Yardım iPad Mini internetin kesilmesi

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra60

Buğra60

Üye
    Konu Sahibi
iPad Mini internetin kesilmesi
Yaklaşık üç haftadır ipad mini Wi-Fi 16gb modelini kullanıyorum. Safari ile internette dolaşırken cihaz kafasına göre internet bağlantısını koparıyor daha sonra canı isteyince tekrar bağlıyor. Bazen benim tekrardan ayarlara gidip bağlan demem gerekiyor. Ikinci olarak da tuş kilidinde iken aynı durumu yaşıyorum. Ilk defa iOS kullanan biri olarak bunların normal olup olmadığını, eğer normal değilse ne yapabileceğimi bu konuda bilgisi olanlara soruyorum.

Ek bilgi: Cihaz elime geçer geçmez son sürüme yükselttim. Belki bunun da bir etkisi vardır diye yazayım dedim.

Düzenleme: Bu arada ben konuyu yanlış yere açmışım galiba, iOS görünce direk atladım kusura bakmayın :)

Son düzenleme:

Abstract_Loco

Üye
Yok hocam sen doğru yere açmışsın, konu doğru yardım olmaması yanlış. Sınav dönemleri falan belki arkadaşlar vakit ayıramıyordur foruma bilmiyorum..

İnternetten kafasına göre atma durumu ios8 ilk verildiği zamanlarda oluyordu bildiğim kadarıyla, 8.1 güncellemesinden sonra bu sorun ortadan kalktı. Onun dışında fazla bir bilgim yok yeni ios kullanıcısıyım senide yanlış bilgilendirmek istemem. Eğer sürüm 8.1 deyse donanımsal bi sıkıntı olabilir belki

csbaz

csbaz

Üye
Wifi çekmiyor olabilir,dibine falan yanaş .Bende iPad mini kullanıyorum 2 yıldır ve ilk ios8de böle bir problem yoktu.

Buğra60

Buğra60

Üye
    Konu Sahibi
Modeme uzak veya yakın olmam hiç farketmiyor. Mesela safari'ye veya chrome'a girip bi haber açıp okumaya başlıyorum. Daha sonra başka bi habere tıkladığımda internet bağlı değil diyor. Bekliyorum, beş on saniye sonra wifi tekrar aktif oluyor öyle devam ediyorum. İos sürümü şu an 8.1.2. Cihaz sürüme yetersiz kalıyor desem önceki sürüme dönüş yolunu da kapatmışlar, ne kadar saçma bir şey. Ayrıca bu dediğim olay safari, chrome uygulamalarında ve cihaz boşta iken oluyor. Online oyunlarda, facebook'ta, twitter'da hiç böyle bir kopma olmadı. Ağ ayarlarını sıfırladım, cihazı komple sıfırladım değişen vir şey yok. Bu artık benim iyice sinirlerimi de bozmaya başladı. Nerden bulaştım şu cihaza diyorum bazen. En basitinden şu yazıyı yazarken bile koptu bağlantı. Sinirden ağlayacam yemin ediyorum.

csbaz

csbaz

Üye
Yere sert bir şekilde düşürdüğün oldumu üst tarafından

Buğra60

Buğra60

Üye
    Konu Sahibi
Yok ne düşürmesi. Daha 3 haftalık cihaz, kanepeye bile sert bırakmadım :)

Bu arada sorun modemden kaynaklanıyor olabilir mi? Var mı böyle bir ihtimal?

Son düzenleme:
csbaz

csbaz

Üye
3 haftalıksa modemde problem

Abstract_Loco

Üye
Bence de sıkıntı modem de olabilir. Başka bir internet bağlantısıyla test etme şansın olursa obu dene aynı problem olursa da eğer garantiye gönder gitsin ipad netice de internet olayı kesinlikle lazım başını ağrıtmasın sonradan.

0MG90

0MG90

Üye
Bulunduğun yere göre çekmeyebilir. Benim odadan çekmiyor kablosuz internet mesela. Daha iyi modem al.

Buğra60

Buğra60

Üye
    Konu Sahibi
Galiba modemden kaynaklanıyor sıkıntı. Dün akşam telefondan hotspot açıp öyle denedim, bahsettiğimiz gibi bir sıkıntı olmadı. Bulabilirsem farklı modem veya telefon internetinde de deneyip sonucu buraya yazarım. Durup dururken bir de modem masrafı çıktı başımıza. Tavsiye edeceğiniz ucuzundan sıkıntı yaratmayacak modemler var mı? :sos :bilmm

0MG90

0MG90

Üye
Hepsiburada da günün teklifinde vardı galiba.

Takipçi Satın Al

Üst Alt