iOS 7 vs. Windows Phone 8

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erdgnblt

erdgnblt

Üye

Yani. Sonuçta iOS 2 dediğin sistem 2008 yılında çıkmış , WP8 dediğin 2012.

İlk çıkmış bir işletim sistemi. Üstelik bu kadar stabil, hızlı. Ben çok memnunum. Aktif olarak kullanıyorum. Office, Outlook, Sykdrive, Skype, Web, Oyunlar, Facebook, Twitter. İstediğim herşey var, neredeyse hepsi stabil, neredeyse hepsi Windows Phone özel sürümü...

Türe

Türe

Üye

İlk çıkmış bir işletim sistemi. Üstelik bu kadar stabil, hızlı. Ben çok memnunum. Aktif olarak kullanıyorum. Office, Outlook, Sykdrive, Skype, Web, Oyunlar, Facebook, Twitter. İstediğim herşey var, neredeyse hepsi stabil, neredeyse hepsi Windows Phone özel sürümü...

Ben değil demedim ki zaten abicim. :oke: İhtiyaçlarını karşılıyorsa senin için en iyisidir ona lafım yok. Benim demek istediğim bir sistemin 2008'deki yapısıyla yeni çıkan 2012'deki sistemin karşılaştırılamayacağı.

ÖEY

ÖEY

Üye

Ben değil demedim ki zaten abicim. :oke: İhtiyaçlarını karşılıyorsa senin için en iyisidir ona lafım yok. Benim demek istediğim bir sistemin 2008'deki yapısıyla yeni çıkan 2012'deki sistemin karşılaştırılamayacağı.
Valla bence gayet güzel de karşılaştırma yapılabilir. MS yılların firması olabilir ama mobil yazılıma daha 2-3 yıldır önem vermeye başlayan ve deyim yerindeyse şu anda çaylaklık döneminde olan bir firma. Fakat ilk ciddi denemesine rağmen güzel diyebileceğimiz de bir iş çıkardı. Ha şu anda bizleri sinir eden bir hantallıkta geliştirmeleri yapıyor olabilirler ama ben sistemin 1-2 yıl içinde oturduktan sonra hızlı bir şekilde pazar payını arttıracağına da inanıyorum. Apple ne kadar dediğim dedik bir firmaysa MS de öyle o yüzden sabretmek lazım. Ve abartısız bir şekilde şu an ki haliyle bile her ihtiyacı karşılayabilecek bir düzeyde zaten sistem. 2008'den 2012'ye geldik evet teknoloji ilerledi ama arkadaşım ışınlanmıyoruz herhalde bir yerden bir yere giderken hala otobüsleri kullanıyoruz değil mi? :D Neyse uzatmanın alemi yok ios7 wp8 benzeri olmuş bu kadar basit, konu çok dağıldı :D

Dilaver Kaplan

Dilaver Kaplan

Üye
Açık olan uygulamalar kopya

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

MrExpert

MrExpert

Üye
Valla bence gayet güzel de karşılaştırma yapılabilir. MS yılların firması olabilir ama mobil yazılıma daha 2-3 yıldır önem vermeye başlayan ve deyim yerindeyse şu anda çaylaklık döneminde olan bir firma. Fakat ilk ciddi denemesine rağmen güzel diyebileceğimiz de bir iş çıkardı. Ha şu anda bizleri sinir eden bir hantallıkta geliştirmeleri yapıyor olabilirler ama ben sistemin 1-2 yıl içinde oturduktan sonra hızlı bir şekilde pazar payını arttıracağına da inanıyorum. Apple ne kadar dediğim dedik bir firmaysa MS de öyle o yüzden sabretmek lazım. Ve abartısız bir şekilde şu an ki haliyle bile her ihtiyacı karşılayabilecek bir düzeyde zaten sistem. 2008'den 2012'ye geldik evet teknoloji ilerledi ama arkadaşım ışınlanmıyoruz herhalde bir yerden bir yere giderken hala otobüsleri kullanıyoruz değil mi? :D Neyse uzatmanın alemi yok ios7 wp8 benzeri olmuş bu kadar basit, konu çok dağı ldı :D

En başta belirteyim çok taraflı bir yazı yazmışsın ve bilmeden yazmışsın ms mobil platformda ios kadar eskidir ilk sürüm windows vista ile windows mobile adından aynı zamanda sunulmuştur 2008 yılında yani mobil platformda ios kadar eski ve tecrubelidir ilk windows mobil cihazlarından birisi olan i900 omniadan bende almıştım ilk çıktığında çok caf caflıydı ozamanda ama piyasada tutunamadı hatta telefon neredeyse tam bir vista gibiydi ekranın üstünde başlat çubuğu vardı telefonu bende görenler telefona windowsmu kurdun diye soruyorlardı ama desiğim gibi bu işte ms ios kadar eski bilmeden konuşmayalım 6.5 aürümünden sonra daha çıkmadı wmobil dha aonra wp adında farklı çekirdek üatünde çalışan ama aynı sistem olan wp ve yeni arayüzle çıkarıldı windows mobilde çok stabildi word ofis pdf açma gibi yönlerden başarılydı ama şunu belirtelim ms ye Çaylak demek sadece bilgisizliktendir.

alical33

alical33

Üye
arkadaşlar bence polemik yapmayın boşuna herkes hoşuna gideni alır kullanır sonuçta bana göre en iyisi wp dir başkasına göre ios yada android burda bizim yaptığım tartışmayı emin olun yazılımı yazan kişiler yapmıyordur

ÖEY

ÖEY

Üye
Valla ben ne yanlıyım ne de bilgisiz, ben de biliyorum Windows mobile zamanlarını merak etme, bir tek sen bilgili değilsin. Eski sistemle wpnin alakası yok bir kere. Wp7 ile başlayan yeni bir oluşumun son hali wp8. Tamamen farklı bir sistem ve bu yüzden bu yeni sistemde acemilik çekmeleri gayet doğal. Ha bu kadar eleştiriye rağmen çok yavaşlar orası ayrı. Ona bende kızıyorum. Ben sistem mükemmel her şey güllük gülistanlık demedim onun yazdıklarımın yanlı olduğunu kesinlikle kabul etmiyorum. İnsanlara bilgisiz yanlı demeden önce iyi duşun bence! Neyse bu konuya yazdığım son cevap bu daha fazla uzamasına hiç gerek yok.

eyup ensar

eyup ensar

Üye
Bende lumia 820 kullanıyorum bu telefonu almamın asıl sebebi Nokiadır yoksa ben windowsphone a merak saldığımdan değil.symbian olsaydı gene alırdım nokiayı başka Bi telefon olsa Windows Phone kullanmazdım bu Bi gerçek.

MrExpert

MrExpert

Üye
Valla ben ne yanlıyım ne de bilgisiz, ben de biliyorum Windows mobile zamanlarını merak etme, bir tek sen bilgili değilsin. Eski sistemle wpnin alakası yok bir kere. Wp7 ile başlayan yeni bir oluşumun son hali wp8. Tamamen farklı bir sistem ve bu yüzden bu yeni sistemde acemilik çekmeleri gayet doğal. Ha bu kadar eleştiriye rağmen çok yavaşlar orası ayrı. Ona bende kızıyorum. Ben sistem mükemmel her şey güllük gülistanlık demedim onun yazdıklarımın yanlı olduğunu kesinlikle kabul etmiyorum. İnsanlara bilgisiz yanlı demeden önce iyi duşun bence! Neyse bu konuya yazdığım son cevap bu daha fazla uzamasına hiç gerek yok.

Farklı sistem diyorsun neresi farklı Üzerine yazıldığı çekirdek varklı yoksa geri aynı sistem aynı kod dizinleri neredeyse 5 yıldır bu işin içinde olan firma acemi olamaz.

- - - Eklendi - - -

Daha fazla uzatmayalım.

Lenneth

Üye
Bende lumia 820 kullanıyorum bu telefonu almamın asıl sebebi Nokiadır yoksa ben windowsphone a merak saldığımdan değil.symbian olsaydı gene alırdım nokiayı başka Bi telefon olsa Windows Phone kullanmazdım bu Bi gerçek.

Hocam sen neyse de bazıları sırf Nokia diye 50 bin tane sorunu eksiği olan sistemi savunuyor ya gelde ayar olma :ehe

alical33

alical33

Üye
Hocam sen neyse de bazıları sırf Nokia diye 50 bin tane sorunu eksiği olan sistemi savunuyor ya gelde ayar olma :ehe

dostum sen neyin kafasındasın söyle bende içeyim biz burda ios 7 ile wp 8 in benzerliklerini karşılaştırıyoruz sen gelmil nokiacı diyorsun tmam anladık apple yalağısında bukadarda belli etme

• Beğen
Tepkiler: pirenuri
SonyXperia

SonyXperia

Üye
Kaçırdım ben yapacaktım bu konuyu :D ellerine sağlık üpedüz kopyacılık başka birşey değil ios un yaptığı aynı şeyi ms yapsa mahkemelerde süründürür :tşk:

blackdevilx

blackdevilx

Üye
bunlar hep böyle :) 5 5 dediler 5 umdukları gibi çıkmayınca çamur attıkları samsungu övmeye başladılar şimdide windows phone forumundan ayrılmıyolar :) bi gidin :)

SonyXperia

SonyXperia

Üye
bunlar hep böyle :) 5 5 dediler 5 umdukları gibi çıkmayınca çamur attıkları samsungu övmeye başladılar şimdide windows phone forumundan ayrılmıyolar :) bi gidin :)

Dostum anlamıyorlar bu kadar eksiği olan bir sistemin (daha yeni yepyeni olmasına rağmen) %4 kadar bir takipçisi varsa ondan çalarsında çamurda atarsın. Arayüzde windows phonu tek geçerim. Şu sınav sonuçları açıklansın zaten ilk işim nasipse 920 için babama başvurmak. wp geliştikçe daha ne güzel günler olacak Allah bilir. Ama güzel olacak güzell :sarıl: Zaten android ve ioscuların burayı takip etmesinden belli :aha:

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
920 için değil de bence 925 için babana başvur :aha:

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
eyup ensar

eyup ensar

Üye
Windows yatsın kalksın nokiaya dua etsin sistemin önemli eksiklikleri var evet hepimiz kabul ediyoruz zaten ama yeni Bi sistem daha oturcak inşallah geç olcak biraz ama olsun yapcak bişey yok güncellemeleri bekleyeceğiz artık

KacakMazot

KacakMazot

Üye
beyler onemli olan calmak degil, sonucta kullandiginiz butun progralmlar vs vs. calinti olmasa dahi uzerlerinde biraz oynamayla kopya cekiliyor. bu demek degildirki ios caldi kotu olmus, yada windows calmis kotu olmus. burada onemli olan islevsellik ve kullanabilirlik ios 7ye bakin adamlar herseyi calmislar cydia dan ama acikcasi bunlar gerekliydide. sahsen iphone kesinlikle dusunmuyordum ama suanda iphone 5 alicam. Gerci benimkisi mecburiyetten yoksa yine elimi surmem :( kardesime iphone goturmustum sorun cikardi, bendeki L820 ile degistiricem :D ileride daha guzel bir wp8 telefon alirim hemde birazdaha gelismis olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt