HTC ONE M7 [4.7 " HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

Sponsorlu Bağlantılar

DosTKaM

DosTKaM

Üye
    Konu Sahibi
HTC ONE M7 [4.7 " HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


s/htc-one/
















chmark sonuçları;


Tanıtım
[video=youtube;N9A8NnBbW_A]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N9A8NnBbW_A[/video]
[video=youtube;IQxNzr7OnXQ]http://www.youtube.com/watch?v=IQxNzr7OnXQ&feature=player_embedded[/video]

Nasıl Yapıldı:
[video=youtube;9z-I3tOaoP8]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9z-I3tOaoP8[/video]

Video Kalitesi:
[video=youtube;p5jntwRNh7A]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p5jntwRNh7A[/video]

Cihazın yazılı arak özellikleri;


Telefonu forumdan alan arkadaşımızın kutu açılışının bir resmi;


HTC'nin kendi sayfasından Türkçe kullanım kılavuzu;



SORU - CEVAP Bölümü
Türkiye'ye ne zaman gelecek?
Telefon Almanya dışında diğer ülkelerde ertelendiğinden dolayı Nisan zamanı kesin olarak geliyor, Türkiye'deki anlaşmalarında da kesin olarak Nisan ayında önce operatör firmalarının elinde olacaktır.
quote:

Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

Son haber bu ay sonunda ilk olarak 4 ülkede (Almanya,Taiwan,İngiltere ABD'de) belirli bir limit sayısında cihaz satışa çıkacakmış

Peki fiyatlandırma aralığı ne kadar olacak?
Geçen seneye oranla HTC'nin telefonlarını Türkiye bazında fiyatlarını göz önünde bulundurursak 1900 ila 2000 lira arası olacağını düşünüyoruz. Operatör firmaları daha çok 24 ay kontratlı bir şekilde ayda 90 lira civarı bir rakam ile kampanya yapabilir. 90x24=2160 TL yapıyor ancak bunun ek olarak sms paketi, konuşma süresi ve internet olarak iyi bir olanak sağlarlarsa Türkiye bazında 24 aylık kullanmak isteyenler için fiyatlar makul görünebilir.

Yurt dışından almak isteyenler;
Şimdi Cyberport'tan satın aldığınızı sayalım;

((650-(650*19 /100))*2,346)+115=1350 TL

115 lirayı ekledim çünkü üstüne bir de Türkiye'ye geldiğinde 115 lira pasaport kaydı için ödeme yapacaksın ve toplamda 1350 Türk lirasına tekabül etmiş olacak. Neden 1500 liraya tekabül etmedi derseniz Almanya'daki %19 vergiyi düşüyorum, telefonu alacağınız zaman da Tax free yoluyla alacaksınız sonuçta.

İngiltere en uygun fiyatlandırmayı yapan ülke oldu, bunu takip eden Almanya - Fransa - İtalya derken yayılmaya başladı. Almanya'da şu anda Saturn mağazalarında bulabileceğinizi pek sanmıyorum, medi rkt'da da şu anda aynı şeyi söyleyebilirim. o2 gibi mağazalarda şu anda satışta ancak kontratlı anlaşmaları mevcut diye biliyorum. Cyberport mağazalarına bakarsanız bu konuda size detaylı bilgi vereceklerdir. Ben telefonlarımı Almanya'da Cyberport'tan alırım, bu nedenle güvendiğim marka da orası oluyor benim için. Saturn ve diğer mağazaların çoğu operatörlerin sağladığı ürünleri orada tutarak bir aracı olabiliyor, en son Berlin'deki mağazalarından iPhone 5 almak istediğimde böyle bir olay ile karşılaşmıştım, iyi bilirim.

Unutmayın; Almanya'da telefon için vergi iadesi %19, İtalya'da(burada) %21 ama telefonun fiyatları 50-100€ daha fazla. Ona göre zaten ülke bazında telefonun değeri düşüp-çıkabiliyor.

Telefonu yurt dışından aldıktan sonra;
Türkiye'ye geldiğinizde 1 ay içerisinde telefonun kaydını yapmanız gerekiyor aksi taktirde kayıt işleminden mahrum kalırsınız. BTK şu anda 115 lira alıyor ve pasaport kaydında 115 lira dışında her hangi bir ücret ödemenize gerek yok. Çoğu operatör şirketleri(Vodafone, Turkcell, Avea) kayıt esnasında sizden ekstra ücret isteyebilir, bu 10 lira da olur 30-40 lira da. Eğer böyle bir ücret talep ederlerse şikayet edeceğinizi beyan ederek bu ücreti ödemeden işleminizi yapabilirsiniz. Bu konuda mutlaka dikkat edin çünkü çoğu yerde bunu yapıyorlar ve aldıkları parayı da faturasız bir şekilde halledip kendi aralarında paylaşıyorlar.

Konuda en çok tartışılan meselelerden birisi kamera olduğundan dolayı tekrar tekrar bu konuyu açıp kapamak biraz abes kaçıyor, bununla ilgili bilgileri net bir şekilde bulmak istiyorsanız bu konunun en üstünde(mesaj bölümünün üstünde) "Arama terimi" bulunmaktadır, oraya cevabını aradığınız bir kelimeyi yazarsanız da detaylı bir şekilde bilgiye ulaşabilirsiniz.
 


Üst Alt