iPhone 3GS'lerde Bootrom belirleme (New Boot-Old Boot)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
emreilhans

emreilhans

Üye
    Konu Sahibi
iPhone 3GS'lerde Bootrom belirleme (New Boot-Old Boot)
Merhaba arkadaşlar, bu konuda siz iPhone 3GS kullanıcılarının Jailbreak sırasında daha çok ihtiyaç duydukları ve belirlemek durumunda kaldıkları telefonlarının hangi bootrom olduğunun kesin çözümünü veriyorum. Bazı kullanıcılar Modeli MC ise New Boot, MB ise Old Boot diyor, bazıları ise (ben de öyle biliyordum aslında) telefonun seri numarasının 4. ve 5. rakamları 39 ve üstüyse New Boot, 39'un altıysa Old Boot diyor fakat ya model MC, seri numarası 4. ve 5. rakamları 39'dan düşükse? İşte çözüm;

1. İlk olarak telefonunuzu DFU Mode dediğimiz moda almak gerekiyor. (İşlem bitene kadar PC'nize bağlı kalsın telefon.)
2. DFU Mode'a aldıktan sonra yapmamız gerekenler aşağıdaki resimlerde. (Windows kullanıcıları için verdim çoğunluktan dolayı, MAC kullanıcıları kendilerine göre uyarlayabilirler.)

Star'tan (Başlat) Kontrol Paneli (Denetim Masasını açıyoruz.)
Donanım ve ses'e (Sistem) tıklıyoruz.
Aygıt yöneticisi'ni (donanım/aygıt yöneticisi) açıyoruz.
Universal Bus Kontrolörleri'ne çift tıklıyoruz.

Apple Mobile Aygıtı USB Sürücüsü'ne mouse'un sağ tuşuyla tıklayıp Properties (özellikler) seçiyoruz

Açılan Properties (ayarlar) penceresinde Details (ayrıntılar) seçiyoruz

Device Instance Path (aygıt örnek yolu) seçiyoruz.

Burası işin en önemli noktası. Device Instance Path Değerine bakıyoruz. En sağda iBOOT diye başlayan ve takip eden rakamlar var. Eğer IBOOT-359.3 gösteriyorsa sizde bilinki telefonunuz Old Boot'tur. IBOOT-359.3.2 gösteriyor ise New Boot'tur.

Ayrıca Windows için iH8snow'un geliştirdiği iDetector programını da kullanabilirsiniz.Bu programı da çalıştırmadan telefonunuzu DFU Mode'a almanız gereklidir. İlgili link aşağıdadır;

alıntıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...