İnternet Kullanıcılarının Çoğu e-Hasta

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jöly

Üye
    Konu Sahibi
İnternet Kullanıcılarının Çoğu e-Hasta
İnternet kullanıcılarının çoğu sağlık sorunları konusunda internete danışıyor.

ABD'de yapılan araştırmalar, internet kullanıcılarının yaklaşık yüzde 80'iyle yetişkinlerin yüzde 66'sının aynı zamanda sağlık sorunları konusunda internete danışan e-hastalar olduğunu ortaya koydu.

PEW İnternet ve American Life Projesinin yaptığı araştırma, internet kullanıcılarının yüzde 75 ila yüzde 80'inin sağlık sorunları yaşadıklarında teşhis ve tedavi konusunda bilgi edinmek için internete başvurduğunu gösterdi. Geçtiğimiz günlerde Harris İnteractive'in aynı konuda yaptığı araştırma da yetişkinlerin yüzde 66'sının ve internet kullanıcılarının yüzde 81'inin e-hasta olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmalar belirli bir sağlık sorunu ya da kronik bir hastalığı olan kullanıcıların bu yönteme daha fazla başvurduğuna işaret ediyor. Kronik rahatsızlığı olan e-hastaların yüzde 75'i hastalık ve tedavi yöntemleri konusunda internetten edindikleri bilgilerin etkili olduğunu belirtiyor. Bu oran tüm e-hastalar genelinde ise yüzde 55.

Yakın dönemde bir hastalık geçiren ya da hastalığı yeni teşhis edilen kullanıcıların yüzde 59'u internetin, doktorlarına soracakları sorular ve ikinci bir fikir almak açısından işlerini kolaylaştırdığının altını çiziyor.

Araştırmaya katılanların sadece yüzde 3'ü kendilerinin ya da yakınlarının internet yoluyla edindikleri bilgi ya da tavsiyelerden zarar gördüklerini belirtti.
 


Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
bilgi için teşekkürler
 

Solamente

Üye
teşekkürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt