İntel İşlemciler uçmuş :(

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
İntel İşlemciler uçmuş :(
Bir amd ci olarak çok üzüldüm amdnin duruma

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
hep boyleydı... :d:
orayı boşver.. Lınkı sıl.

R.A.M

R.A.M

Üye
Nalet olsun bende kullanıyorum bıktım birde bnmki turion :(

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
hasan bi yannislik yokmu orda 6200 6 cekirdek islemci 8100 8 cekirdekten daha iyi diyo

R.A.M

R.A.M

Üye
Tehlike ";4484906][COLOR="DarkRed' Alıntı:

seninki eski modeli ama :) intel inde eski işlemcileri var :)

yaw leptopu 2006'da aldım turion işlemci var bizim okuldaki pcler 2004 yılında alınmış cleron işlemci var 2.60 ghz benimki 2 ghz ama benimkinin 2 katı daha performanslı yani anlayacağın adamlar yapıyo :) ama amdlerde daha ucuz.
[/COLOR]

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bi bak ne acaba :d:
araştırmacı öğrencı :ehe

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
bi bak ne acaba :d:
araştırmacı öğrencı :ehe

:ehe ya bulamiyorum sen soyle :ehe

----------Eklendi @ 00:20:17 ---------- Yazıldı @ 00:11:26 ----------

islemciler hakkinda tek bildigim cekirdek artarsa onbellek artarsa bide model artarsa daha hizli calisir detay bilmiyorum

ahmet_1231

ahmet_1231

Üye
tablolar diyorki az paran varsa amd al. :d:

covar

covar

Üye
intel her zaman bi atım öndedir amd de neymiş beahh

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
intel her zaman bi atım öndedir amd de neymiş beahh
performans olarak bir bakıma öyledir. çünkü kullandıkları çekirdeklerin hesaplama şekilleri arasında fark var

ama AMD herzaman teknolojik açıdan intelin önünde.
AMD trinityler geliyor. ayrıca turbo boost 3.0 da mevcut artık :oke:
FM1 soket yapısı zaten hali hazırda APU mimarisinde 1 numara
buldozer serisinde beklenilen performansı verseydi 10 çekirdekli işlemciler çıkaracaklardı.
10 çekirdekleri erteleyip bulduzerin 2. nesilini üretiyorlar.
ve üretilecek 2. seri FX lerde 6 çekirdekli işlemcinin şuanki FX8150 den dahada iyi olacağını okumuştum

intel yeni çıkardıgı her işlemci ailesinde soket değiştiriyor.
extra masraf. 478pin-775pin-1366pin-1156pin-1155pin-2011pin. yeni bir mimaride yolda :oke:

amd ise şuanki bütün teknolojisi AM3 ve AM3+ üzerinde. FM2 sokette yolda
amdnin daha önceki diyer soketleri şuanda pisayada satılmıyor. ama am2 çok ucuz ofis pcleri için hala var.
zaten AM3+ soket AM3 de destekliyor :oke: tüm yük AM3+ sokette şuan

ayrıca aradaki dağlar kadar fiyat farkını unutmayalım :oke:
fiyat performans isteyen AMD den şaşmamalı

keşke intel 2500k yı 400 liradan satsışa çıkarsaydı o zaman tartışmasız 1 numara derdim.
ivy bridge deniliyor. fiyatları uçuk kaçık gelicek. 2500k seviyesinde ivybridgenin 600 liradan aşagı olacağını zannetmiyorum.
intel hala 2 çekirdekli i3 2100 modelini 290 liradan satıyor.
o fiyata paşa gibi 4 çekirdek AMD alınıp 4.5 ghzde stabil kullanılıyor. ayrıca 960T modelinin 6 çekirdek olarak kullanılabildigini saymıyorum bile.

eski mimari athlon II x3 ler bile 4 çekirdek oluyor. 150 liraya alabiliyoruz.....
intel kendini lider zannediyor. bir bakıma evet ama baştan aşağı bir değerlendirme yaparsak AMD nin kullanıcılar için en iyisi oldugu tartışmasız..........

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi

performans olarak bir bakıma öyledir. çünkü kullandıkları çekirdeklerin hesaplama şekilleri arasında fark var

ama AMD herzaman teknolojik açıdan intelin önünde.
AMD trinityler geliyor. ayrıca turbo boost 3.0 da mevcut artık :oke:
FM1 soket yapısı zaten hali hazırda APU mimarisinde 1 numara
buldozer serisinde beklenilen performansı verseydi 10 çekirdekli işlemciler çıkaracaklardı.
10 çekirdekleri erteleyip bulduzerin 2. nesilini üretiyorlar.
ve üretilecek 2. seri FX lerde 6 çekirdekli işlemcinin şuanki FX8150 den dahada iyi olacağını okumuştum

intel yeni çıkardıgı her işlemci ailesinde soket değiştiriyor.
extra masraf. 478pin-775pin-1366pin-1156pin-1155pin-2011pin. yeni bir mimaride yolda :oke:

amd ise şuanki bütün teknolojisi AM3 ve AM3+ üzerinde. FM2 sokette yolda
amdnin daha önceki diyer soketleri şuanda pisayada satılmıyor. ama am2 çok ucuz ofis pcleri için hala var.
zaten AM3+ soket AM3 de destekliyor :oke: tüm yük AM3+ sokette şuan

ayrıca aradaki dağlar kadar fiyat farkını unutmayalım :oke:
fiyat performans isteyen AMD den şaşmamalı

keşke intel 2500k yı 400 liradan satsışa çıkarsaydı o zaman tartışmasız 1 numara derdim.
ivy bridge deniliyor. fiyatları uçuk kaçık gelicek. 2500k seviyesinde ivybridgenin 600 liradan aşagı olacağını zannetmiyorum.
intel hala 2 çekirdekli i3 2100 modelini 290 liradan satıyor.
o fiyata paşa gibi 4 çekirdek AMD alınıp 4.5 ghzde stabil kullanılıyor. ayrıca 960T modelinin 6 çekirdek olarak kullanılabildigini saymıyorum bile.

eski mimari athlon II x3 ler bile 4 çekirdek oluyor. 150 liraya alabiliyoruz.....
intel kendini lider zannediyor. bir bakıma evet ama baştan aşağı bir değerlendirme yaparsak AMD nin kullanıcılar için en iyisi oldugu tartışmasız..........

kesinlikle katiliyorum :oke:

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Katılıyorum hasan

MrExpert

MrExpert

Üye
Bende anlamış değilim insanlardaki bu intel merakını...

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
Bende anlamış değilim insanlardaki bu intel merakını...

adamlar kendini iyi tanitiyo millete ben daha amd nin tvde reklamini gormedim :ehe adamlar piyasayada hakim cogu satilan bilgisayarlar intel islemcili

MrExpert

MrExpert

Üye

adamlar kendini iyi tanitiyo millete ben daha amd nin tvde reklamini gormedim :ehe adamlar piyasayada hakim cogu satilan bilgisayarlar intel islemcili

birde youtubede amd yi karalayan bir sürü video var ... Onlarda etkili biraz...

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
birde youtubede amd yi karalayan bir sürü video var ... Onlarda etkili biraz...

açıkçası benim de kafama intel yerleşmiş durumda bilinç altımda amd kötü olarak duruyo ama iyi olduğunu biliyorum zaten hem ucuz hem performanslı amd sistemi tercih ederim

Türe

Türe

Üye
Intel en iyisi işlemcide :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt