İnsanlardaki yaşam şartlarına ve ailelerine göre farklılıklar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
İnsanlardaki yaşam şartlarına ve ailelerine göre farklılıklar

sexsi kadın

köyde çalışan kadın

iş kadını

ev hanımı

derede çamaşır yıkayan kadın

çamaşır makinası olanlar

kuru temizlemeye verenler

tandırda gözleme yapanlar

mikro dalga fırın kullananlar

5 yıldızlı retorantda yemek yiyenler

güzellik için spa merkezlerine gidenler

evde saçlarını boyayanlar

kendilerine kına yakanlar
BUNLARIN 2 Sİ DE ANNE

SADECE SOSYAL SINIFMI ? HAYIR

satanistler

aile kızları

müslümanlar

hiristiyanlar

Şimdi bana söyleyin bunlar hakkında nasıl genelleme yapabiliriz

• Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez

Cynical

Cynical

Üye
Genelleme derken?

Cynical

Cynical

Üye
Bir genelleme yapacak olsam bu kadınların hepsi bir şekilde bir erkeğin başının etini yer derdim. :ehe
Ama doğru. O kadar çeşitli ve farklıyız ki 2 kişi arasında yapılan bir genelleme bile tamamen doğru çıkmaz.
Bu konu diğer konuya yapılan bir gönderme sanırım. :)

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Kadın adamı yer mi? :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Hepsi insan.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
o metalci işareti onu yapanlar satanist olmuyorr :ehe kafasındaki de black metal işareti :ehe ters haç

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
olmaz mı bee :ehe bütün grupları dinliyorum hemen hemen :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Genelleme istedin al sana genelleme... :)

Ama bu dediğimle dalga geçmeye çalışmak yerine eleştirel bir gözle yaklaşsaydın, hepsinin insan olmadığını iddia edebilirdin :)
Zira biyolojik olarak insan olmalarına rağmen ahlakî bakımdan yaklaşıldığında bazılarının insan gibi insan olmadığı iddiasıyla ortaya çıkabilirdin, yanlış da olmazdı hani. Genellemem çürütülmüş olurdu zira hiçbirinin karakterini bilemiyorum. Belki aralarından biri insanlıktan nasibini almamış birisidir :gul:

Ama buna da cevabım hazırdı ki konuyu gördüğüm gibi aklıma ilk olarak sevgili dostumun o güzel sözü gelmişti;

Bütün genellemeler yanlıştır.
Bu bile...

Frederick NEITZSCHE
:gul:

Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Genelleme istedin al sana genelleme... :)

Ama bu dediğimle dalga geçmeye çalışmak yerine eleştirel bir gözle yaklaşsaydın, hepsinin insan olmadığını iddia edebilirdin :)
Zira biyolojik olarak insan olmalarına rağmen ahlakî bakımdan yaklaşıldığında bazılarının insan gibi insan olmadığı iddiasıyla ortaya çıkabilirdin, yanlış da olmazdı hani. Genellemem çürütülmüş olurdu zira hiçbirinin karakterini bilemiyorum. Belki aralarından biri insanlıktan nasibini almamış birisidir :gul:

Ama buna da cevabım hazırdı ki konuyu gördüğüm gibi aklıma ilk olarak sevgili dostumun o güzel sözü gelmişti;

Bütün genellemeler yanlıştır.
Bu bile...

Frederick NEITZSCHE
:gul:
Sen genellemeni kendin çürütürsün atacım şekil A daki gibi :gul: Sabırlı olmak yeter :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Çevir kazı yanmasın :ehe
Ben yem attım, oltaya da takıldı birileri :ehe:ehe:ehe

Bir de farkındaysan senin nasıl genelleme yapabiliriz sözünü çürütüyorum ben aslında :ehe

Odysseus

Odysseus

Üye
Her iki sınıfta toplumumuzda çok değerli yeri olan kadın sınıfında. Ancak fark şu bazıları insan bazıları antiinsan. Çok merak ediyorum çamaşırlarını kuru temizlemede yıkatan ve kendisi partilerde cirit atan kadınlar, çamaşırlarını derede döverek yıkayan, çamaşır bitince tarlada sıcağın altında çalışmaya giden, eve gelince kocasından sudan sebeplerle dayak yiyen kadınlarımızı bir an olsun düşünürler mi ? Bu kadar lüksün israf olduğunu küçücük akıllarına getirmezler mi ? Saçının bir tarafını kazıtıp eşşek tırnağı gibi tırnak bırakan, orasına burasına garip şekiller veren, insanlık dışına çıkmış, kibar tabirle gerizekalı tipler, o kadınlarımızın halini düşünmez mi ?

Suçu sadece kadına bulmuyorum. Kadının toplumdaki yerini dengede tutamayan erkeğe de buluyorum. Kadınlar her zaman savunduğum gibi çok değerlidir. Ancak bu kadar lükse kaçan, azıtan, yoldan çıkan kadına bir şekilde dur demek gereklidir.

Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Çevir kazı yanmasın :ehe
Ben yem attım, oltaya da takıldı birileri :ehe:ehe:ehe

Bir de farkındaysan senin nasıl genelleme yapabiliriz sözünü çürütüyorum ben aslında :ehe
İyide bende zaten genelleme yapmayalım demek için bu konuyu açtım bilmem anlatabildimmi:naughty:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Adem'im kapitalist dünya işte ne yaparsın :)

Liberalizm -
> liberté yani ö
zgürlük kavramından türüyor :)

Serbest piyasa ekonomisi dünyaya hakim oldukça istihdam ve gelirler genel düzeyi artıyor.
Ama bu işin makro ekonomik boyutu.
Haneleri tek tek gezerseniz artan bu yaşam kalitesinin sadece belli bir kesim için arttığını görebilirisiniz :)

Gülü seven dikenine katlanır demişler.
Liberalizm sadece ekonomide değil hayatın her alanına hakim durumda. Bu hem gelirler arasında uçurum yaratırken hem de aykırı diye nitelenebilecek kızların soğaklara akmasına neden oluyor.
Bu durum son dönemlerdeki güçlü feminist akımlarla da ilgili. Ki onun da çıkış noktası
liberté - yani özgürlük :)
Kadınlar özgürlüklerini ele aldılar ama nasıl dışarı vuruluyor bu?
Çocuklar daha özgürler artık ama nasıl kullanıyorlar özgürlüklerini?

Herkes özgür de...
Acaba bu özgürlük olayı ne kadar "iyi" :)

Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Her iki sınıfta toplumumuzda çok değerli yeri olan kadın sınıfında. Ancak fark şu bazıları insan bazıları antiinsan. Çok merak ediyorum çamaşırlarını kuru temizlemede yıkatan ve kendisi partilerde cirit atan kadınlar, çamaşırlarını derede döverek yıkayan, çamaşır bitince tarlada sıcağın altında çalışmaya giden, eve gelince kocasından sudan sebeplerle dayak yiyen kadınlarımızı bir an olsun düşünürler mi ? Bu kadar lüksün israf olduğunu küçücük akıllarına getirmezler mi ? Saçının bir tarafını kazıtıp eşşek tırnağı gibi tırnak bırakan, orasına burasına garip şekiller veren, insanlık dışına çıkmış, kibar tabirle gerizekalı tipler, o kadınlarımızın halini düşünmez mi ?

Suçu sadece kadına bulmuyorum. Kadının toplumdaki yerini dengede tutamayan erkeğe de buluyorum. Kadınlar her zaman savunduğum gibi çok değerlidir. Ancak bu kadar lükse kaçan, azıtan, yoldan çıkan kadına bir şekilde dur demek gereklidir.
İşte bütün bunlar göze alındığında kadınların beyni çocuk gibidir onlar şeytandır yada para budalasıdır gibi genellemeler yanlış değilmi?Bunu anlatmaya çalışıyorum her insan yaşadığı coğrafyaya göre sınıfa göre ve yaşam şartlarına göre şekil alır.Herkesi aynı kefeye koymak münkün değildir

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
bunları topla sonra karşına al ve bak buna KADER derler.. sen orada dogarsın onlar baska yerde o baska bıseyı secer sen baska bişeyı... ve ya hut dengesiz bir denge de diyebilirsin

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
İyide bende zaten genelleme yapmayalım demek için bu konuyu açtım bilmem anlatabildimmi:naughty:
"Genelleme yapmayalım" :)
Bu sözünle okuduğun okulu reddediyorsun farkında mısın?
Auguste Comte. Biliyor olmak zorundasın sanırım :)
Ne der Comte amca? Sosyolojinin yöntemi bilimsel olmalıdır değil mi?
Doğa bilimlerini kullanır bu amca.
Sosyolojinin bir bilim olduğunun ortaya konması da bu düşünce biçimiyle gerçekleşmemiş midir?
Reddediyorsan bunu zaten okuldan mezun olman zor :ehe

Neyse...
Peki bilimsel yöntemleri incelersen tümevarımı görmez misin?
Kaldı ki tümevarım sosyoloji için de çok önemli bir silah değil midir?

Nasıl oluyor da sen genellemelerin karşısında böylesine fütursuzca durabiliyorsun :ehe
Genellemelere yapılan en önemli eleştriler ki önemli dostum Neitzsche de bu eleştiriyi yapmıştır bizi "belirsizliğe" götürür.

Bu nedenle tümevarım hakkında duyduğum en güzel sözlerden biri şudur:
"Tümevarım bilim açısından bir zafer felsefe açısından bir skandaldır".

Ben olaya felsefe açısından yaklaşıp eleştirdim. Ancak Neitzsche'nin sözüne bakarsan çelişki içerdiğini görürsün. Zira kendi kendisini çürütmektedir amca. Bu söz de yanlıştır demektedir.

Sonuç olarak bilimsel bir yaklaşımla hareket edip de bir savla ortaya çıkmak istediğimizde genelleme yaparız. Yapmak zorunda kalırız. Hele bir sosyolog, daha da beter yapar :ehe

Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
"Genelleme yapmayalım" :)
Bu sözünle okuduğun okulu reddediyorsun farkında mısın?
Auguste Comte. Biliyor olmak zorundasın sanırım :)
Ne der Comte amca? Sosyolojinin yöntemi bilimsel olmalıdır değil mi?
Doğa bilimlerini kullanır bu amca.
Sosyolojinin bir bilim olduğunun ortaya konması da bu düşünce biçimiyle gerçekleşmemiş midir?
Reddediyorsan bunu zaten okuldan mezun olman zor :ehe

Neyse...
Peki bilimsel yöntemleri incelersen tümevarımı görmez misin?
Kaldı ki tümevarım sosyoloji için de çok önemli bir silah değil midir?

Nasıl oluyor da sen genellemelerin karşısında böylesine fütursuzca durabiliyorsun :ehe
Genellemelere yapılan en önemli eleştriler ki önemli dostum Neitzsche de bu eleştiriyi yapmıştır bizi "belirsizliğe" götürür.

Bu nedenle tümevarım hakkında duyduğum en güzel sözlerden biri şudur:
"Tümevarım bilim açısından bir zafer felsefe açısından bir skandaldır".

Ben olaya felsefe açısından yaklaşıp eleştirdim. Ancak Neitzsche'nin sözüne bakarsan çelişki içerdiğini görürsün. Zira kendi kendisini çürütmektedir amca. Bu söz de yanlıştır demektedir.

Sonuç olarak bilimsel bir yaklaşımla hareket edip de bir savla ortaya çıkmak istediğimizde genelleme yaparız. Yapmak zorunda kalırız. Hele bir sosyolog, daha da beter yapar :ehe
Sen benim genelleme yapmayın derken ne demek istediğimi anlamadın sanırım oysaki çokda açık yazdım atacım.Sosyolojide tüme varım önemlidir evet. Ama birey psikolojiside vardır unutma bunu.Toplum bireylerden oluşur.Evet insanların ortak özellikleri vardır.Ama olayın derinliklerine girersen kişisel yaklaşman gerekir.

İnsanlar yaşamak için yemeğe ihtiyaç duyarlar (bu doğru bir genellemedir)
İnsanların hepsi üç kağıtcıdır.(bu yanlış bir genellemedir)

Bu konuyu açmamın sebebi http://www.maxicep.com/konu-disi/bir-kizi-anlayabilene-dunyalari-veririm-241718.html bu konuda bayanlara yakıştırılan çirkin sıfatlarlardır.Olayın farklı boyutunu gösterebilmek için çevrenizdeki insanları toplum olarak düşünmemenizi sağlamak için bu konuyu açtım.Ama malesef başarılı olamadım.Bu safadan sonra bana susmak düşer siz bayanları nasıl algılamak istıyorsanız öyle algılayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt