internet mi, wap mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ibrahimdevrim

ibrahimdevrim

Üye
    Konu Sahibi
internet mi, wap mı?
internet ile wap erişim noktaları arasındaki fark nedir arkadaşlar?

Dumbledore

Dumbledore

Üye
Çok detaylı bir bilgim yok ama şunu söyleyebilirim,ben internete bağlanırken wap seçtiğimde sadece gsmin bana tanımladığı mobil tv servisini kullanabiliyorum,Internet seçtiğimde internet paketinden yoksa paket tl den yiyor.

Hasan

Üye
turkcell wap daha iyi

ibrahimdevrim

ibrahimdevrim

Üye
    Konu Sahibi
ne oluyor çözemedm daha. Wap operada hata veriyo

Dumbledore

Dumbledore

Üye
Neden uğraşıyorsun ki ? Ben wap'ı sadece mobil tv servisinini kullanırken bağlıyorum,tek öyle açılıyor çünkü.Çoğu kişide zaten Internet kullanır.Ayrıca wap veya internet çok fark eder mi bilemiyorum ama bence etmez.

TheComet

TheComet

Üye
Bence Wap :)

ibrahimdevrim

ibrahimdevrim

Üye
    Konu Sahibi
aman ya neyse ne :)

place3461

place3461

Üye
yorumları görünce yazma gereği hissettim arkadaş ne demiş siz ne yazmışsiniz:D
wap : operatörlerin cepten wap sitelerine girmesi için sunmuş olduğu servistir. Mesela wap.google.com gibi..wap internetten daha alt düzeyde veri alış verişi sağladığı için küçük boyutlu siteleri açmak için tasarlanmıştır ve internet kadar hızlı veri alışverişi sağlamaz...kullandıği gprs dir bu yüzden hızı internete oranla düşüktür.. bu tabiki operatörün verdiği paketiniz varsa geçerlidir yoksa handlerde iş biraz değişiyor..normal haliyle opera dan wap üzerinden bağlanmanız imkansızdır o yüzden hata alırsınız..tabi operada oynama yapılınca iş değişir.:D
Gelelim internete ..internet www uzantılı sitelere girer bu da büyük boyutlu veri aldığının göstergesidir yani kullandıği bağlantı ya gprs ya edge yada 3gdir..bu tamamen telefonunuz özelliğine bağlı bir durumdur eğer telefonunuzda 3g ve edge yoksa gprs üzerinden veri alır gsm üzerinden veriyi yollarsımız eğer ki telefonunuz da umts ve 3g varsa veriyi 3g üzerinden alıp umts üzerinden yollarsınız ki bu şuan kullanılan en hızlı veri iletimi olur hatta bu durumda 3g yazan yerin 3.5g olduğunu görürsünüz..kimi telefonlarda ise sadece 3g olup umts yoktur bu durumda 3g üzerinden veriyi alır edge üzerinden veriyi yollarsınız bu da umts-3g veri akışından biraz daha düşük olur...ışte bu işler böyle yürür saygılar:D

Symbianize

Symbianize

Üye
yorumları görünce yazma gereği hissettim arkadaş ne demiş siz ne yazmışsiniz:D
wap : operatörlerin cepten wap sitelerine girmesi için sunmuş olduğu servistir. Mesela wap.google.com gibi..wap internetten daha alt düzeyde veri alış verişi sağladığı için küçük boyutlu siteleri açmak için tasarlanmıştır ve internet kadar hızlı veri alışverişi sağlamaz...kullandıği gprs dir bu yüzden hızı internete oranla düşüktür.. bu tabiki operatörün verdiği paketiniz varsa geçerlidir yoksa handlerde iş biraz değişiyor..normal haliyle opera dan wap üzerinden bağlanmanız imkansızdır o yüzden hata alırsınız..tabi operada oynama yapılınca iş değişir.:D
Gelelim internete ..internet www uzantılı sitelere girer bu da büyük boyutlu veri aldığının göstergesidir yani kullandıği bağlantı ya gprs ya edge yada 3gdir..bu tamamen telefonunuz özelliğine bağlı bir durumdur eğer telefonunuzda 3g ve edge yoksa gprs üzerinden veri alır gsm üzerinden veriyi yollarsımız eğer ki telefonunuz da umts ve 3g varsa veriyi 3g üzerinden alıp umts üzerinden yollarsınız ki bu şuan kullanılan en hızlı veri iletimi olur hatta bu durumda 3g yazan yerin 3.5g olduğunu görürsünüz..kimi telefonlarda ise sadece 3g olup umts yoktur bu durumda 3g üzerinden veriyi alır edge üzerinden veriyi yollarsınız bu da umts-3g veri akışından biraz daha düşük olur...ışte bu işler böyle yürür saygılar:D

teşekkürler gerçekten merak ediyodum

place3461

place3461

Üye
teşekkürler gerçekten merak ediyodum

rica ederim

----------Eklendi @ 15:24:12 ---------- Yazıldı @ 15:02:23 ----------

normal haliyle wap bağlantısı bir halta yaramaz:) m.opera.com dan bir opera indir bak bakalım girebilecek misin wap ile:D girmez! Nedeni opera internet tarayıcısıdir wapi desteklemez... wap küçük boyutlu siteler içindir..handlerde girer çünkü operatör veri akışını sağlamayıp değiştirilen server adresi sağladığı için 3g desteğiyle veriyi alırsınız...yani wap ın hızlı olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz..

USAForever

USAForever

Üye
Bende Hep 3.5g yazıyor

ibrahimdevrim

ibrahimdevrim

Üye
    Konu Sahibi
çok sağolun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt