intel ces 2013'te mobil sektöre yönelecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
intel ces 2013'te mobil sektöre yönelecek
Intel, CES 2013'te tabletler için geliştirdiği yeni Atom işlemcilerini duyuracak. Ayrıca MWC 2013'te duyuracağı yeni mobil platformunun da bilgilerini verecek.

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan Intel, güçlenen ARM ve mobil pazara karşı yeni önlemlerini, 2013 yılında hayata geçirecek.

Özellikle mobil pazara eğilecek olan Intel, pek bir satış başarısı gösteremeyen Medfield platformunu da elden geçirecek. Yeniliklerin ardından Intel, mobil pazarda çok daha iddialı bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Intel'in, 8 Ocak'ta başlayacak olan CES 2013'te yeni nesil mikro işlemci mimarisi Haswell ve yenilenen Atom ailesi Bay Trail ile ilgili yenilikleri detaylandıracağı belirtiliyor. Yeni Atom ailesinden Z2420 işlemcisini tanıtması beklenen firma, bu işlemciyi kullanan bir tableti de CES 2013'te sergileyecek.



Tahminlere göre Intel için CES 2013, duyurulardan çok, yenilikleri konuşacağı ve anlatacağı bir dönem olacak. Yeni mobil platformu üzerinde çalışan Intel, CES 2013'te platform ile ilgili bilgileri ve demoları paylaşıp, bu platformu MWC 2013'te tanıtabilir.

Intel'in 22nm seviyesinde üretilen Atom işlemcilerini bu yıl mobil pazara getirmesi bekleniyor. X86 mimarisinin ARM'a göre en büyük dezavantajlarından olan güç tüketimi ise, düşük nanometreli üretim teknolojisi sayesinde ortadan kalkacak gibi duruyor. Intel, 22nm'den sonra ise mobil işlemcilerini 2013 sonuna doğru, 14nm seviyesine getirmek istediği de bilinen bir detay. Bakalım Intel, 2013 yılında mobil işlemci arenasına damga vurabilecek mi
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___


___kaptan___

___kaptan___

Üye
Mobil sektörde çokluluğun olması bize yarayacaktır :eller: Haber için :tşk: :tebessüm:
 
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Intel gelirse AMD geri kalmamalı :rock:

Haber için :tşk: kardeşim.
 

SwiftKey3

Üye
tizen android intel samsung google atom exynos vuhuuuu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt