internetten yapılan yurtdışı alışverişe getirilen sınırlama!

Sponsorlu Bağlantılar

Genelge hakkındaki görüşünüz?

  • İptal edilmeli, bu durum kabul edilemez.

    Kullanılan: 2 33.3%
  • Benim için hava hoş, kazığı ülkemde yer otururum.

    Kullanılan: 1 16.7%
  • İptal edilmemeli, ölümüne kapalı ekonomi.

    Kullanılan: 3 50.0%

  • Kullanılan toplam oy
    6
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

recklesstr

Üye
    Konu Sahibi
internetten yapılan yurtdışı alışverişe getirilen sınırlama!
Arkadaşlar 22 ağustosta yapılacak büyük internet sansürü gelmeden yurt dışı alışverişimize sınırlama getirildi sessizce ve yaklaşık 1 aydır yürürlükte. Aramızda yurt dışından internet aracılığıyla kargo ile alışveriş yapanlarınız vardır mutlaka, dealextreme, ebay ya da amazon gibi web sitelerinden ülkemizde bulamadığımız ürünleri getirebiliyorduk. Ancak 19 nisan 2011 tarihinde yürürlüğe giren yeni genelge ile artık Yurt dışından 1 yılda getirtebileceğimiz ürün sayısı 5 adetle sınırlandı (önceki genelgede sınırsızdı!) ayrıca her alışveriş 2 ayda 1 olabiliyor ve yasak listesinde bulunan cep telefonuna bu genelgede parfüm, , vücut geliştirme hapları ve hepsini kapsayan kozmetik içerikli ürünler eklenmiş.
Bu şu demek, üniversitede okuyan biriysen Türkiye'de bulamayacağın yabancı kaynakları amazon.com'dan senede 5 adet getirtebileceksin ve öğretim döneminin başlaması mühim değil, 2 ayda 1 kitap getirt mantığı. Türkiye'de pahalı olan ps3 oyunlarını yurt dışından senede 5 kere alabileceksin. Parfüm alışverişi hiç yapmadım, doldurma parfüm tercihimdir ama çoğu insan yurt dışından parfüm getirtiyordu o da tekin acar, boyner gibi kurumlar yüzünden devlete yapılan baskılarla kara listeye girmiş.
Seçimlerden önce hükümet tarafından bize hedie edilen bu küçük hediyeyi kabul etmek ya da etmemek size kalmış. Haklarımızın nasıl sınırlandırıldığını görün. Bizden sonraki nesillerin vay haline. İnterneti de sansürleyecekler zaten iyice halleri harap..

incelemek isteyenlere gümrük genelgesi:
 


greenmile

greenmile

Üye
farlıklı isimlerle getiririz olmamı:)
 

recklesstr

Üye
    Konu Sahibi
Gümrüğe çağırdılarmı paypal ekstresi ve kredi kartı ekstresiyle gidiyorsunuz. Yani paketin üzerinde isterseniz sallama bir ad girin adamlar kredi kartı ekstresindeki kişinin tc kimliğine bakıyorlar ve anında bilgisayara işleniyor alıcının hareketleri. Paketin başka kişinin k. kartından alınması gerek yoksa 2 ayda 1 ürün...
Seçime kadar pek bunaltmayın emri var sanki, her gümrük bölgesinde aynı uygulama yok. Kimi 2 ayda 1 üründen fazla getirtemezsin diyormuş kimi de istersen 10 paket getirt %20 vergisini verirsen alırsın diyormuş. Seçimlerden sonra esas yüzü ortaya çıkar bu işin.:aman2:
 

recklesstr

Üye
    Konu Sahibi
İnternete getirilen sansürün yanında haydaridir, mezedir bu yasaklama. Nerede alışveriş yapacağımıza başkalarının karar vermesi, bizleri yönlendirmesi, haksız rekabetin körükleyicisidir. Global Dünya'ya gözlerimizi kapayıp sırtımızı dönmektir. İnternet sansüründen yakınan arkadaşlar bu konuya da değinsin lütfen.
Güzel 1 haber; yasaklamaya karşı Danıştay'da dava açılmış. 1-2 yıl içinde olumlu veya olumsuz sonuçlanır.
Bu genelge hakkında Hürriyet Gazetesinin Cuma ekinde Banu Tuna hanım haber yapmış, yayımlamış:
 
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
zaten coğunu gümrükteki amcalar geçirmiyordu
 
pRime.

pRime.

Üye
İyice dünyaya, gelişmelere sırtımızı dönüyoruz. Karanlığa doğru ilerliyoruz. Allah sonumuzu hayretsin.
 

recklesstr

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar kendimi kötü haber tellalı gibi hissetmeye başlıyorum iyice ama bugün yayımlanan bir habere göre yurt dışından alkollü içki getirebilmek için artık en az 3 gün Türkiye sınırları dışında kalmak gerekecekmiş( ). Alkollü içecek tüketmem, beni ırgalamaz, ancak böyle düşünmemek gerek! Bu yasak KKTC gibi günlük vizesiz yapılan seyahatleri de etkiler ve turizmden geçinen yavru vatana da dolaylı olarak zarar veririr. Toplumda alkol tüketenler de var ve onlara da saygılı olmak gerek, yoksa nasılsa Türkiye'ye götüremiyoruz içkiyi, bari uçağa binmeden içelim tıka basa diye düşünür insanlar, alkol kokularıyla uçarız :D Ayrıca bu yasakla amaçlanan kaçak ve sahte alkole karşı önlem almakmış. İyi de ne zamandan beri Duty Free'lerde satılan ürünler sahte veya kaçak olarak anılmaya başladı? Eğer böyle ise söylesinler bilinçlenelim. Bu yasaktan sonra yurt dışından sigara getirmek de böyle zorlaştırılacak görün bakın. Onda da hepimizin haberlerden bildiği gibi kaçak olayı çok yüksek ve sahteleri de ÜLKEMİZDE ve Yurt Dışında üretiliyor.
 

recklesstr

Üye
    Konu Sahibi
2011/23 sayılı genelge yürürlükten kaldırılmış ve yerine 2011/39 sayılı genelge getirilmiş arkadaşlar.
 

KullaniciXXS

Üye
Ben sahsen firmasiyla ürünlerimin hepsini yurt disindan sorunsuz getirtiyorum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt