İpucu İnternet hizim neden boyle

Sponsorlu Bağlantılar

TheMadness

TheMadness

Üye
valal git gide yayılıyor geldimi geçin taahüt ünüz varsa onuda ödüyolar 24 ay kalma sözü verin bide samsung galaxy tab3 falanda veiroylar tabi ben bundan yararlanamadım ama şuan veriyorlar 55 tl 20 mgbs fiber net
ttnet 8 mgbs yi 60 tlye veriyor
20mbps fiber üzerinden verilmiyor sanırım. Normal hattın max download hızı 20 mbps

ademylmz

ademylmz

Üye
1080P monitörde 4K video izlemek pixelleri sıkıştıracağından oldukça net gösterir. 4K panel kalitesine yakındır.

Ayrıca arkadaşın interneti en az 20 mbit/s tahminimce o yüzden 4K video kasmadan yükleniyor.

senin dediğin mantığı biliyorum sen konuyu anlamamışsın önce bi anla istersen monitör 4K yı göstermez demedim iyi görüntüdür ama 1080 den daha iyi görüntü alamaz piksel oturmazsa 2K olsa bile göstermez bukadar basit !

PriZm

PriZm

Üye
senin dediğin mantığı biliyorum sen konuyu anlamamışsın önce bi anla istersen monitör 4K yı göstermez demedim iyi görüntüdür ama 1080 den daha iyi görüntü alamaz piksel oturmazsa 2K olsa bile göstermez bukadar basit !
Tabikide 1080P den daha iyi gösterir.Bilmeden konuşma bence gülünç duruma düşüyorsun.

Pixellerin sıkıştırılması + 4K videolardaki bitrate oranı 1080P bir monitörde 1080P den çok daha kaliteli görüntü sağlar.Yeterli bir mesafeden de izlersen gayet 4K panele bakıyormuş gibi bir his verir.

:bye:

maktama

maktama

Üye
Tabikide 1080P den daha iyi gösterir.Bilmeden konuşma bence gülünç duruma düşüyorsun.

Pixellerin sıkıştırılması + 4K videolardaki bitrate oranı 1080P bir monitörde 1080P den çok daha kaliteli görüntü sağlar.Yeterli bir mesafeden de izlersen gayet 4K panele bakıyormuş gibi bir his verir.

Gülünç duruma düşen "siz"siniz gibi. Verdiğiniz linki doğru dürüst okuyup anladınız mı acaba??

Linkte 2 tv'de 4k görüntü ve 1080p görüntü karşılaştırılmış. Yalnız anlatıma göre 4k görüntü 4k destekleyen ultraHd panelli tv'de(düşeyde pixel sayısı 1080'den çok çok daha fazla) , 1080p görüntü de fullhd destekli(düşeyde 1080 pixel) panelli tv'de gösterilmiş. Ve tabiiki bir fark ortaya çıkmış. Zaten yazıda da bahsedilmiş "1:1 pixel örtüşmesi olan tvler kullanılmıştır" diye.

Önceki mesajda bahsedilen ve haklı bulduğum konu ise iki panel de 1080p olsaydı uzaktan baktığınızda bir fark göremeyeceğiniz, normal uzaklıkte baktığınızda ise görüntünün 1080p tarafında daha iyi bile olacağı. Çünkü fullhd panelde 1080p görüntü pixellere tam oturur. 4k görüntü ise fullhd(1920x1080 pixel) paneldeki pixellere oturamaz. Bunun sonucu da görüntüde "flu(blur/matlaşma)" oluşur.

Deneyi basit, bilgisyarınızdaki lcd monitörünüz belli bir çözünürlükte en iyi görüntü verir. O çözünürlüğü değiştirin(üst değer ya da alt değer farketmez)ve görüntüdeki netlik kaybını görün.

Daha detaylı ve doğru bilgi almak için pixellerin çalışma ve görüntü oluşturma prensiplerini inceleyin bence.

Son düzenleme:
PriZm

PriZm

Üye
Yine benim dediğim şeyi yazıyorsunuz.Aynı noktaya çıkıyorsunuz.

4K ile 1080P arasında elbet fark var.Ancak 1080P panelde 4K video oynatılırken yeterli uzaklıktan izlersiniz 4K ya yakın bir kaliteyi bulursunuz.Linki de okudum da paylaştım tabiki, çünkü orada da benim yazdığım olayın aynısı yazıyor.Tek farkı o kadar uzun yazmadım.

Gülünç kelimesinin ise arkasındayım.Bilmediğim birşeyde hiç yazmamayı tercih ederim.Ama burda birşeyler yazdıysam demektirki birşeyler biliyorum?

• Beğen
Tepkiler: MrExpert
maktama

maktama

Üye
Yine benim dediğim şeyi yazıyorsunuz.Aynı noktaya çıkıyorsunuz.

4K ile 1080P arasında elbet fark var.Ancak 1080P panelde 4K video oynatılırken yeterli uzaklıktan izlersiniz 4K ya yakın bir kaliteyi bulursunuz.Linki de okudum da paylaştım tabiki, çünkü orada da benim yazdığım olayın aynısı yazıyor.Tek farkı o kadar uzun yazmadım.

Gülünç kelimesinin ise arkasındayım.Bilmediğim birşeyde hiç yazmamayı tercih ederim.Ama burda birşeyler yazdıysam demektirki birşeyler biliyorum?

Arkadaşım, verdiğin linkte kullanılan paneller ayrı çözünürlükte paneller. Biri full hd, diğeri ultra hd panel. Siz bunu " 1080P panelde 4K video oynatılırken yeterli uzaklıktan izlersiniz 4K ya yakın bir kaliteyi bulursunuz." iddanıza destek diye vermişsiniz sanırım ama orda 1080p panelde 4k görüntü oynatılmamış ki!!

"Yeterli uzaklık" birim olarak hangi boyut panele göre nereye tekabul ediyor?! Hani, 10metreden 42" tvde fullhd görsek ne olur ultrhd görsek ne olur?
Bilgilendirirseniz seviniriz.

PriZm

PriZm

Üye
Arkadaşım, verdiğin linkte kullanılan paneller ayrı çözünürlükte paneller. Biri fu ll hd, diğeri ultra hd panel. Siz bunu " 1080P panelde 4K video oynatılırken yeterli uzaklıktan izlersiniz 4K ya yakın bir kaliteyi bulursunuz." iddanıza destek diye vermişsiniz sanırım ama orda 1080p panelde 4k görüntü oynatılmamış ki!!

"Yeterli uzaklık" birim olarak hangi boyut panele göre nereye tekabul ediyor?! Hani, 10metreden 42" tvde fullhd görsek ne olur ultrhd görsek ne olur?
Bilgilendirirseniz seviniriz.
Şöyle;

Tam olarak o yazıma destek çıkmak amacıyla o linki vermedim.Oradaki ufak bir bilgi önemli.

"Uygun mesafeden izlemek hangi çözünürlükte panel olursa olsun izleme kalitesini arttırır" ki bende bunu doğruladığım için paylaştım zaten.Eğer 1080P üzerinde 4K video oynatımı ile ilgili link arıyorsanız onlarıda atabilirim.

2. Olarak yeterli uzaklığın tam olarak ne kadar mesafe olması gerektiğini bende bilmiyorum, ancak kendiniz deneyerek dahi belirli bir optimal mesafeden en iyi görüntüyü elde edebilirsiniz.

sizin verdiğiniz örnek ise tamamen deneme-yanılma ile hesaplanabilecek birşey.Ama bence mantık çerçevesi dahilinde 1080P ve 4K olmak üzere 2 panele 10 metre mesafeden bakınca 4K daha net gösterecektir.

3. Olarak ekleme yukarıda yazmıştım ama dikkate alınmadığından tekrar yazıyorum.4K çözünürlüklü bir filmdeki bitrate oranı 1080P 'ye oranla baya fazladır.

Şöyle bir örnek vermek gerekirse aynı filmden 2 tane olsun diyelim.Biri orjinal 4K ve diğeri 1080P.Format factory yada ona benzer bir converter ile 4K çözünürlüğündeki filmi 1080P çözünürlüğe küçültürseniz diğer 1080P filmden çok daha kaliteli olacaktır.Çünkü bitrate oranı herşeyi etkiliyor.

Son düzenleme:
ademylmz

ademylmz

Üye

ozaman bu mantıkla 4k senin dediğin gibi bakalım olaya 42" veya daha yüksek ama full hd olmayan bir monitör alalım ve senin dediğin uzaklıktan izleyelim görüntü iyide detay nerde 4k dediğin olayda görüntünün büyümesi detayında artması değilmidir 4k daki amaç zaten detay değilmidir yoksa aynı mantıkla benim 41 megapiksellik kameram var ama görüntüyü normal 19"lik hd bile olmayan bir monitörde bakıcam ne anladım o 41mp den yada bu hd algısını neden çıkardı bu adamlar ben detayı göremeyeceksem kaç metreyse gideyim hd gibi izleyeyim 100 tllik tvde görüntü netliğini demiyorum bak yanlış anlama ama bu yapılan şey ekstra veri indirmekten başka birşey değildir hatta detaylar pikseller oturmayacağı için flulaşacağından daha kötüdür bence sadece havası var 4k izliyorum ama neyle derler adama !ayrıca gülünç duruma düşmek tabirin saçma eğer biri bilmiyorsa söylersin anlaşılır ama burda bilmeyen taraf olupta iddiayı sürdürmeye çalışmak ve gurur yapıp kabullenmemek sizin adınıza üzüyor beni önce idrak et ne denmek istediğini !

komando04

komando04

Üye
Var anormallik

symbianmanyağı

symbianmanyağı

Üye
Piksel tartışması için, diyelim ki elinizde 1080p (1920x1080) bir LCD TV var. 1920X1080 çözünürlükteki bir resim ile aynı resmin 3840x2160 versiyonunu bu TV'de karşılaştırırsanız görüntü farkını görebilirsiniz. Aynısı video için de geçerlidir.
Kendinizi bir çözünürlükle de sınırlamayın. Herhangi bir ekranda, herhangi bir çözünürlükte de yaparak farkı görebilirsiniz.
Sonuç olarak bir ekrana kendinden daha yüksek çözünürlükte görüntü/video atarsanız görüntü sıkışacağından ekranın kendi çözünürlüğüne eş olan görüntüden daha keskin hatlara sahip ve sonuç olarak daha net bir sonuç elde edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: TheMadness, codblackops2, avast ve 1 kişi daha
avast

avast

Üye
    Konu Sahibi
Ankara - keciorende hala fibernet bulamadim ben

PriZm

PriZm

Üye
Piksel tartışması için, diyelim ki elinizde 1080p (1920x1080) bir LCD TV var. 1920X1080 çözünürlükteki bir resim ile aynı resmin 3840x2160 versiyonunu bu TV'de karşılaştırırsanız görüntü farkını görebilirsiniz. Aynısı video için de geçerlidir.
Kendinizi bir çözünürlükle de sınırlamayın. Herhangi bir ekranda, herhangi bir çözünürlükte de yaparak farkı görebilirsiniz.
Sonuç olarak bir ekrana kendinden daha yüksek çözünürlükte görüntü/video atarsanız görüntü sıkışacağından ekranın kendi çözünürlüğüne eş olan görüntüden daha keskin hatlara sahip ve sonuç olarak daha net bir sonuç elde edersiniz.
Tam şimdi bu konu ile ilgili uzunca birşey yazacaktım ama benden önce yetiştiniz :ehe

Gayet kısa ve mantıklı bir yazı olmuş.Beni cahil yerine çıkarmaya çalışanlar şimdi tekrar yazdıklarını gözden geçirebilir.

• Beğen
Tepkiler: codblackops2
codblackops2

codblackops2

Üye
Tam şimdi bu konu ile ilgili uzunca birşey yazacaktım ama benden önce yetiştiniz :ehe

Gayet kısa ve mantıklı bir yazı olmuş.Beni cahil yerine çıkarmaya çalışanlar şimdi tekrar yazdıklarını gözden geçirebilir.
Madem sıkıştırma var biz bu note 2 de 4k video kasmadan izleyebilirmiyiz :hmmm

codblackops2

codblackops2

Üye
Hayır o olay öyle değil.Mali-400 1080P 60 FPS'den yukarısını H/W olarak açamıyor.S/W olarak 4K videoları ortalama 15 fps ile oynatıyor.
15 fps ile tatmin edici bi sekilde izlenirmi peki :D

codblackops2

codblackops2

Üye
Slow motion izlerken güzel oluyor :D
Hadi bee durum o kadar kötü mü :D

Neyse yaygınlaşması zaman alir o zaman izleriz baska telefonla inşallah :D

Sen galaxy s te 1080 p aciyordun note 2 de 2160 acamazmisin :ehe

PriZm

PriZm

Üye
Hadi bee durum o kadar kötü mü :D

Neyse yaygınlaşması zaman alir o zaman izleriz baska telefonla inşallah :D

Sen galaxy s te 1080 p aciyordun note 2 de 2160 acamazmisin :ehe
Galaxy S de semi H/W olarak açıyordum çünkü onda GPU destekliyordu.Ama yinede gücü zayıf kaldığından yüksek bitrate li videolarda sorun çıkarabiliyordu.

Bırak Note 2 yi Exynos olan Note 3 H/W olarak 4K açamıyor.

Ama 4K şimdilik o kadar önemli birşey değil bence.Kaliteye laf yok 1080P den 4 kat daha iyi ama videoların kapladığı alan cidden fazla.

• Beğen
Tepkiler: codblackops2

Üst Alt