Püf Noktası iOS 11: Güç Tuşunu Kullanmadan iPhone Nasıl Kapatılır?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
iOS 11: Güç Tuşunu Kullanmadan iPhone Nasıl Kapatılır?


Güç Tuşu Kullanmadan iPhone Nasıl Kapatılır?


Ayarlara girdikten sonra genel sekmesine gidelim. Sonrasında ise bu sayfanın en altına inelim. Sıfırlama ayarının altında kapatma seçeneğini göreceksiniz. Buraya dokunduğunuzda, güç tuşuna basılı tuttuktan sonra karşınıza gelen "Kapatmak için kaydırın" ekranıyla karşı karşıya kalacaksınız. Her zaman yaptığınız gibi kaydırın ve cihazınız kapansın. Gayet basit.



Bazı kullanıcıların aklına akıllı asistan Siri'yi denemek de gelmiş olabilir ancak maalesef Siri bunu yapamıyor. Siri'ye "iPhone'umu kapat" dediğinizde "Şaşırtıcı, ancak bu yeteneklerim arasında değil" tarzında cevaplarla karşılaşabilirsiniz. Bu cevap, ileride Siri'nin bu özelliğe sahip olup olmayacağı konusunda bir ipucu da olabilir.

Assistive Touch

Tek seçenek ayarlara girerek bunu yapmak değil elbette. Bazı kullanıcıların adeta eli ayağı olan Assistive Touch adlı ekrandaki nokta bu konuda da yardımcı olabilir. Ayarlara girdikten sonra genelin altından erişilebilirlik sekmesi altından Assistive Touch'a tıklayarak onu aktif edebilir ve içinde bulunmasını istediğiniz ayarları buradan düzenleyebilirsiniz. Ekranı kilitle seçeneğini eklemeniz ve Assistive Touch üzerinden bu ayara basılı tutmanız da yine "Kapatmak için kaydırın" ekranına ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
473
Buğra
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
320
Buğra
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
528
Buğra
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
360
Buğra


Üst Alt