İndeks İnternetten Para Kazanma

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
İnternetten Para Kazanma
İnternetten Para Kazanma

Merhaba arkadaşlar bu makalemde sizler için internetten nasıl para kazanılır ? sorusunun cevabını vermeye çalışacağım.

İnternetten Para Kazanabilir Miyim?

Evet internet üzerinden para kazanılabilir. Bunun için çok fazla farklı yöntem mevcuttur. Kapak kodu satarak, internet sitesi tasarımı yaparak, forum kurarak, editörlük yaparak veya çeşitli sitelere üye olma gibi çok fazla farklı para kazanma yöntemi vardır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

PTS Paid To Sign Up - Üyelik Başına Kazanç Sistemi:

Bir kişi size x sitesinde bulunan x reklama tıklayıp üye olursan 25 kuruş vereceğim der. Sizde siteye girip üye olur ve 25 kuruş ödemenizi alırsınız.
Bu sistemin temelinde size ücret ödemesi yapan kişi bir reklam şirketi ile anlaşıp sitesine üyelik başı reklam alıyor. Yani adamın sitesine bir kişi girip reklama tıklayıp üye olursa örneğin 1.5 lira veya 2 lira alıyor size de 25 kuruş vermiş oluyor.
Mantık bu şekilde işliyor. Yani internet ortamında üyelik başı para ödeyen insanlar bu şekilde para kazanıp size de cüzi bir miktar ödüyor.

PTC Paid to Click - Tıklayarak Para Kazandıran Reklam Firmaları:

Bu türde ise sadece reklamlara tıklayarak veya 5-10 saniye gibi kısa kısa reklam izleyerek 1 kuruş gibi çok cüzi miktarda para kazanıyorsunuz. Eğer reklam siteinde premium üyelik vb tarzında daha üst seviye üyelik satın alırsanız tıklama başı kazancınız 3-5 kuruşa kadar çıkabiliyor.
Elbette bu kazanç sistemi çok az kazandırıyor ve belli bir yatırım yapmazsanız para kazanmanız neredeyse imkansız bir hale geliyor.

Upload Gelirleri:

Turbobit uploaded vb gibi bazı upload siteleri size upload ettiğiniz dosyanın belirli bir oranda indirilmesine karşılık ücret ödemektedir. Yani siz bir x dosyasını turbobit sitesine yüklediniz ve o dosyayı 1000 kişi indirdi. Siz o zaman örnek olarak ( tam fiyat bilmiyorum ) 5 dolar kazanıyorsunuz.
Bu iş de oldukça zahmetli çünkü hem dosyayı upload edebilmek için upload hızı yüksek olan bir internet bağlantısına ihtiyacınız var. Hemde turbobit gibi dosya indirmesi zor olan siteden 1000 kişinin dosyayı indirmesini sağlamanız gerekiyor.

Satış Ortaklığı:

Bu yöntem ise sizin tamamen insanları ikna edebilme yeteneğinize bağlı. Yani internet ortamında bir şirket, reklam firması veya şirket ile anlaşırsınız ve sattığınız ürün başına komisyon alarak kazanç sağlamaya çalışırsınız.
Bu yöntem kazancı iyi gibi olsa da satış yapmak zor ve sabır gerektiren bir iş olduğu için zahmetlidir.

Hediye & Promosyon:

Bu yöntem ise mesela bir online oyun oynayarak oyundan gelen puanları biriktirip herhangi bir hediye veya kupon kazanarak gerçekleşiyor. Buda zahmetli bir iş çünkü sizden çok fazla şey isteyip çok az hediye veriyorlar.

Editörlük & Makale Satışı:

Bu yöntemde editör alımı yapan veya editör arayan siteleri takip etmeniz ve site sahibi ile görüşerek anlaşmanız gerekiyor. Elinizde tamamen özgün olarak bulunan ve genelde 300 kelimeden fazla olan makaleleri de internet ortamında satabilirsiniz.


Benim şahsi yorumum:

2013 Yılında bende bu webmaster işleri ile ilgilendim ve her para kazanma yönteminden belirli bir kazanç elde ettim. Birazda şans lazım :)
Zamanında kola kapak kodlarını 4 liradan sattığım olmuştu. ( Bir ara coca cola kapak kodu ile puan toplayanlara hediye veriyordu insanlarda yüzlerce kola almak yerine yüzlerce kapak kodu almak için birbiri ile yarışıyordu )
PTS işinide yaptım ve ondan da gelir elde ettim ( kendim 1.5 veya 2 lira alıyordum üyelik açan kişiye 25-50 kuruş veriyordum )
PTC işinden de 5-10 dolar yatırım yaparak ufak bir kazanç elde etmiştim.
Bazı reklam siteleri vardır yeni açılır ve reklam paketi satarak büyük miktarda para toplar ve sistem açılır. Ardından herkes reklam izleyerek parasını katlamaya başlar site bir yerde parayı döndüremediği için kapanır ve site sahipleri parayı alıp gider. ( Genelde bu tarz sitelerden ilk hafta kazanç sağlayıp hemen parayı çekin ve çıkın aksi halde paranızı kaptırabilirsiniz)
 

Ekli dosyalar



Üst Alt