iphone 3gs sorun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oluroylebazen

Üye
    Konu Sahibi
iphone 3gs sorun
Arkadaşlar ikinci el bir iphone 3gs aldım.
ancak şarjı azken format atıp fabrika ayarlarına dönmek gibi bir gaflete düştüm...

Bunun sonucunda şarjım bittiğinde sanırım telefon ayvayı yedi.
Şu anda açılmıyor, şarja taksam bile sanırım dolmuyor.

en fazla gelebildiğim ekran ortada apple logosu ve üzerinde dönen "loading çemberi"

------

Garantisi var, genpaya verip baktıracağım. Ama bilirsiniz bu servisler 30 işgünü deyip 40 günde geri vermeye bayılırlar telefonu falan. O yüzden kendim yapmayı deniyorum. Belki bu sıkıntıyı yaşayanlarınız vardır diye şansımı deniyorum işte.

Itunes yükledim, belki telefonu taktığımda görebilir ve IOS 5'e update etmek isteyebilir ve kurtarabiliriz diye düşündüm ancak itunes da iphone'umu görmedi.

Turkcellde çalışan ve teknik bilgisi ileri olan birisinden aldığım bilgiye göre ROM'una zarar vermişiz, tek çözüm genpa teknik destek.

Başka yolu yok mudur yani cidden? Yardımcı olursanız sevinirim.

benonur2000

benonur2000

Üye
iTunes kapatın, Cihazınızı kapatın usb ile pc ye bağlayın Güç ve home tuşlarına aynı anda 10saniye basılı tutun home tuşuna basmaya devam edin güç tuşuna basmayı bırakın. Yaklaşık olarak 15-20 saniye içerisinde bilgisayarınız “Yeni Donanım Bulundu” diyecektir. Bunu dediği anda DFU moduna geçmiş oluyorsunuz.

benonur2000

benonur2000

Üye
takip

oluroylebazen

Üye
    Konu Sahibi
şarja takıldığı için elma geldi falan, önce iki tuşa basılı tuttuğumda görüntü gitti. sonra bişeyler olur sandım.. powerdan çekip hala homea basılı tutmaya devam etmeme rağmen bir daha tepki vermedi dostum.

benonur2000

benonur2000

Üye
Arkadaşım telefon tamiri yapan yerler vardır sağlam olanlardan birine götür dfu dan açamadım-kuramadım yardımcı olurmusunuz de cihazı bırakma 5-10 Tl den fazla almazlar tabi önceden konuş hallederler ben başka çözüm bilmiyorum belki bilen çıkacaktır

oluroylebazen

Üye
    Konu Sahibi
şu an tekirdağdayım, birkaç güne istanbula dönerim. Buraları pek iyi bilmiyorum, bunun yanı sıra olanlara pek güvenmiyorum da...
Ama birkaç arkadaşa sorduktan sonra dediğini denemeye değer...Zira bu genpa ibişleri bizi günlerce hatta haftalarca oyalayacak gibime geliyor.

hakankurban

hakankurban

Üye
telefonu defu moda alıp restore edeceksin..home ile açma kapama tuşuna aynı anda basılı tut telefon kapandıktan 3 saniye sonra powerden elini çek homeye basmaya devam et pc telefonu tanır sonra restore et

oluroylebazen

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar dediğiniz gibi home ve power'a basılı tuttum, sonra powerdan çektim falan ama

DFU moduna geçmedi. ona tepki vermiyor yani... ilk arkadaş da aynısını söylemişti, denedik, başarısız.

oluroylebazen

Üye
    Konu Sahibi
nette biraz daha detaylı aradıktan sonra DFU moduna almak için ITUNES'un açık olması gerektiğini gördük.

Bu şekilde dediklerinizi yapınca pc telefonu gördü ve geri yükleme ve güncelleme mevzularına girişti. şu anda işler yolunda görünüyor.
Sanırım düzelecek ve akıcaz beyler :) Teşekkür ederim herkese...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt