AlexsandroZ
Üye
-
Konu Sahibi
-
router ve net kablosu ile yapılıyorArkadaşlar merhabalar.Ortak internet tapmak istiyoruz fakat ana modem bizim evden az çekiyor (ana modem komşuda).Acaba onun internetini bizim evdeymiş gibi kullanabilir miyizz.Yani wireless tam çeker mi bi parça felan yardımıyla.Nette gördüm bişeyler ama var mı böyle internet dağıtıcılar felan.Umarım anlamışsınızdır sorunumu
Cat6 kablosu aldığım routere mı takılacak bi detaylı olarak anlatabilir misiniz?Birde hangi routeri almalıyım?evden eve cat6 kablo cekebilirseniz eger, evde mevcut bulunan herhangi bir modemi access point noktasina donusturerek sanki evde imis gibi kullanabilirsiniz.
elinizdeki modemi bu ayarlara getirip kabloyla baglamaniz yeterli, modem adi ve sifresi size kalmis bir durum.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
her router aynı sayılır sadece hızları değişir klasik net kablosu her yerde bulursun ana modemden router a uzatacaksın bu kadarCat6 kablosu aldığım routere mı takılacak bi detaylı olarak anlatabilir misiniz?Birde hangi routeri almalıyım?
Cat6 kablosu aldığım routere mı takılacak bi detaylı olarak anlatabilir misiniz?Birde hangi routeri almalıyım?
router almana gerek yok, evdeki herhangi bir wireless olan modemi routera ekranda gosterdigim sekilde routera donusturebilirsin. cat6 kablonun bir ucunu kendi modemine digerini internet olan modeme baglicaksiniz. diger modemden bir ayar yapilmasina gerek yok.her router aynı sayılır sadece hızları değişir klasik net kablosu her yerde bulursun ana modemden router a uzatacaksın bu kadar
herhangi bir bu tarz şey satan yere sorarsanız yardımcı olurlar hangi router size daha uygun olduğu konusunda
Bu Dediğin WAN Değilmi? Her Cihaz Destekleyecekmi Bakalımrouter almana gerek yok, evdeki herhangi bir wireless olan modemi routera ekranda gosterdigim sekilde routera donusturebilirsin. cat6 kablonun bir ucunu kendi modemine digerini internet olan modeme baglicaksiniz. diger modemden bir ayar yapilmasina gerek yok.
ona bakarsan ortak net kullanmak komple yasak ama takan pek fazla kişi yokBu Dediğin WAN Değilmi? Her Cihaz Destekleyecekmi Bakalım
Dostum Routor Dediğimiz Cihazlar Var.İstersen Kablolu İstersen Kablosuz Olarak İnternetini Çoklayabilirsin.Tabi Kanunen Yasak Bilgn Var Sanırım.
ben wan portuna baglamadan 3 modem bagladim o sekilde 3unden de interneti rahat sekilde kablosuz cekebiliyorumBu Dediğin WAN Değilmi? Her Cihaz Destekleyecekmi Bakalım
Dostum Routor Dediğimiz Cihazlar Var.İstersen Kablolu İstersen Kablosuz Olarak İnternetini Çoklayabilirsin.Tabi Kanunen Yasak Bilgn Var Sanırım.
Anladım ustam çok sağolasınher router aynı sayılır sadece hızları değişir klasik net kablosu her yerde bulursun ana modemden router a uzatacaksın bu kadar
herhangi bir bu tarz şey satan yere sorarsanız yardımcı olurlar hangi router size daha uygun olduğu konusunda
yasak var farklı evlerden ortak net kullanımı yasaktır ama kimse kontrol etmiyor görevliler bile yasak olduğunu bilmiyordur belki deoyle bir yasak olsaydi eger, teknoloji magazalarinda router filan satilmazdi ?
Uyarnası Bendenona bakarsan ortak net kullanmak komple yasak ama takan pek fazla kişi yokgörevliler dahil
Repeater mı daha iyi olur router mi?Repeaterde de kablo bağlamicaz mı?Ve repetarda wifi ye nasıl bağlanacağız? 1,2,3 şeklinde cevaplarsanız sevinirimWireless Repeater alıcaksın iş bitecek
eğer modemi router olarak kullanamak istiyorsan modemlerin birbirini desteklemesi lazım
örn tp link asususu desteklemiyor
ben ZyXEL NBG-418N v2 kullanıyorum
ana modemden hiç bir ayar yapmadan
wireless repeater üzeriden önce wifiye bağlanıp sonra istersen başka bir ssid ve şifre ile tekrar yayabiliyor
hızı neredeyse ana modeme 1 m yakınmış kadar hızlı ve geçikmesiz
Tamam Ama Adam Sana Git Mahalleye İnterneti Dağit Diye Vermiyoroyle bir yasak olsaydi eger, teknoloji magazalarinda router filan satilmazdi ?
bizim okulda routerlari 1000 kisiden fazla kullanan var, her katta nerdeyse 10 tane( 3 ayri net var)Tamam Ama Adam Sana Git Mahalleye İnterneti Dağit Diye VermiyorBir Den Çok Aile Artık Birey İçin Tarifeler Farklı.
1-2-3)Repeater mı daha iyi olur router mi?Repeaterde de kablo bağlamicaz mı?Ve repetarda wifi ye nasıl bağlanacağız? 1,2,3 şeklinde cevaplarsanız sevinirim
elinde hic modem var mi ve komsunun modem markasi ne ?
ucuz yollu bise varken gidip bise almaya gerek yok bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?