İnsandan sonraki en tehlikeli canlılar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eZeL634

eZeL634

Üye
    Konu Sahibi
İnsandan sonraki en tehlikeli canlılar


1. Bombardıman böceği


Bombardıman böceği ya da diğer adıyla Bombacı Böcek, ilk bakışta masum görünsede, düşmanlarına karşı anal yolla püskürttüğü yaklaşık 100 santigrat derecede ve kimyasal zehir içeren vucüt sıvısıyla tehlikeli bir canlı haline geliyor.
Böcek tehlike hissettiği zaman iç odacıktaki kimyasalları dış odacığa akarır. Bu maddeler birleşince patlamaya benzer bir tepkime oluşur ve kimyasal, büyük bir hızla püskürtülür.
Bombardıman böceğinin bu korkunç silahıyla yüzyüze gelen bir düşmanın kaçmaması imkansızdır.


2. Elektrikli yılan balığı
Siz onun adına ya da görüntüsüne bakıp onun yılanbalığıgillerden olduğu sonucuna varmayın. Aslında o bıçak balıkları grubundandır. Hayvanlar alemindeki en etkili silaha o sahiptir diyebiliriz. Bu balıklar 500 wattlık elektrik üretebilir. Ürettiği gerilimle bir insanı bile öldürebilir.


3. Balık asalağı

Pasifik Okyanusu’nda bulunan balık asalağının tiksindirici bir savunma metodu var.Saldırı altındayken gözeneklerinden ölümcül sümükleri sızdırarak tehditi yok eder. Bu tür, bazen düşmanlarını yok etmeye çalışırken, şanssız bir şekilde kendi de aynı tuzağa düşerek ölür.


4. Boynuzlu kertenkele

Kuzey Amerika’nın güney batısında yaşayan boynuzlu kertenkele normallerinden farklı görünmez ve beklenildiği gibi kendisini boynuzlarıyla da savunmaz.
Bunun yerine, saldırı sırasında göz damarları patlayana kadar basıncı arttırır ve gözlerinden kan fışkırtır.


5. Okçu Balığı

Etçil bir balıktır, adından da anlaşılacağı üzere avlanması çok ilginçtir.
Su dışındaki avlarının üzerine su tükürerek düşmesini sağlar ve onları avlar.Bu balığın varlığından haberi olmadan yaşantısına devam eden çok sayıda çekirge, böcek ve örümcek bu acı deneyimi tatmak zorunda kalmıştır.



6. Kokarca

Kokarca ya da kır sansarı aslında hareketli bir memelidir ve bazen evcil hayvan olarak beslenir.
Kokarcalar otçuldurlar fakat yeterli yiyecek bulamadıklarında leş ve çöpte tüketirler. İşte müthiş kokularının kaynağıda burda saklıdır ve bazen geçiçi körlüğe de sebep olurlar.



7. Malezya karıncası

Malezya’nın efsane karıncalarını daha önce de duymuş olabilirsiniz fakat duyduklarınızın bir efsane olmadığı konusunda artık emin olabilirsiniz.
Bu karınca çeşidi, herhangi bir tehdit algıladığında kendisini patlatıyor. İçinde bulunan güçlü zehirler patlamayla birlikte düşmanına yayılıyor ve ölümüne sebep oluyor.


8. Kamçılı akrep

Diğer akreplerin aksine, ölümcül bir kuyruğa sahip olmayan bu türün silahı asittir.
Tehlikeyle karşılaştığında kuyruğunun etrafındaki kırbaçla anal bölgeden çıkan bir sıvıyı kuyruğuna taşıyan bu akrep böylece rakibini korkutur. Ancak akrebin ürettiği bu sıvı zehirli değildir.


9. Tüküren örümcek

Sarı renkli ve kahverengi beneklidir. Adını avlanma biçiminden alır. Avına 20 mm uzaklıktan yapışkan ve zehirli bir sıvı püskürtür.
Böylece avını hareketsiz hale getirir, yakalar ve yer. Yavaş hareket eder. Diğer örümceklerden farklı olarak baş-göğüs bölümü kann bölümünden daha yüksektir.

10. Kambur balina​







Bazı kambur balinalar hava kabarcığı davranışı denilen bir beslenme davranışı gerçekleştirirler; suyun altında soluk vererek hava kabarcığı bulutları ve sütunları meydana getirirler. Bu geniş, birbirleri ile bağlantılı hava kabarcıkları kümesi, suyun altında soluk verilmesi ile oluşarak avları bir araya toplayarak küme haline getirir veya sürü halinde toplar. Beslenmenin sualtında gerçekleştiği tahmin edilmektedir. Bundan sonra, kambur balina hava kabarcığı bulutunun içinden yavaşça su yüzeyine doğru yükselir. Birkaç soluk alıp verme işlemi ve fazla derine olmayan birkaç dalıştan sonra önceki manevra tekrarlanır. Bu davranışın, avın bulunmasında veya avın hareketsiz hale getirilmesi ve şaşırtılması yoluyla ele geçirilmesinde yardımcı olduğu görülmektedir.Ayrıca bu, avda bir irkilme etkisine neden olarak avcının avı bulmasına yardımcı olabilir veya avcıyı avdan gizleyebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: batuay


batuay

Üye
Vayy. Teşekkürler dostum. Güzel konu
 
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
:hmmm ilginçmis
 
u_cosar

u_cosar

Üye
Şu yılan balığını almak lazım elektrik kesilince kullanırız :ehe
 
FatoŞ

FatoŞ

Üye
İlginç :tebessüm: Konu İçin Teşekkürler..
 
ByKatre

ByKatre

Üye
Kaçak Elektirik :naughty:
 

burakkk97

Üye
güzelll teşekkürler paylaşım için
 
15097

15097

Üye
:hmmm o değilde dikkat ettiyseniz isimleri de bir değişik :naughty:
 
Bluetoooth

Bluetoooth

Üye
Boynuzlu kertenkele
Kuzey Amerika’nın güney batısında
yaşayan boynuzlu kertenkele
normallerinden farklı görünmez ve
beklenildiği gibi kendisini
boynuzlarıyla da savunmaz.
Bunun yerine, saldırı sırasında göz
damarları patlayana kadar basıncı
arttırır ve gözlerinden kan fışkırtır.

Sonra kör olur ama :S
 
Asteroid9

Asteroid9

Üye
Bombacı böcek ne rahatlıyodur ama :ehe

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
haydaravısyon
Cevap
3
Görüntüleme
4K
PremiumWork


Üst Alt