çıkmış cihazla son model değiştirilmez ki

• Beğen
Tepkiler: omeremre23
omeremre23

omeremre23

Üye
    Konu Sahibi
Bir Kaç yanlisi düzeltelim ...

1-Hiçbir iphone modelinde streo hoperlör yok alttakilerln birisi hoperlör diğeri mikrofon.

2-Gorilla glass camı cizebildiysen seni tebrik ediyorun Algılama olayına gelirsek ben bu sorunu hiç yaşamadim neredeyse.

3-Kulaklık sesi piyasadaki birçok cihazdan kaliteli hatta kendi kulaklığının fiyati 110tlye satılıyor.

4- 3gs bile menü geçişlerinde kasmıyor sen çok abartmışsın git istediğin iphone jullanicisina sor!!!

Genel olarak hata sende hangi akla hizmet s4 ten ip4e geçtin Merak ettim.

Doğru demin baktım tek hopörler var, valla ister inan ister inanma ekranı çizildi ayrıca belgeleyebilirim. İsterse 10.000 TL'ye satılsın kulaklığı kaliteli değil eski telefonumun kulaklığı kulakiçi idi basslar mükemmeldi, yeni reset attım sadece 2 ekran kadar uygulama var ve 2 günde onlarca kez kasılmasına şahit oldum hatta bazılarında sinir krizi geçirdim. İphone 4'e geçmemi söyleyen akıl apple fanboyları olsa gerek inanmassan bak(http://www.maxicep.com/iphone-genel-destek/iphone-5-hizi-813188.html) ayrıca iphone 5'e niye geçiyim kamera sorunları olan uygulamaların kenarlarında siyah bantlar olan çabuk çizilen boyası dökülen kule gibi bir cihaza 2150TL veremem değerli APPLE FAN BOYLARI kusura bakmayın artık :(

Lohengram

Lohengram

Üye

İphone 5, s3ü ağlatır o kadar da değil. Neye göre yorum yapıyorsunuz?

- - - Eklendi - - -

Görseydik, dur derdik, iphone genel olarak kasmaz zaten. burda sen böyle deyince herkes bir çoşmuş, bende ki 3gs bile kasmıyor! Ki çevremdeki 4sleri 5leri de biliyorum, gayet iyi cihazlar. Sana burda "git s4'ü sat, i4 al" mı dediler? "i4, s4den iyi" mi dediler? Öyle dedilerse ayıp etmişler, s4 basit uyumsuzluk sorunları vardı, bir iki güncellemeye akar o cihaz... i5 falan alsan neyse...

- - - Eklendi - - -

zaa noob...
bu lafta milletin ağzına sakız olmuş, "o kadar donanımı napacan telde crysis mi oynayacan?"
boş boş yorum atmayın milletten duymuşsun "iphone stabilliği" diye burda konuşuyorsunuz...

Sistemsel olarak ve Android OS 5 ile daha stabil olcak !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt