İntihar girişimleri ve sonuçları öldürmeyen allah öldürmüyor..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ersin Oktay

Ersin Oktay

Üye
    Konu Sahibi
İntihar girişimleri ve sonuçları öldürmeyen allah öldürmüyor..
1. Kevin Hines

19 yaşındaki Kevin Hines binopolar (çift kutuplu) rahatsızlığa dayanamayarakhayatını sonlandırmaya karar verdi. 2000 yılında okuldaki ilk günü sonrası tüm yol boyunca ağlayarak Golden Gate Köprüsü'ne gitti. Köprüden atlayacağı noktayı belirledikten sonra orada 40 dakika boyunca bekledi. O süre boyunca kimse neyi olduğunu sormadı. Daha sonra yanına bir turist yaklaştı ve ondan fotoğrafını çekmesini rica etti. Hines bunun kimsenin ona aldırmadığının kanıtı olduğunu düşündü. Fotoğrafı çektikten sonra köprüden aşağı atladı. Ancak atladıktan sonra büyük bir hata yapmış olduğunu anlayarak "Tanrım kurtar beni" diye dua etmeye başladı. Suyun 12m altına inen manik depresif Hines mucizevi bir şekilde kurtuldu. Bu deneyimden sonra psikiolojik rehabilitasyon merkezinde tedavi gördü. Şu anda ise psikolojik durumunu stabil kılacak lar alıyor ve tedavi görüyor.

2. Martin Hinchcliffe

Haziran 1995 tarihinde 15 yaşındaki Martin Hinchcliffe kız arkadaşının ebeveyneleri ile bir tartışma yaşadı. Annesine kendini öldüreceğine dair bir mektup bıraktıktan sonra Sugar Lump uçurumuna gitti ve aşağı atladı. 10m düştükten sonra büyük kayalıklara takıldı ve yukarıdan görünmeyen derin bir yarığın içerisinde kaldı. Kayalara tutunarak 72 saat boyunca bekledi ve en sonunda yukarıdan geçen bir adam onun yardım çığlıklarını duydu. Sahil güvenlikler polis ve itfaiye olay yerine ulaşınca Hinchcliffe kurtarıldı. Olayı kırık bir bacak ve birkaç çatlak kaburga ile atlatan Hinchcliffe 72 saat boyunca su kaybından ölmemek için kayaları emdiğini söyledi.


3. Sarah Henley

Bu mucizevi kurtuluş 120 yıl önce gerçekleşti. 22 yaşındaki Sarah Henley nişanlısının onu terk ettiğine dair bir mektup aldı. Umutsuzluğa kapılan genç kız Clifton Suspension Köprüsü'nden atlayarak hayatını sonlandırmaya karar verdi. Ancak o sabah hava rüzgarlıydı ve Sarah'ın eteği şişip açılarak paraşüt vazifesi gördü ve kızın düşmesini yavaşlattı. Ayrıca rüzgar onun doğrudan suya düşmesini engelledi. Bu olaydan sonra Sarah bir daha intahara kalkışmadı ve uzun bir hayat yaşayarak 1948 yılında öldü. Bu şanslı olay onun fazladan 62 yıl daha yaşamasını sağladı. Sarah Henley'in hikayesi bir efsaneye dönüştü ve Suspension Köprüsü'nün resmi tarihine geçti.

4. John Dittmann

John Dittmann 1979 yılında 22 yaşındayken Aurora Köprüsü'nden atlayarak hayatını sonlandırmaya karar verdi. Atladıktan sonra ölmek istemediğini fark eden Dittmann paniğe kapılmış bir şekilde havada çırpındı ve 53 m aşağı düştü. Union Gölü yüzeyine 112 km/s hızla çarpan gencin omurgası çatladı ancak acı içinde kıyıya kadar yüzmeyi başardı. Akciğerlerinde de büyük hasar olan Seattle doğumlu Dittmann Aurora Köprüsü'nden atlayarak hayatta kalan 30 kişiden biri.

5. Angela Schuman

28 yaşındaki Angela Schuman eski kocası ile kıznın velayeti konusunda tartışıyordu. Yazmış olduğu mektupların birinde şöyle diyordu; "Her an kızımın yanında olabilirim. Julio'nun (kocası) bize ulaşamayacağı bir yerde özgür olabilirim. Kızımın doğum gününde de onun yanında olabilirim". 2005 yılı sonbaharında Angela kızının doğum gününe 3 gün kala kızına sıkı sıkı sarılarak Humber Köprüsü'nden aşağı atladı. Küçük kız hemen Hull Royal Hastanesi'ne kaldırıldı. Hipotermi tanısı konsa da iyileşti ve 5 gün sonra evine döndü. Angela Schumann vücudundaki çatlakların iyileşmesi için yaklaşık 2 ay hastanede geçirdi. Karnında "Ölümümün sebebi Julio'dur" yazılıydı. Anne ve kız Humber Köprüsü'nden atlayıp hayatta kalan 5 kişinin 2'si.

6. "Michelle"

Haziran 2008 tarihinde "Michelle" adlı 34 yaşındaki kadın Brooklyn Köprüsü'nden atla¤¤¤¤¤ hayatını sonlandırmaya karar verdi. East Nehri'ne düşen kadını gören insanlar hemen polise haber verdiler. Kadın soğuk sudan çıkarıldı ve sağlık görevlileri vücudunda hiç kırık bir kemik ya da çizik olmadığını görünce hayrete düştü. Bellevue Hastanesi'ne kaldırılan kadının akciğerlerine dolan su çıkarıldı.

7. Did Bélizaire

Did Bélizaire 17 yaşından beri kumar bağımlısıydı. 2003 yılında 36 yaşındayken Montreal Kumarhanesi'nde bir kez daha yüklü para kayettikten sonra kız arkadaşını aradı onu affetmesini söyledi ve telefonu kapattı. Daha sonra kendini St. Lawrence Nehri üzerinde yer alan Jacgues Cartier Köprüsü'nden aşağı bıraktı. Nehre düştükten sonra hayatta kalan Bélizaire hayatta kalma içgüdüsü ile boğulmamak için savaş verdi. Bu olay sonucu bacaklarını kaybeden adamın şu anda belden aşağısı tutmuyor. "Bir zamanlar 2 metre boyunda bir basketbol ve futbol oyuncusuydum şimdi ise tekerlekli sandalyeye bağımlı 1 m'lik biriyim" diyen Bélizaire gençlere öyküsünü anlatarak kumar alışkanlığına karşı öğütler veriyor.

8. Hanns Jones

Mayıs 2001'de 35 yaşındaki sanatçı ve mucit Hanns Jones mesleki sorunlar yaşıyordu. Çok fazla alkol alıp karısıyla korkunç bir tartışma yaşadıktan sonra hayatına son vermek için arabasına atlayıp Sunshine Skyway Köprüsü'ne gitti. Aşağı atladığı anda büyük bir hata yaptığını anlayan Jones bu atlayışı şöyle nitelendiriyor "Hızınız gittikçe artıyor suya çarptığınızdaysa betona çakılmış gibi hissediyorsunuz". Suya çarpmanın etkisi ile Jones'un giysileri yırtıldı. Birkaç kaburga çatlaması iç kanama ve işlevsiz akciğere rağmen işaret kulesinin yanındaki kayalıklara kadar yüzmeyi başardı. Kurtarma ekibi geldiğinde çırılçıplak oturmaktaydı. İyileşmek için haftalarca hastanede kalan Jones şu anda çok mutlu ve köprüden atlayan herkes ölürken neden kendisinin hayatta kaldığını merak ediyor.

9. Matthew Sicoli

2001 yılında 26 yaşındaki Matthew Sicoli kız arkadaşı ile kavga ettikten sonra Throgs Neck Köprüsü'ne giderek hayatını sonlandırmaya karar verdi. Kıyı görevlileri Sicoli'nin dizlerinin üzerinde durduğunu gördü ve sonra köprüden aşağı atladığına tanık oldu. Polis hemen harekete geçti ve Sicoli 10 dakikadan kısa bir süre içerisinde kurtarıldı. 42m'lik düşüşün ardından Matthew Sicoli'nin kaburgası çatladı midesi ve yüzü yaralandı. Suya 102 km/s hızla çarptığı tespit edildi.
Olaydan 5 sene önce Sicoli'nin annesi Whitestone Köprüsü'nden atlayarak intahar etmişti.

10. Connie Mercure

1995 yılında Brooklyn'de yaşayan 29 yaşındaki Connie Mercure erkek arkadaşıyla ayrıldıktan sonra 61m yükseklikten atlayarak kendini New York Körfezi sularına bıraktı. Kurtarma ekibi hemen onu soğuk sudan çıkararak sağlık müdahalesi gerçekleştirdi. Kırık bir bacak aşırı iç kanama va hipotermiye rağmen Mercure iyileşti ve hayatına kaldığı yerden devam etti.


Verildiyse Özür dilerim...
 
  • Beğen
Tepkiler: ebuş...
merty24

merty24

Üye
ilginç
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
361
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Cevap
15
Görüntüleme
538
MAERKEK


Üst Alt