İmzalar atıldı, 4G geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
afsinbeyyy

afsinbeyyy

Üye
    Konu Sahibi
İmzalar atıldı, 4G geliyor
ASELSAN'da imzalar bugün atıldı, 4G geliyor!

Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme (ULAK) Projesi imza töreni bugün gerçekleşti.

Aselsan'dan yapılan açıklamaya göre, Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme (ULAK) Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla imzalandı.

ASELSAN sivil alanlara da yönelecek

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, bu yıl dönemde teknolojik üstünlük gerektiren ulaştırma, telekom, sağlık gibi sivil alanlara da girmeyi planladıklarını söylemişti.

ASELSAN olarak askeri haberleşme ve elektronik alanlarında elde ettikleri tecrübeleri sivil alanlarda da kullanmayı istediklerini belirten Ergeneman, şöyle konuştu:

''Örneğin sağlık sektöründe görüntüleme cihazları bize çok yakın bir alan. Termal kamerayı, açık kalp ameliyatlarında kullanıyorlar. Yine Türkiye, raylı sistemlere oldukça büyük yatırım yapıyor. Hızlı tren olsun, Marmaray olsun bu tür sistemlerde oldukça büyük miktarda elektronik teçhizat var. Biz alt yüklenicilerimizle birlikte bu tür sistemlerin büyük kısmını Türkiye'de yapabileceğimizi düşünüyoruz. İlgili mercilere müracaat ettik. Bu işlere talibiz. Ayrıca şu anda telekom sektöründe 3G'den sonra 4G gelmesi söz konusu. 4G konusunda baz istasyonlarının Türkiye'de geliştirilip kurulması yönünde çalışmalarımız bulunuyor

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN, Esendağlı ve HAM ZA

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Gelsin bakalım :eller: :) + :tşk:

• Beğen
Tepkiler: HAM ZA
Seglopsi

Seglopsi

Üye
he iste boyle yahu azicikta devlet kazansin, yerli uretim bekliyoruz. guclu akilli telefonlar, tabletler bekliyoruz aselsan. gorun bunlari :ehe :D

• Beğen
kcsoft

kcsoft

Üye
:tşk:

• Beğen
afsinbeyyy

afsinbeyyy

Üye
    Konu Sahibi
başka milletler 5g geçiyo biz Daha yeni 4g geçiyoruz yine bunada şükür :)

• Beğen
HAM ZA

HAM ZA

Üye
Aselsan çalışıyor helal olsunnn :)

tapatalk

tapatalk

Üye
Eskiden ekmek sırasına kar neyle gidilirmiş şimdi 4g mizi yapicaz

PriZm

PriZm

Üye
Teklonojiyi yıllarca geriden takip ediyoruz.

meme4

meme4

Üye
3,5 G bana yetiyor 4G erken bence önce kafa yapısı degişmeli sınırsız internet alıyon 2 gb kadar hızlı internet sonra alt yapısı olmasına ragmen çok çok yavaş bir internet yani 4g olsa ne olcak Akk hakkını geçtikten sonra 2g hızıyla girmek zorunda olduktan sonra

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
başka milletler 5g geçiyo biz Daha yeni 4g geçiyoruz yine bunada şükür :)
Biz henüz 4g ile yeni tanışıcağız, fakat başka milletlerin 5g'ye geçtiği filan yok, bahsettiğin olay Birleşik Krallığın 5g çalışmalarına başlaması sanırım. O da en erken 2020 yılını bulur. Dediğin gibi buna da şükür.

afsinbeyyy

afsinbeyyy

Üye
    Konu Sahibi
Biz henüz 4g ile tanışıyoruz fakat başka milletlerin 5g'ye geçtiği filan yok, bahsettiğin olay Birleşik Krallığın 5g çalışmalarına başlaması sanırım. O da en erken 2020 yılını bulur.

haberlerde okudum ıngiltereye alt yapıyı oluşturmuş 5g ye geçmek için ondan dedim :) ama yinede bunuda şükür 3g yeni geçtik hemen 4g geldi cook hızlıyiz masaallah :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
haberlerde okudum ıngiltereye alt yapıyı oluşturmuş 5g ye geçmek için ondan dedim :) ama yinede bunuda şükür 3g yeni geçtik hemen 4g geldi cook hızlıyiz masaallah :)
Hazırda mı bekliyordun cevap için :kıskıs:

Seglopsi

Seglopsi

Üye
3,5 G bana yetiyor 4G erken bence önce kafa yapısı degişmeli sınırsız internet alıyon 2 gb kadar hızlı internet sonra alt yapısı olmasına ragmen çok çok yavaş bir internet yani 4g olsa ne olcak Akk hakkını geçtikten sonra 2g hızıyla girmek zorunda olduktan sonra

kesinlikle katiliyorum hizin 5-10-80-96-128 kbps lere dusurulmesi komik geliyor bana da.

MrExpert

MrExpert

Üye
İyimiş :pro:

lordufuk

lordufuk

Üye
4g gelicekte altyapı iyileştirilecekte ooo bi 2 4 seneyi bulur ama sükür .)

pRime.

pRime.

Üye
eğer bahsedilen şebeke 4g değil de gerçek 4g olan lte ise iletişim alanında aselsan büyük bir ilerleme kaydetmiş demektir. amerika'da sıklıkla kullanılıyor olsa da dünyada hala lte kullanımı sınırlı. 4g (HSPA+) ise 3g'nin hızlandırılmış bir versiyonu ki bunun modasının geçtiği söylenebilir. 4g lte ise ileri nesil :) (300mbps'e kadar hızlar mümkünmüş).

turkcell şu anda baz istasyonlarını yenilemekte ve 4g olarak adlandırılan hspa+ şebekesini kullanmaya başlıyorlar. evet, çift taşıyıcılı zımbırtıları aslında 4g'nin kendisi, ancak lte değil. :zzz:

tapatalk

tapatalk

Üye
Nexusta Lte var demi

pRime.

pRime.

Üye
cihazı türkiye'den mi aldın?

Symbianize

Symbianize

Üye
Telefonum desteklemediğine göre bu telefonlada 2 yıl daha gideceğime göre beni bağlamıyor. Ülke adına iyi bir gelişme :) ayrıca biz yeni geçiyoruz falan diyenler afrika ülkeleri 100 kbps internet kullanıyor bence halimize şükretmeliyiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt