Arkadaşım, verdiğin linkte kullanılan paneller ayrı çözünürlükte paneller. Biri fu ll hd, diğeri ultra hd panel. Siz bunu " 1080P panelde 4K video oynatılırken yeterli uzaklıktan izlersiniz 4K ya yakın bir kaliteyi bulursunuz." iddanıza destek diye vermişsiniz sanırım ama orda 1080p panelde 4k görüntü oynatılmamış ki!!
"Yeterli uzaklık" birim olarak hangi boyut panele göre nereye tekabul ediyor?! Hani, 10metreden 42" tvde fullhd görsek ne olur ultrhd görsek ne olur?
Bilgilendirirseniz seviniriz.
Şöyle;
Tam olarak o yazıma destek çıkmak amacıyla o linki vermedim.Oradaki ufak bir bilgi önemli.
"Uygun mesafeden izlemek hangi çözünürlükte panel olursa olsun izleme kalitesini arttırır" ki bende bunu doğruladığım için paylaştım zaten.Eğer 1080P üzerinde 4K video oynatımı ile ilgili link arıyorsanız onlarıda atabilirim.
2. Olarak yeterli uzaklığın tam olarak ne kadar mesafe olması gerektiğini bende bilmiyorum, ancak kendiniz deneyerek dahi belirli bir optimal mesafeden en iyi görüntüyü elde edebilirsiniz.
sizin verdiğiniz örnek ise tamamen deneme-yanılma ile hesaplanabilecek birşey.Ama bence mantık çerçevesi dahilinde 1080P ve 4K olmak üzere 2 panele 10 metre mesafeden bakınca 4K daha net gösterecektir.
3. Olarak ekleme yukarıda yazmıştım ama dikkate alınmadığından tekrar yazıyorum.4K çözünürlüklü bir filmdeki bitrate oranı 1080P 'ye oranla baya fazladır.
Şöyle bir örnek vermek gerekirse aynı filmden 2 tane olsun diyelim.Biri orjinal 4K ve diğeri 1080P.Format factory yada ona benzer bir converter ile 4K çözünürlüğündeki filmi 1080P çözünürlüğe küçültürseniz diğer 1080P filmden çok daha kaliteli olacaktır.Çünkü bitrate oranı herşeyi etkiliyor.