Innov8 [GT-i8510] Firmware || Rom Edit.

tuxemir

Üye
    Konu Sahibi
Innov8 [GT-i8510] Firmware || Rom Edit.
Merhaba;
Samsung PC Studio ile cihazınızın yazılımını yükseltmek istediğinizde, uzun bir süre internetten firmware i çekiyor.
ve bunları
C:\Temp\Unzip
C:\Temp\Decoded
Gibi klasörlerde tutuyor.

Bu Klasörlerin içinde, xml, bin, img formatlarında toplam 150 mb nin üstünde bir veri kümesi oluşuyor.Bu dosyalarla hex editor veya farklı programlarla oynayıp,telefona upload edip, bazı şeyleri değiştirmeri başarabilmiş arkadaşlar var mı?

Örnek olarak :
ben splash dosyasının üzerinde oynamaya başladım --boyutu en küçük olan oydu--;
[oynamaya başladım derken hex editore boş boş bakıyorum ]
ve zannedersem telefonun açılışındaki animasyonun kaynak dosyası bu.

Birde, firmware la gelen ne kadar format atarsanız atın geri yüklenen silinemeyen uygulamalar olan;
asphalt4, fifa08, shozu, sözlük vb. uygulamaları tamamen kaldırabilen arkadaşlar oldu mu?

Saygılar;

Tepkiler: deccal12, nerimankartal ve elagoz

bgmusty

Üye
Dostum innov8 türkçe menü yok :S bununla ilgili bi yardımcı olur musun ?

Hocam acill yardımm lütfen yardımm zor durumdayım:S
I8510DJHJ4 (sonki firmware) yüklü İ8510 telefonum apollo ile firmware güncellemesi yaptım Türkçe diline dönmek kolay sandım, samsung pc suite ile kolayca yeniden yüklerim sandım aklımca deneme yapıyordum apollo ile yazılım atınca artık pc suite güncellemesinden yararlanılamıyormuş:2agla:

@tuxemir hocam sanırım sizde I8510DJHJ4 ün yedeği duruyor, Allah rızası için onu bana ulaştırın, saatlerce aradım hiçç hiçbiyerde i8510 un Türkçe firmwaresi bulunmuyor:2agla: Msn ekleyin yada mail atın,çok minnattar kalırım ilgi gösterirseniz ( lowyear25@hotmail.com )

Security

Üye
Ben de Türkçe firmware istiyorum. Cihazı yurtdışından aldım. Firmware upgrade deyince yine ingilizce... Türkçe firmware dosyasını nereden yada kimden bulabilirim?
Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Selam,
Konuyu başlatan @tuxemir arkadaşımız sağolsun TR firmwareyi (orjinal I8510DJHJ4/I8510TURHI4) bana gönderdi, başka bi forumda ınnov8 başlığında paylaşıldı, buraya da alıntı yaptım

Apolloyu açınca Modem Code ye tıklayıp rar dosyasından çıkardığın ORİGİNAL I8510DJHJ4 (I8510TURHI4) kalsörünün pc.de kayıtlı olduğu yeri göster Phone_I8510DJHK1.bin dosyası en altta görünür, onu seçip aç de yazılar otomatik olarak aktarılır, elinle yazmıyorsun yani(elle müdahale edemezsiniz zaten o satıra)
Daha sonra PDA Image butonuna tıkla,yazılımın olduğu klasörde PreSetTable listenin en altında görünür,onu seçip aç de, ilgili satıra otomatik eklenir..
Model kısmında 1.GT-I8510 (PRIMERA) yı seç
Country kısmında Turkey seç
PDA Status kısmında Bootloader ve NV Clear kutucukları otomatik seçilidir, o kutucukla tıklayarak onay işaretlerini kaldır..(yani Bootloader,NV Clear,SMD -->3 ününde onay kutucukları boş kalacak,onay işaretini kaldır!)
Yukarıda yazdıklarımı yaptıktan sonra;kapalı olan telefonu 4+7+açma tuşu na birlikte basarak ALL DOWNLOAD modunda başlat,sonra USB data kablonu telefona tak diğer ucunuda pc.ye bağla..
Apollo da daha önce pasif konumda olan All Download butonunun aktif olacağını göreceksin,tıklayınca yükleme işlemi başlar 3-4 dk içinde tamamlanır! Yükleme işlemi sırasında sakın biyere dokunma, kablo bağlantısı kesme; tamamlanınca Apollo da sağ üst köşede Modem ve PDA satırlarında Download Complate! yazıları görünür, işlemin tamamlandığı bilgisidir, bu yazılar göründüğünde zaten telefonun kendiliğinden normal olarak açıldığını göreceksin..Artık kablo bağlantısını kesip telefonunu eline alabilirsin telefonun Türkçe son yazılıma sahip

bgmusty

Üye
dostum *+4+ tuşlarına kadar herşeyi anladım yaptımda gerisini nasıl yapıcam anlamadım bi yardımcı olursan sevinirim...

dostum *+4+ tuşlarına kadar herşeyi anladım yaptımda gerisini nasıl yapıcam anlamadım bi yardımcı olursan sevinirim...

Apolloyu açınca Modem Code ye tıklayıp rar dosyasından çıkardığın ORİGİNAL I8510DJHJ4 (I8510TURHI4) kalsörünün pc.de kayıtlı olduğu yeri göster Phone_I8510DJHK1.bin dosyası en altta görünür, onu seçip aç de yazılar otomatik olarak aktarılır, elinle yazmıyorsun yani(elle müdahale edemezsiniz zaten o satıra)
Daha sonra PDA Image butonuna tıkla,yazılımın olduğu klasörde PreSetTable listenin en altında görünür,onu seçip aç de, ilgili satıra otomatik eklenir..
Model kısmında 1.GT-I8510 (PRIMERA) yı seç
Country kısmında Turkey seç
PDA Status kısmında Bootloader ve NV Clear kutucukları otomatik seçilidir, o kutucukla tıklayarak onay işaretlerini kaldır..(yani Bootloader,NV Clear,SMD -->3 ününde onay kutucukları boş kalacak,onay işaretini kaldır!)
Yukarıda yazdıklarımı yaptıktan sonra;kapalı olan telefonu 4+7+açma tuşu na birlikte basarak ALL DOWNLOAD modunda başlat,sonra USB data kablonu telefona tak diğer ucunuda pc.ye bağla..
Apollo da daha önce pasif konumda olan All Download butonunun aktif olacağını göreceksin,tıklayınca yükleme işlemi başlar 3-4 dk içinde tamamlanır! Yükleme işlemi sırasında sakın biyere dokunma, kablo bağlantısı kesme; tamamlanınca Apollo da sağ üst köşede Modem ve PDA satırlarında Download Complate! yazıları görünür, işlemin tamamlandığı bilgisidir, bu yazılar göründüğünde zaten telefonun kendiliğinden normal olarak açıldığını göreceksin..Artık kablo bağlantısını kesip telefonunu eline alabilirsin telefonun Türkçe son yazılıma sahip

(En ince detayına kadar yazdım yinede sorun yaşarsan nickimle aynı olan msn adresimi ekleyebilirsin ordan da yardımcı olurum,yükleme işlemine başlamadan önce telefonun şarzının dolu olmasına dikkat et, cünkü download modunda fazla enerji harcar;yükleme sırasında telefonun kapanması yada bağlantısının kesilmesi çok büyük sorunlara neden olur,kabloya filan dokunma bağlantı koparsa mafisshh)

dostum all dowland yazısı yanmıyor

elagoz

Üye
kardeş bunu bende yaptım ama yine yanmıyor

deli_kan

Üye
valla helal olsun ben samsung servis merkezindeyim nerdeyse benden hızlısınız bu arada evet cihaza hangi bilgisayarda yazılım atıldıgına kadar her seye ulasabiliyoruz.cihaz yarıda kalırsa size göre mahiş cünkü usb ile yazılım atamazsınız ve garanti dışı kalır . garantisiz olarak bize yazılım yükletmeye gelebilirsiniz
kolay gelsin

tolgahat

Üye
Forumda okumadığım yer kalmadı acaba bende mi bir sorun var. cihazımı usb ile pc'ye pcstudio modunda bağlıyamıyorum. kendi cd'sını kuruyorum. internetten indirdiğimi kuruyorum olmuyor
pc i8510 buldu diyor ama yüklemede bulmuyor. ne olur bana yardım edin

akyzmn

Üye
i8510 hack yöntemi.. resimli anlatım

samsung konu başlıklarında................

zaribin

Üye
SLM. DOSTUM DOSYAYI AÇTIGIM DA Apollo EXE BİLEŞENİ BULUNAMADI DİYOR,BENDEMİ BİRSORUN VAR SAYGILAR.

efkan555

Üye
az önve yükledim dediklerinizin hiçbiri olmadı... hiçbir sorun çıkmadı...

zaribin

Üye
efkan kardeş slm.apollo dosyasını açamıyorum. aca sen nasıl açtın

En az 20-30 arkadaşa yardımcı oldum birlikte firmware yükledik,Apollo exe bileşeni bulunmadı gibi sorun hiç duymadım, başka bi pc de yüklemeyi deneyin..(dilerseniz msn ekleyin yardımcı olayım yüklemeyi birlikte yapalım) lowyear25@hotmail.com

swml

Üye
arkadaşlar ben indirdim bu apolloyu ama açılmıyo hata veriyor

--------------- Ekleme ---------------

lowyear25 seni msnde ekledim apolloyuda açtım bütün adımları yaptım fakat en son yüklemeye başlamadan önce PDA butonu yanmıyor ve yüklemeye çalıştıgımda yükleme yarım kalıyo telefon ekranıda maviye dönüyo PDA algılamıyo bu konuda yardımcı olursan sevinirim tşk ler

SLM. DOSTUM DOSYAYI AÇTIGIM DA Apollo EXE BİLEŞENİ BULUNAMADI DİYOR,BENDEMİ BİRSORUN VAR SAYGILAR.
Apollonun calışması için gerekli olan unrar.dll dosyası sizin pc de olmadığından hata vermiş..
Aşağıdaki linkten Apollo yazılımını indirin içinde dll dosyasıda var o hatayı almazsınız artık